Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Tıp Filmleri | Tıp Öğrencilerinin İzlemesi Gereken Filmler

Tıp Filmleri | Tıp Öğrencilerinin İzlemesi Gereken Filmler

Tıp filmleri neler? Tıpla ilgili filmler listesinde neler var? Medikal filmler arasında en iyileri hangileri? Tıp öğrencilerinin izlemesi gereken filmler hangileri? Tıp biliminin önemini gözler önüne seren filmler listesini oyuncu Ziya Çiçek sizler için yazdı, iyi seyirler!

Tıp Filmleri

Hayatımızın her anında hastalığa yakalanma riskine sahibiz. Özellikle 2020 yılına iz bırakmış corona virüsü ile buna şahit olduk. Tıp konulu filmler listesi, doktorlarımızı, sağlık çalışanlarımızı, hasta insanlarımızı biraz daha iyi anlamak için yapmak istedik. Tıp biliminin önemini daha iyi anlamamıza yardımcı olacak olan tıp konulu filmler listemiz ile baş başa bırakıyoruz.

One Flew Over the Cuckoo’s Nest / Guguk Kuşu

  • GUGUK KUŞU FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Milos Forman
Senaryo Bo Goldman, Lawrence Hauben
Başroller Jack Nicholson, Louise Fletcher, William Redfield, Michael Berryman, Peter Brocco, Dean R. Brooks, Alonzo Brown ve Danny DeVito
Yapım Yılı 1975 ABD
Türü  Dram
Ek Bilgi Ken Kesey’in aynı adlı romanından uyarlamadır. 48. Akademi Ödülleri’nde 9 dalda aday gösterilmiş ‘En İyi Erkek Oyuncu’, ‘En İyi Film’, ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ve ‘En İyi Uyarlama’ dallarında 5 Oscar almıştır.
İmdb https://www.imdb.com/title/tt7145506/

 

  • GUGUK KUŞU FİLMİNİN KONUSU

Tutuklu olduğu cezaevinden kurtulmak için deli taklidi yapan Randle P. McMurphy, aşırıcı ve aykırı tavırları yüzünden cezaevi yöneticilerinin gözüne batmıştır. Akıl hastanesine gönderilmiş ve deli olduğuna kanaat getirilmiştir. Artık yeni cezaevi, bir akıl hastanesidir. Randle, burada da kurallara uymaması ve arkadaşlarıyla olan ilişkileri yüzünden dikkat çeker. Soğuk tavırlı ve otoriter hastane çalışanı hemşire Ratched, Randle’ı yakından takibe alıp her hareketini izler. Ratched ve Randle, birbirine zıt iki karakterdir. İkili arasındaki gerilim, Randle’ın yakın arkadaşlarının iyileşmesi için planladığı faaliyetlerle daha da artacaktır. Tıp konulu filmlerde, Jack Nicholson’ın devleştiği muhteşem performansı ile solukları kesiyor. Tıp konulu filmin fragmanı aşağıdadır.

Something the Lord Made / Tanrı’yı Oynayanlar

  • TANRI’YI OYNAYANLAR FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Joseph Sargent
Senaryo Peter Silverman, Robert Caswell
Başroller Mos Def, Alan Rickman, Kyra Sedgwick, Gabrielle Union ve Mary Stuart Masterson
Yapım Yılı 2004 ABD
Türü  Biyografi-Dram
Ek Bilgi Konu aldığı kişi ve olaylar gerçek hayata dayanmaktadır.
İmdb https://www.imdb.com/title/tt0386792/

 

  • TANRI’YI OYNAYANLAR FİLMİNİN KONUSU

Büyük Buhran sırasında başlayan, cerrah Alfred Blalock ile siyahi çalışanı Vivien Thomas’ın 34 yıllık birlikte çalışmalarını anlatan hikayedir. Hademe olarak işe alınan Thomas, el yeteneği ve kardiyolojiye duyduğu ilgi sayesinde Blaloc’un ilgisini çeker ve araştırmasının önemli bir parçası haline gelir. Dönemin ırkçı yaklaşımı yüzünden Thomas oldukça zorlanmaktadır. Kapalı alanda sorunsuz yürüyen bu ortaklık ilişkisi, dışarıda beyazların hüküm sürdüğü Dünya’da tam bir mücadeleye dönüşür.

En İyi Andrey Tarkovsky Filmleri için tıklayınız.

