Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kış tatili için İstanbul’a yakın en ideal rotalar : Kışın mutlaka görmeniz gereken yerler

Kış tatili için İstanbul’a yakın en ideal rotalar : Kışın mutlaka görmeniz gereken yerler

Kış tatili denince akla hep karlı manzaralar gelir. Peki kışın tadı en güzel nerede çıkarılır?

Doğanın bembeyaz örtüyle kaplandığı kış mevsiminde seyahat etmenin keyfi bir başka. İş stresini üzerinizden atmak, karlar altında doğa yürüyüşü yapmak, kartpostal görünümünde fotoğraflar çekmek isterseniz bu yazım tam size göre. Üstelik hepsi İstanbul’a araba ile sadece birkaç saat uzaklıkta. Peki kış tatilini planlamak için erken değil mi? Değil. Çünkü erken rezervasyon her zaman avantajlı olmanızı sağlar. Yani kış tatili için karın yağmasını beklerseniz emin olun bugünkünden çok daha yüksek fiyatlara rezervasyonlarınızı yapıyor olacaksınız. Sadece konaklama değil, yolculuk da kış tatili için ideal günler yaklaştıkça daha çok el yakacak. Tavsiyem araç kiralama ile yolculuk yapmanız. İstanbul araç kiralama fiyatlarına Yolcu360‘tan göz atmadan yola çıkmayın. Şimdi kiralayan pişman olmaz 🙂

Kış tatili için İstanbul’a yakın rotalar

  • Maşukiye

İlkbahar ve yaz aylarında doğanın muhteşem güzelliklerini gözler önüne seren Maşukiye kışın beyazlar içerisinde bambaşka bir havaya bürünüyor. Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı Maşukiye’de serpme köy kahvaltısı keyfi yapabileceğiniz gibi alabalık ziyafeti de çekebilirsiniz. Kayak merkezi ile ünlü Kartepe’ye de 10 kilometre mesafede bulunan Maşukiye otel ve pansiyon bakımından da hayli zengin.

  • Sapanca

Kış tatilinizi planlarken listenize ekleyebileceğiniz rotalardan bir diğeri ise Sapanca. Sakarya’ya 50 kilometre uzaklıktaki Sapanca’ya gelirken fotoğraf makinenizi mutlaka yanınıza alın. Beyaz örtü ile süslenmiş doğa harika kareler yakalamanıza fırsat sunacak. Muhteşem doğa manzaralarının yanı sıra ilçe merkezi de görülmeye değer. Başta Rüstempaşa Camii olmak üzere Rahime Sultan Camii, Vecihi Kapısı, Hükümet Konağı ilçede ziyaret edebileceğiniz tarihi yapılar arasında.

  • Yedigöller

Bolu’nun incisi Yedigöller’i bir de kışın görmeye ne dersiniz? 1965 yılından bu yana milli park olarak koruma altına alınan Yedigöller seyrine doyulmaz bir güzellik vadediyor. Büyükgöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, Seringöl, Sazlıgöl, İncegöl, Deringöl adından yedi gölün bulunduğu doğa harikası kamp severler için de ideal rotaların başında geliyor. İstanbul Yedigöller arasındaki mesafe ise 300 kilometre.

  • Sarıalan

Uludağ’ın muhteşem atmosferini yaşamak isteyenler için Sarıalan hem kolay ulaşımı hem de konaklama alternatifleriyle İstanbul’a yakın kış tatili rotalarından bir diğeri.

Bursa’dan teleferikle kısa sürede ulaşabileceğiniz Sarıalan’da bembeyaz doğanın tadını çıkarabilir, bungalov evlerde konaklayarak romantik bir kış tatili geçirebilirsiniz. Şimdiden hepinize keyifli seyahatler!

Yorum ekle