Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Antibes Gezi Rehberi / Picasso’nun Renkli Şehri / Fransa

Antibes Gezi Rehberi / Picasso’nun Renkli Şehri / Fransa

Picasso’nun uzun yıllar yaşadığı Antibes şehri rengarenk tarihi evleri ve tertemiz plajları ile Fransa’nın çok tercih edilen turistik noktalarından sadece biri.

Fransız Rivierası’nın en güzel tatil beldelerinden biri olan Antibes uzun zamandır düşlediğiniz tatil için ideal bir rota. Yaklaşık 2000 yıl öncesine uzanan tarihi ile Yunanlar tarafından Antipolis adı ile kurulan şehir bir süre Roma İmparatorluğu’nun hakimiyetine geçse de 1700’lü yıllarda Fransa Krallığı’nın bir parçası oldu. Ünlü İspanyol ressam Picasso’nun da uzun süre yaşadığı Antibes tarihi evleri, birbirinden güzel plajları ve huzurlu havasıyla keşfedilmeyi bekliyor. Bu yazımızda Antibes’i birlikte keşfe çıkıyoruz.

Antibes Nerede?

Fransa’nın güneyinde, Cannes ve Nice arasında yer alan Antibes ülkenin en güzel tatil beldelerinden biri. Çoğunlukla zengin Fransız ailelerinin yaz tatillerini geçirmek için tercih ettiği Antibes son yıllarda turistlerin de ilgi odağı konumunda.

Antibes’e Nasıl Gidilir?

Antibes’e en kolay Nice Havalimanı araç kiralama seçeneği ile veya Cannes’dan araç kiralayarak ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul’dan aktarmasız olarak Nice veya Cannes’a hava yolu ile ulaşabilir, konforlu bir seyahat geçirmek isterseniz yolcu360′dan araç kiralayarak sadece yarım saatte Antibes’e gidebilirsiniz.


Antibes Gezilecek Yerler

Antibes gezinize ilk olarak Old Town’dan (Eski Şehir) başlayarak şehrin tarihi dokusunu yakından keşfedebilirsiniz. Daracık sokaklar arasında ilerlerken sakın kaybolurum diye düşünmeyin. Birbirinden güzel evlerin, butiklerin, restoran ve kafelerin yer aldığı Eski Şehir sokaklarında gezmek öyle keyifli ki… Taze meyve ve sebzenin yanı sıra zeytinyağı, peynir, reçel, bal gibi yöreye özgü yiyeceklerin satıldığı kapalı pazara ise mutlaka uğrayın. Cours Massena’da yer alan Marche Provencal Pazartesi günleri hariç diğer günler 06.00-13.00 saatleri arasında açık.

Antibes gezi listenize ekleyebileceğiniz bir diğer yer ise Picasso Müzesi. Denize nazır muhteşem Grimaldi Şatosu 1966 yılında Picasso Müzesi’ne dönüştürülmüş. Picasso’nun da bir süreliğine yaşadığı 15. yüzyıldan kalma şatoda Joan Miro, Hans Hartung, Fernand Leger gibi çağdaş sanatçıların 245’e yakın eseri sergileniyor. Müzeye giriş ücreti ise 6 euro.

Birbirinden lüks yatların demirlediği Antibes Limanı gezinize renk katacak yerlerden biri. Değeri milyon dolarları bulan lüks yatlar sizi ister istemez hayallere daldırıyor. Burası aynı zamanda Avrupa’nın en büyük süper yat limanı olarak biliniyor. Dilerseniz Absent Müzesi, Fort Carre, Antibes Katedrali’ni de gezi listenize ekleyebilirsiniz. Hepinize şimdiden keyifli seyahatler!

Yorum ekle