Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Sapanca’da Yapılacak 10 Harika Şeyi Bulduk!

Sapanca’da Yapılacak 10 Harika Şeyi Bulduk!

Sapanca’da yapılacak neler var? Sapanca’da ne yapılır? Sapanca’da ne yenir? Sapanca gezisi planlayanlar için araştırdık. Sapanca geziniz için İstanbul araç kiralama fiyatlarına yolcu360.com ile bakın…

Sapanca’da Yapılacak 10 Harika Şeyi Bulduk!

Sapanca’da kahvaltı etmek çok popüler. Diğer yandan doğa yürüyüşü, Sapanca Gölü kenarında yemek, Sapanca’da ev kiralamak ve hafta sonu tatili yapmak da diğer alternatifler. Peki, Sapanca İstanbul arası kaç km ve Sapanca’da başka neler yapılabilir?

1-Sapanca’da Kahvaltı: Güne Merhaba Deyin!Sapanca’da Yapılacak 10 Harika Şeyi Bulduk!

Sapanca’da kahvaltı yapacak yer çok…Atladık arabaya çıktık yollara. Kafalardaki düşünce mis gibi bir geziye çıkıp olabildiğince fazla şey yapabilmek. Sapanca’ya kadar yolculuk edildi, Sapanca’ya varıldı. Yol yorgunluğudur herkeste acıkmıştır gözler kahvaltı yapacak bir yerler arar. İster Sapanca Gölü kıyısındaki restoranlarda, ister Kırkpınar Mahallesindeki Çerkez restoranlarında kahvaltı edecek mekânlar bulabilirsiniz. Manzara eşliğinde kahvaltı edeyim, hem karnım hem gözüm doysun diyorsanız Sapanca Gölü kenarında durup kahvaltıya başlayabilirsiniz. Farklı tatlara açığız biz klasik kahvaltılardan sıkıldık diyorsanız Kırkpınar Mahallesi’nde Çerkez kahvaltısını deneyebilirsiniz.

2-Sapanca Bisiklet Turu: Sapanca’nın Çevresini Bir de Bisikletle Dolaşınsapanca'da Bisiklet turu

Kahvaltılar edildi, karınlar doydu. Tabii yol yorgunluğu falan araya girince kahvaltı biraz fazla kaçtı. Sıra fazla kaçanları eritmenin yollarını aramaya geldi. Sadece spor yaparak ya da koşarak mı yakılır fazla kaçanlar? Tabii ki hayır. Atlanır bisiklete hem gölün çevresi turlanır yenilenler eritilir, hem de manzara izlenir. Çifte mutluluk. Baktınız ki gölün çevresi yeterli gelmedi bisiklet sürmeye devam etmek istediniz hemen mahalle aralarına geçiş yapıp yola devam edebilirsiniz.

Sapanca araç kiralama fiyatlarına bakmak için buraya tıklayın!

3-ATV Turu: Haydi Parkurlarda Dolaşmaya

sapanca'da Bisiklet turu

Bisiklet iyi güzel ama çok yorulduk pedal çevirmekten birazda efor sarf etmeden tur atalım diyorsanız Sapanca ATV parkurlarına alalım sizi şöyle. Parkurlar arasında Göl ve Offroad, Dağ, Yamaç bulunmakta. Bu işi tur olarak organize eden şirketler mevcut. Turların içerisine çadırlı kamplarda dâhil olabiliyor. Plana göre seçim yapmak kişiye kalmış bir karar.

4- Paintball: Toplayın Takımları

Baktık ki ormana yeşile doyum olmuyor bir bahane daha bulalım ormanda kalalım ama eğlenceye de devam edelim dediyseniz o zaman sırada paintball var. Sapanca’da paintball organizasyonu yapan firmalarda bulunuyor. Gitmişken eğlenceli ne varsa yapıp öyle dönün deriz. O halde toplayın takımlarınızı renkli savaş başlasın!

