Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Mulhouse gezi rehberi : Keşfedilmeyi bekleyen kasaba / Fransa

Mulhouse gezi rehberi : Keşfedilmeyi bekleyen kasaba / Fransa

Mulhouse Alsace şarap yolu rotamızın son durağı Fransa’nın keşfedilmeyi bekleyen şehirlerinden birisidir. Burası çok fazla bilinmese de aslında Strasbourg’tan sonra Alsace bölgesinin en büyük ikinci şehri. Eğer siz de Alsace seyahati yapmayı düşünüyor ancak konaklama fiyatları bütçenizi aşıyorsa Mulhouse’ü göz ardı etmeyin derim. Çünkü burada otel ücretleri bölgenin diğer şehirlerine göre neredeyse yarı yarıya daha ucuz.

Mulhouse nerede?

Mulhouse Fransa’nın doğusunda, Haut-Rhin departmanında yer alıyor. Şehrin en önemli özelliği ise hem İsviçre hem de Almanya ile sınır komşusu olması. Dilerseniz araçla yarım saatte Basel’e geçebilir, 45 dakikada Freiburg’a giderek Alman birası eşliğinde keyifli bir yemek yiyebilirsiniz.

Mulhouse ’e nasıl gidilir?

Mulhouse’e ülkemizden ulaşım oldukça kolay. Üç ülkenin ortak kullandığı Basel-Mulhouse Havalimanı’na haftanın her günü direkt uçak seferleri düzenleniyor. Yaklaşık üç saatlik bir uçuş sonrasında Basel-Mulhouse Havalimanı’na iniş yapabilir, Yolcu360‘tan a Basel-Mulhouse Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek 20 dakikalık bir yolculukla Mulhouse’e ulaşabilirsiniz.

Mulhouse gezisi

1798 yılına kadar bağımsız bir bölge olan Mulhouse yıllar içerisinde Fransa ve Almanya arasında el değiştirerek 2. Dünya Savaşı sonrasında Fransa topraklarına katılmış. Geçmişten günümüze sanayi alanında önemli bir yere sahip olan Mulhouse özellikle otomobil ve kimya endüstrisi bakımından Fransa ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlıyor.

Şehir merkezini yürüyerek kolaylıkla gezebileceğiniz gibi kentte gelişmiş bir tramvay ağı da mevcut. Gezinize ilk olarak Rue du Sauvage’den başlayabilir, Place de la Reunion’a çıkan sokaklarda tarihin izlerine tanık olabilirsiniz. Şehrin görülmeye değer yapılarından biri olan Avrupa Kulesi ve 1390 yılında inşa edilen şehir surlarının en eski kalıntılarından biri olan Bollwerk Kulesi’ni ziyaret etmeyi sakın unutmayın.

Gotik mimarisiyle dikkat çeken St. Etienne Katedrali belirli günlerde birçok etkinliğe ev sahipliği yaparken Noel döneminde katedralin önüne kurulan pazarlar buraya ayrı bir hava katıyor. Eğer müze gezmeyi seviyorsanız Mulhouse bunun için en doğru adreslerden biri. Şehirde keşfedilmeye değer birbirinden güzel müzeler yer alıyor. Bunlardan ilkiyse Mulhouse Otomobil Müzesi. Yaklaşık 400 adet klasik ve yarış arabasının sergilendiği müze dünyanın en büyük otomobil müzesi unvanına sahip. Schlumpf kardeşlerin koleksiyonlarından oluşturulan müzeye giriş ücreti yetişkinler için 13 euro, öğrenciler için 11 euro.

Tarihin farklı dönemlerinde kullanılan trenleri yakından inceleyebileceğiniz Demir Yolu Müzesi, Tarih Müzesi ve Güzel Sanatlar Müzesi listenize ekleyebileceğiniz önemli noktalar arasında yer alıyor. Eğer çocuğunuz varsa Mulhouse Hayvanat Bahçesi’ni de ziyaret edebilir, birlikte keyifli zaman geçirebilirsiniz. Hepinize şimdiden keyifli seyahatler 🙂

Fransa'da keşfretmeniz gereken diğer yerler

Yorum ekle