Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Riquewihr gezi rehberi : Tam bir Fransız kasabası /Fransa

Riquewihr gezi rehberi : Tam bir Fransız kasabası /Fransa

Riquewihr Fransa sınırları içerisinde Grand Est’deki Haut-Rhin bölümünde  yer alan görülmeye değer bir kasaba.

Alabildiğine uzanan yemyeşil üzüm bağlarının yanı başına kurulmuş iki bin yıllık Riquewihr kasabası Alsace rotamınız en keyifli duraklarından biriydi. Her biri renk paletini andıran evleri ile fotoğraf çekmeye doyamayacağınız Riquewihr’e en az 2-3 saatinizi ayırmanızı tavsiye ediyorum.

Riquewihr nerede ve nasıl gidilir?

Colmar ’a yaklaşık 25 dakika uzaklıkta bulunan Riquewihr’e toplu ulaşım bulunsa da zamanınız kısıtlıysa araç kiralamanız en mantıklısı. Araç kiralamak için Yolcu360’tan Basel-Mulhouse Havalimanı’ndan araç kiralama seçeneklerine göz atabilir, ve Alsace köyleri arasında eğlenceli bir tura çıkabilirsiniz. Riqewhir’e araçla gelecek olanlar için köyün girişinde ücretli otopark bulunduğunu hatırlatmak isterim.

Riquewihr gezisi   

Alsace’ın büyüleyici kasabalarından biri olan Riquewihr 16. ve 17. yüzyıllardan kalma tarihi evlerle çevrili. Sağlı sollu restoranlar, alışveriş mağazaları, şarap evleri ve kafelerin yer aldığı tarihi kasaba her daim canlılığını koruyor. Fransa’nın en güzel köylerinden biri olarak sınıflandırılan Riquewihr, Vosges Dağları’nın eteklerinde yer alıyor. Adeta açık hava müzesini andıran Riquewihr sokaklarında yürürken kendinizi bir anda Ortaçağ’a doğru yolculuğa çıkarken hissetmeniz işten bile değil… 13. yüzyıldan günümüze gelen Dolder Kulesi kasabada görülmeye değer tarihi yapılardan biri. Surlarla çevrili kasaba buram buram tarih kokuyor.

Riquewihr’i Alsace’ın diğer köylerinden ayıran en önemli özelliği ise şaraplarının kalitesi. Kasabanın iklim koşullarının üzüm yetiştiriciliği konusundaki elverişliliği şarapların aromasına da yansımış. Riesling, Pinot Gris ve Pinot Noirs şarapları ile ünlü kasabada şarap alışverişi için en doğru adreslerden biri. Şarap içmeyi seviyorsanız yerel üreticilerin lezzetli şaraplarının tadına bakmayı sakın unutmayın.

Riquewihr’de Alsace yemeklerini deneyebileceğiniz birçok restoran bulunuyor. Winstub adı verilen restoranlarda bölgenin ünlü şaraplarını tadabileceğiniz gibi yöresel lezzetlerle karnınızı doyurabilirsiniz. Riquewihr’e gelmişken Tarte flambee eşliğinde kendinize bir bardak Riesling şarabı söyleyebilir ve lezzetli bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz. Farklı tatları denemeye açık olanlar baeckeoffe, kugelhopf, bibeleskas gibi bölgenin ünlü yemeklerini listelerine ekleyebilir. Hepinize şimdiden keyifli seyahatler, başka bir rotada görüşmek üzere!

Yorum ekle