5-Sandal: Gölün Çevresi Yetmedi Sandalla da Gezelim

Paintball için grup olamayız biz iki kişi geldik diyorsanız sizi tekrar göle doğru alalım. Türkiye Kürek Milli Takımı’nın antrenmanlarını yaptığı bu durgun gölde neden siz de sandala binip gezintiye çıkmayasınız ki? İster oltanızı alıp gölün ortasında balık tutun ister sevgili/eşinizle romantik bir an geçirin size kalmış. Tabii sandala binmek zorunda değilsiniz. Deniz bisikleti ve kano da kiralayabilirsiniz. Yaz aylarında gölde rüzgâr sörfü ve yelken sporları da yapılabiliyor söylemeden geçmeyelim.

6-Balık Ekmek: Bu Sefer Teknede Yiyelim

Saat ilerliyor, bir sürü de aktivite yapıldı şimdiye kadar haliyle karınlar acıktı. Ne yesek ne yesek diye düşünmeye hiç gerek yok. Balık yiyin. Hem de teknede. Sıkıldık kapalı alanlardan denize/göle uzaktan bakmaktan diyorsanız Reis’in Teknesi balık yemek için güzel bir seçenek gibi gözüküyor. Hem manzaranın içindesiniz hem de balık yiyorsunuz sizce de güzel değil mi?

7-Maşukiye: Bakalım Sapanca’nın Çevresinde Neler Varmış

Sapanca’yı gezdik bitirdik. Yemek yedik eğlendik bakalım bir de Sapanca çevresinde gidilecek nereler var. Sapanca’ya kadar gelip etrafını çevreleyen güzel mi güzel yerleri görmeden dönmemelisiniz. Maşukiye bu güzelliklerden bir tanesi. Sapanca’ya sadece 10 km uzaklıkta. Yemyeşil doğası ile meşhur bizden söylemesi. Trekking, zipline, safari gibi yapabileceğiniz birçok aktiviteyi de bünyesinde barındırıyor.

8-Kartepe Kayak Merkezi: Uludağ Uzak Geldiyse

Biz Sapanca’ya kış ayında geldik bisiklet sürüp kanolarda gezemeyiz mi dediniz? O halde hemen alternatif bir seçenek söylüyoruz sizlere. Bakınız Kartepe Kayak Merkezi. Sapanca’ya sadece 45 dakikalık bir mesafede. Bir gününüzü Kartepe’ye ayırabilirsiniz.

9-Sukay Park: Kartepe’de Bir Güzellik Daha

Kartepe’nin kış sporu var da yaz sporu olmaz mı? Bu parkta su kayağı var, rüzgâr sörfü var, kneeboard var, wakeboard var hatta çocuklar için yaz kampı bile var. Merkeze sadece 20 dakika uzaklıkta bulunan bu park gölün karşı yakasındaki Seka Kampı mevkiinde.

10-Soğucak Yaylası: Karadeniz’e Kadar Gitmeye Ne Gerek Var

Yapılacaklar listesinin sonuna doğru gelirken en sona bir tutam huzur serpiştirelim dedik. Yaylaları gezmek için illaki Karadeniz’e gitmek gerek diye bir kaide yok sonuçta. Bizde buna dayanarak Soğucak Yaylası’nı takdim etmek isteriz. Yaz döneminde düzenlenen şenlikleriyle daha da bir şenlenen Soğucak’ta kampçılık, dağ yürüyüşleri, offroad yarışları, izcilik, folklor gösterileri ve halk konserleri gibi çeşitli etkinliğe rastlamak mümkün. Konaklamak isterseniz de bungalow ve yayla evlerinde kalabilirsiniz.

Sapanca Araç Kiralama Fiyatları

Sapanca’dan araç kiralamak için farklı rent a car ofislerinin müsait araçlarını ve fiyatlarını yolcu360.com ile kıyaslayabilirsiniz. yolcu360.com, Sapanca’daki rent a car ofislerinin online rezervasyon modüllerine anlık erişim sağlayarak size, fiyatları tek tıkla karşılaştırabileceğiniz bir alt yapı sunar. Böylece sadece bir kaç dakika içinde Sapanca’da en uygun kiralık araç seçeneğine erişebilirsiniz.

 

Yorum ekle