Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kadıköy Gezilecek Yerler / İstanbul

Kadıköy Gezilecek Yerler / İstanbul

Son zamanlarda İstanbul‘da hem gençlerin hem de turistlerin odak noktası olan Kadıköy, ilginç atmosferi ile adeta bizi kucaklıyor. Alışveriş yapabileceğiniz birçok mağazaları, eğlence mekanları, birbirinden farklı konseptleri ile çeşitli kafeleri ve değişik mutfaklara ait restorantları ile ilgi odağı halinde. Araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak koskaca bir ilçe olan Kadıköy’ü gezmeye ne dersiniz? Kadıköy gezilecek yerler için gidilebilecek yerler yazısı Yolcu360 tarafından hazırlandı.

Kadıköy gezilecek yerler

  • Fenerbahçe Parkı

İstanbul’un nadide bir semti olan Kadıköy ilçesinde Fenerbahçe‘de bulunan Fenerbahçe parkı, denize sıfır şekilde planlanmış bir park. Fenerbahçe Spor Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri ve Kalamış Marina ile komşu. Yemyeşil alanları ve denize konumu nedeni ile hem gençler hem de çocuklu aileler tarafından Fenerbahçe parkı piknik alanı olarak da kullanılmakta.

Bir de bizden size tatlı bir hatırlatma, Fenerbahçe parkı kedileri oldukça ünlü. Adeta kedilerin yaşam alanı diyebiliriz. Kadıköy gezilecek yerler arasında olan Fenerbahçe parkı, sabah ve akşam yürüyüşleri için de tercih edilebilir.

Fenerbahçe parkı nerede? Fenerbahçe Mah, Tur Yolu Sk., 34726 Kadiköy/Kadıköy/İstanbul

İstanbul’da gezilecek yerler için tıklayınız.

  • Barış Manço Müzesi

Kadıköy gezilecek yerler listesinin başında yer alan Barış Manço müzesi, Kadıköy belediyesi tarafından müzeye dönüştürülmüş. Bu ev içerisinde Barış Manço, birbirinden eşsiz ve hepimize hitap eden eserlerini üretmiş. Müze, 9 Haziran 2010 yılında açılmış. Barış Manço müzesinin duvarlarında Barış Manço’ya ait olan notalar ve odalarda hem Barış Manço’ya hem de ailesine ait eşyalar yer almakta.

  • Barış Manço müzesi giriş ücreti: tam için bilet fiyatı 10 TL, indirimli fiyat 5 TL.
  • Barış Manço müzesi yol tarifi: Caferağa Mahallesi, Yusuf Kamil Paşa Sok. No:5. Araba kiralama İstanbul kapsamında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek, buraya kolayca ulaşabilirsiniz.

Kadıköy gezi rehberi

  • Bostancı Lunapark

Bostancı gösteri merkezinin hemen yanında bulunan Lunapark, özellikle yaz aylarında eğlence ve adrenalin severlerin ilgi odağı konumunda. 30 yıldan fazladır İstanbul halkına hizmet veren Lunapark, sürekli kendisini yenilemekte. Bu yüzden asla buradan sıkılmazsınız.

Bostancı Lunapark nerede? Bostancı mah, Mehmet Şevki Paşa Cd. No:8, 34744 Kadıköy. Rent a car İstanbul için İstanbul Taksim araç kiralama olanaklarından yararlanarak, buraya konforlu bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

  • Filizi Köşk / Milli Saraylar

Filizli köşk tarihi, 19. yüzyıl’a dayanmakta. Köşk, II. Abdülhamid döneminde Başkâtib olarak Yıldız Sarayı içerisinde görev yapan Tahsin Paşa ait. Köşk’ün asıl mimari özelliği Art-Nouveau temelli olmasına rağmen, uzun yıllar boyunca farklı insanların eline geçmesinden dolayı bu özelliğini yitirmiş. Yapı, üç katlı ve orta sofaya açılan yan odalardan meydana gelmekte. Bir başka deyişle, geleneksel Türk Evi mimarisine sahip. Günümüzde, Türk Parlementerler Birliği sosyal tesisi olarak hizmet vermekte. Fakat siz de kafetaryasına gidip bu güzel köşk de vakit geçirebilirsiniz.