Wit / Zeka
  • WİT FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Mike Nichols
Senaryo Margaret Edson, Emma Thompson ve Mike Nichols
Başroller Emma Thompson, Christopher Lloyd, Audra McDonald ve Eileen Atkins
Yapım Yılı 2001 ABD
Türü Dram
Ek Bilgi 1998 yılında Pulitzer ödülü kazanmış tiyatro oyunundan uyarlamadır.
İmdb https://www.imdb.com/title/tt0243664/

 

  • WİT FİLMİNİN KONUSU

Vivian Bearing, kendisine konulan kanser teşhisi sonrası, hayatı sorgulamaya başlayan Edebiyat Profesörüdür. Koyulan Kanser teşhisi sonrasında, hayatını gözden geçirir ve önceliklerini yeniden değerlendirmeye başlar. Tıp konulu filmlerde, Wit (Zekâ) filminde, Bearing sıkça kameraya dönerek seyirciyle birebir ilişki kurmaktadır.

The Diving Bell and the Butterfly / Kelebek ve Dalgıç
  • KELEBEK VE DALGIÇ FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Julian Schnabel
Senaryo Ronald Harwood
Başroller Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner, Marie-Josee Croze ve Max Von Sydow
Yapım Yılı 2007 ABD-Fransa
Türü Biyografi, Dram
Ek Bilgi  Jean-Dominique Bauby’in gerçek hikayesinden uyarlanmıştır. 61. BAFTA Ödülleri’nde ‘En İyi Uyarlama Senaryo’, 65. Altın Küre Ödülleri’nde ‘En İyi Yabancı Film’ ve ‘En İyi Yönetmen’, 60. Cannes Film Festivali’nde ‘Teknik Büyük Ödül’ ve ‘En İyi Yönetmen’ ödüllerini almıştır.
İmdb https://www.imdb.com/title/tt0401383/

 

  • KELEBEK VE DALGIÇ FİLMİNİN KONUSU

Bauby, 3 hafta süren koma halinden sonra gözlerini açmıştır. Doktorların oldukça şaşırdığı bu uyanış sonrası, fiziksel olarak hiçbir eylemi gerçekleştiremezken, beyin bölgesinde hiçbir sorun çıkmaz. Tek kontrol edebildiği organı gözleridir. Bauby, bir mucize gerçekleştirerek insanlarla göz hareketleri ile iletişime geçmeyi başarır ve daha ileri giderek hayat hikayesini anlatacağı bir kitap yazmaya başlar. Tıp konulu filmlerde, ünlü Fransız dergisi Elle’de yazarlık ve editörlük yapan Jean-Dominique’nin hayatına odaklanan filmin fragmanı aşağıdadır.

İngiliz Sinemasında Öne Çıkan 5 İyi Film için tıklayınız.

Gifted Hands: The Ben Carson Story / Yetenekli Eller: Ben Carson Hikayesi
  • YETENEKLİ ELLER: BEN CARSON HİKAYESİ FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Thomas Carter
Senaryo John Pielmeier
Başroller Cuba Gooding Jr, Kimberly Elise ve Aunjanue Ellis
Yapım Yılı 2009 ABD
Türü Biyografi-Dram
İmdb https://www.imdb.com/title/tt1295085/

 

  • YETENEKLİ ELLER: BEN CARSON HİKAYESİ FİLMİNİN KONUSU

Doktor Benjamin Solomon’un gerçek hikayesinden uyarlamadır. Çocukluğunda başarısız bir öğrenci olan Ben, bir yandan da ırkçılıkla mücadele etmektedir. Eğitimsiz olan Annesi, çocuklarına bu hissettirmeden onların, eğitimini ve gelişimini kendi üstlenmiştir ve Ben’in annesi sayesinde Dünya bu yetenekli ellerle tanışmıştır. 1987 yılında 70 kişilik bir ekiple ve 22 saat süren ameliyat sonucunda kafaları yapışık ilk siyam ikizi ameliyatını başarı ile gerçekleştirmiş ve Dünya’da bir ilke imza atmayı başarmıştır. Tıp konulu filmlerde, muhteşem bir başarı hikayesinin anlatıldığı filmin fragmanı aşağıdadır.

Oscar Ödüllü Yönetmen Meryl Streep Filmleri için tıklayınız.

Yorum ekle