Yolcu360 Blog

Karaköy’ün En İyi 12 Mekanı

Karaköy son zamanlarda İstanbul’un en gözde semtlerinden biri haline geldi. Gündüzü ayrı heyecanlı, gecesi ayrı renkli Karaköy mekanları listesini inceliyoruz. 

Karaköy Nerede?

Geçmiş yıllarda Eminönü’nün bir uzantısı olarak görülse de zamanla adından söz ettirir oldu. Taksim ve Beşiktaş’tan sonra en eğlenceli semtlerden biri Karaköy, İstanbul’da yer alıyor. 

Karaköy’e Nasıl Gidilir?

İstanbul Havalimanı’ndan Karaköy’e ulaşım oldukça kolay. İster metro, ister otobüs kullanarak kolayca Karaköy’e gidebilirsiniz. Yine aynı şekilde Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan da otobüsü kullanarak Kartal metro istasyonu yakınlarına kadar geldikten sonra kalan mesafeyi metro ve vapur ile tamamlayabilirsiniz. 

Ayrıca Karaköy’ü kişisel araç konforuyla keşfetmek için Yolcu360’ın Karaköy kiralık araba seçeneklerini inceleyip, ideal aracınızı bir dakika içerisinde kolaylıkla kiralayabilirsiniz!

Karaköy Mekanları

karakoy-mekanlari.jpg

Cıvıl cıvıl sokakları, eğlenceli mekanları ile Karaköy, Beyoğlu’nun rengi haline geldi. Bir tarafta bohem dükkanlar, bir tarafta şık restoranlar. Hareketliliğin hiç bitmediği Karaköy sokaklarında keyifli bir gece geçirip, eğlenceye doyacaksınız. İtalyan ve Boşnak mutfaklarının benzersiz yemeklerinin yanı sıra dünya çapında nam salmış kahveler gezinize eşlik edecek. Bu semt her zevkten insana hitap ediyor. Tatlı yemek isteyen de Karaköy’de, şarap içmek isteyen de. Anlayacağınız tam bir İstanbul mozaiği. Peki Karaköy’de nereye gidilir? Karaköy mekanlarından meşhur olanları nelerdir? İstanbul’un eğlence hayatına yön veren detayları birlikte keşfedelim.

Karaköy’ün En İyi 12 Mekanı

Beyoğlu ilçesinin en renkli semti olan Karaköy, İstanbul’un kalbinin attığı noktalardan biri. Sanatı, kültürü ve eğlenceyi buluşturan bu semti yakından inceliyoruz. Karaköy’de nereye gidilir? Nerede, ne yenir? İşte Karaköy’ün en iyi 12 mekanını listeliyoruz.

  • Karaköy Lokantası

2000li yılların başından bu yana Karaköy’ün en iyi 12 mekanı arasında sevilen adres. Gündüzleri restoran kısmında misafirlerini ağırlarken, akşamları meyhaneye dönüşen Karaköy Lokantası lezzetin ve keyfin değişmeyen noktası. Uygun fiyatları ile her bütçeye hitap eden menüsü ve temiz ortamı da cabası. Özellikle öğle arası çalışanlar tarafından sıklıkla tercih edilen bir lokanta. Şefin önerisi olarak bilinen enginar kalbi ve hardal soslu levreğin tadına bakmanızı tavsiye ediyoruz. Gece 24.00’a kadar açık olan mekana rezervasyon yaptırıp, gitmenizde fayda var. Talep yoğun olunca yer bulamama ihtimaliniz artıyor. 

Karaköy Lokantası Adres: Kemankeş Kara Mustafa Paşa Mahallesi, Kemankeş Caddesi, Beyoğlu/ İSTANBUL.

  • Mükellef Meyhane

Karaköy meyhanelerinden olan Mükellef’in sahibini hepimiz tanıyoruz. Kendisini lezzetli yemek tarifleri ile televizyonda sıkça görmeye alışık olduğumuz Arda Türkmen. Mükellef Meyhane özel yemekleri, birbirinden ilginç sosları ile sizleri ağırlıyor. Üstelik burası sadece meyhane değil. Aynı zamanda sabahları Galata Kulesi manzarasına karşı kahvaltı yapıp, çayınızı yudumlayabileceğiniz bir yer. Baştan başa cam duvarlar ile bezeli terasta Boğaz’ın muhteşem görünüşü eşliğinde akşam yemeği yemek oldukça keyifli. Fiyatlar ortalamanın biraz üzerinde olsa da tadına doyulmaz lezzetler karşılığını veriyor. Arda şefin sizlere önerdiği meze mütebbeli ise mutlaka denemelisiniz. Ayrıca içkinize eşlik edecek fava, çıtır biber, topik gibi sıradışı mezeleri de tatmadan dönmeyin deriz. 