Filizli köşk nerede? Göztepe, Mustafa Mazhar Bey Sokağı, 34730 Kadıköy. Avrupa yakasından gelecek olanlar, kiralık araba İstanbul için İstanbul Sarıyer araç kiralama imkanları mevcut.

Kadıköy gezilmesi gereken yerler

  • All Saints Moda Kilisesi

Kadıköy gezilecek yerler arasında olan All Saints Moda Kilisesi, 1878 yılında inşa edilmiş. 19 ve 20. yüzyılda İstanbul’da İngilizlerin ağırlıkta yaşadığı yerlerden biri olan Moda’da, tüccarlıkla ilgilenen Whittal ailesi tarafından kilise inşa edilmesi için çalışmalar başlatılmış. Günümüzde de ibadete açık olan kilise, inanç turizmi kapsamında mutlaka gezilmeli.

All Saints Moda kilisesi nerede? Moda semti içerisinde Yusuf Kamil Paşa sokağı üzerinde bulunmakta. Anadolu yakası üzerinden Kadıköy’e rahat bir ulaşım için İstanbul Kurtköy araç kiralama fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

  • Kadıköy Aya Triada Rum Kilisesi

Ayia Triada Rum Ortodoks Kilisesi, 1902 yılında inşa edilmiş. Patrik III. Yovakim ve Kadıköy Metropoliti Yermenos tarafından inşa edilen kilisenin bahçesinde Metropolit Yermanos gömülü. Kilise planlaması, kapalı Yunan haçı şeklinde. Kadıköy Ayia Triada kilisesi, neo-Bizans ve neo Rönesans mimarisinden etkilenmiş. Hala ibadete açık olan kilise, heybetli yapısı ile sizi gerçekten büyüleyecek.

Ayia Triada Kilisesi nerede? Caferağa, Hacı Şükrü Sokak.

Kadıköy gezilecek kafeler
  • Süt Yumurta Reçel

Kadıköy kahvaltı mekanları için ilk gitmeniz gereken yer Süt Yumurta Reçel kahvaltıcısı desek abartmış sayılmayız. Güler yüzlü çalışanları ve çeşitli kahvaltı menüsü ile oldukça güzel bir mekan. Kahvaltı menüsünü özellikle herkese hitap edecek şekilde düzenlemişler. Bu kahvaltıcıyı ön plana çıkaran özelliği kahvaltıları bölge bölge ayırmış olması. İç Anadolu kahvaltısından, Trakya kahvaltısına, Karadeniz kahvaltısından, Ege kahvaltısına kadar çeşitli ve zengin bir seçenek imkanı sunmakta.

Süt Yumurta Reçel nerede? Osmanağa, Sanat Sk. No:30, 34714 Kadıköy. Kartal’dan Kadıköy’e ulaşmak için hızlı ve rahat bir ulaşım seçeneği tercih etmek isteyenler,  İstanbul araç kiralama için İstanbul Kartal araç kiralama üzerinden her bütçeye uygun araç bulabilirler.

  • Yeldeğirmeni / Küff 

Küff, özellikle kahveleri ve yemeği ile sizleri etkileyecek bir mekan. Yeldeğirmeni içerisinde uygun fiyatları ve zengin menüsü ile diğer mekanlardan sıyrılmayı başarmış. Küff’e gittiyseniz mutlaka burger ve pesto sandviç yemenizi öneririz.

  • Mambocino Coffee Moda

Moda’da yer alan kahve mekanı gerçekten gidilmesi gereken yerler. Dilerseniz burada ders çalışabilir ya da laptop üzerinden işlerinizi halledebilirsiniz. Sessiz, sakin ve güzel kahveleri ile biz burayı çok sevdik. Sizde pazar günü kahvesini burada içmeye ne dersiniz? 🙂

İstanbul araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, ulaşımınızı rahat bir şekilde sağlayabilirsiniz.

2 yorum