Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Haut-Koenigsbourg Şatosu : Bir Ortaçağ Yapısı / Fransa

Haut-Koenigsbourg Şatosu : Bir Ortaçağ Yapısı / Fransa

Haut-Koenigsbourg Şatosu Alsace seyahatinize farklı bir deneyim katmak isterseniz sizin için  harika bir seçim olabilir.  Kendinizi adeta masal kahramanı gibi hissedeceğiniz şatoda Ortaçağ havasını sonuna kadar soluyabilir, keyifli birkaç saat geçirebilirsiniz.

Haut-Koenigsbourg Şatosu Nerede?

Haut-Koenigsbourg Şatosu Colmar’a 26 kilometre, Strasbourg’a 55 kilometre, Selestat’a ise 12 kilometre uzaklıkta Orschwiller kasabasının sınırları içerisinde yer alıyor. Şato Selestat’a oldukça yakın olduğu için biz günümüzün bir kısmını önce Selestat’a ardından şatoya ayırdık.

Haut-Koenigsbourg Şatosu ’na Nasıl Gidilir?

Tarihi şato Alsace şarap yolu rotasının ortasında yer aldığı için ulaşımı oldukça kolay. Basel-Mulhouse veya Strasbourg Havalimanı’ndan araç kiralayarak kasaba ve köyleri gezdikten sonra rotanıza Haut-Koenigsbourg Şatosu’nu da ekleyebilirsiniz. Kaleye çıkış yolunda yemyeşil manzaralar görmeye hazır olun. Alsace’ın tepe noktasında yer alan şatoya çıkarken yol biraz virajlı olsa da şatoya ulaştığınızda “iyi ki gelmişim” diyeceğinize eminim.

Ortaçağ havasını Medieval architecture yapı tarzıyla  sonuna kadar hissedebileceğiniz kaleye ulaşımı dert etmeyin Yolcu360‘tan Colmar araç kiralama seçeneklerine göz atabilir, size uygun aracı seçerek seyahatinizi kolaylaştırabilirsiniz. Ya da Strazburg Havalimanı araç kiralama fiyatlarına göz atıp yola çıkabilirsiniz.

Haut-Koenigsbourg Şatosu’nun tarihi 1147 yılına dayanıyor. Uçsuz bucaksız Alsace ovasına hakim konumda inşa edilen şato nice savaşlara ve taht kavgalarına şahit olmuş. Ortaçağ mimarisinin en güzel örneklerini sergileyen şato günümüzde Fransa’nın en fazla turist çeken dördüncü tarihi yapısı olarak biliniyor. Birçok kez hasar görüp yıkılmasına rağmen tekrar inşa edilen şato ilk zamanlar Staufenberg ismi ile anılsa da sonradan Kraliyet Kalesi anlamına gelen Koenigsbourg olarak değiştirilmiş.

Haut-Koenigsbourg Şatosu’nun içerisini gezmek isterseniz giriş ücreti kişi başı 9 euro. Şatonun avlusunu gezmek ise ücretsiz. İçerisi öyle büyük ki tamamını gezmek isterseniz bütün gününüzü buraya ayıracak şekilde plan yapmanızı öneririm. Savaşlarda kullanılan aletler, silahlar, cephanelikler, imparatorların odaları ve eşsiz süslemelerle kaplı tavanları gördükçe bu tarihi yolculuk hiç bitmesin istiyorsunuz.

Şatonun içerisini gezdikten sonra Ortaçağ bahçesini de görmeyi sakın unutmayın. Şifalı bitkiler, sebzeler ve çeşit çeşit çiçeklerle süslü bahçeyi gezmesi özellikle yaz aylarında bir hayli keyifli. Gezinizin sonunda yemyeşil Alsace ovasına karşı oturup kısa bir dinlenme molası verebilir, bu güzel manzaraya karşı bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Bir sonraki seyahat rotasında görüşmek üzere!

Yorum ekle