Mükellef Meyhane Adres: Kemankeş Kara Mustafa Paşa Mahallesi, Maliye Caddesi, 8/A, Beyoğlu/ İSTANBUL. 

  • Dem Karaköy

İsminden de anlayacağımız üzere Dem çayın hakkını veren bir adres. Karaköy’ün en iyi 12 mekanı listemizde üçüncü sırada yer almayı başarıyor. Yeni neslin tutkunu olduğu kahve düşkünlüğüne inat 60 çeşit çayı ile kitleleri bambaşka bir açıdan yakalıyor. Sadece Karaköy’ü değil hemen hemen tüm İstanbul’u etkisi altına almayı başarıyor. 

“Hafta sonu kahvaltıyı nerede yapsak?” diyenlerin akıllarına ilk gelen adres Dem Karaköy oluyor. Dünyanın farklı bölgelerinden getirilen çay çeşitleri ile tiryakilerin hararetini alıyor. Çayın yanında ikram ettikleri tatlılar ve küçük atıştırmalıklar ile de damaklarda vazgeçilmez bir tat bırakıyor. 

Dem Karaköy Adres: Arap Cami Mahallesi, Söğüt Sokak, No:1, Eski Posta Han, Beyoğlu/ İSTANBUL

  • Nabu Italian Gastropub

İtalya’nın benzersiz lezzetlerini ayağınıza getiriyoruz! Nabu İtalian Gastropub farklı tatlar arayan, yeniliklere açık gurmeleri çağırıyor. İtalyan mutfağının birbirinden lezzetli yemekleri, ara sıcakları ve ilk defa deneyeceğiniz ilginç içerikli kokteylleri ile güzel bir mekan. Hafif müzik eşliğinde benzersiz bir akşam yemeği yemek isteyenler için alternatif mekan. Yabancı turistlerin de beğenisini kazanan Nabu İtalian Gastropub’ı denemelisiniz. 

Nabu Italian Gastropub Adres: Kemankeş Kara Mustafa Paşa, Murakıp Sokak, No: 13, 34425, Beyoğlu/ İSTANBUL

  • Karaköy Güllüoğlu

1949’dan bu yana Karaköy’ün vazgeçilmez mekanı Güllüoğlu’nu sizlere öneriyoruz. Benzersiz baklavası ile meşhur olan Güllüoğlu diğer tatlıcılara taş çıkartan lezzetlere sahip. Abartmıyoruz. Burada yediğiniz tatlılardan sonra diğer tatlıcılara uğramak bile istemeyeceksiniz. Şöbiyetten, burmaya; havuç diliminden, kuru baklavaya kadar çeşit çeşit baklava sizleri bekliyor. İstanbulluların vazgeçemediği, bayramlarda dolup, taşan Karaköy Güllüoğlu şerbetli tatlının adresi. Temiz ve uygun fiyatları ile güvenilir. 

Karaköy Güllüoğlu Adres: Rıhtım Caddesi, Katlı Otopark Altı No: 3-4, Beyoğlu/ İSTANBUL

  • Küçük by Klein

Karaköy’ün en iyi 12 mekanından biri olan Küçük by Klein, sınırsız eğlence için sizleri çağırıyor. İstanbul’un sevilen gece kulüpleri arasında olan Klein, Karaköy’deki yeni adresi ile farklı bir deneyim yaşatıyor. Kabare şovları ile misafirlere sıra dışı bir akşam sunuyor. Bir taraftan yemeğinizi yiyip, içkinizi yudumlarken diğer taraftan gösterileri izleyebilirsiniz. Sadece kabare şovları ile sınırlı değil. Bunun yanı sıra Küçük by Klein gecenin ilerleyen saatlerinde Türkçe müzik çalmaya başlıyor ve farklı bir siluete bürünüyor. 

Küçük By Klein Adres: Kemankeş Kara Mustafa Paşa, Kemankeş Caddesi, No: 87/A, 34425, Beyoğlu/ İSTANBUL

  • The Bosnjak Mutfak

 Boşnak mutfağının sınırları aşan benzersiz lezzetleri artık İstanbul’da. Meşhur Boşnak böreği başta olmak üzere bin bir çeşit yemek sizleri bekliyor. Çorbalar, başlangıçlar, spesiyaller derken The Bosnjak Mutfak’ta, karnınızın tıka basa doyduğunu hissedeceksiniz. Özellikle şefin tavsiyesinden olan “Kaçamak”ı yemeden dönmeyin deriz. Ayrıca Boşnak köftesi olarak bilinen “Pljeskavica”nın ve Boşnak sucuğunun tadına mutlaka bakmalısınız. 

The Bosnjak Mutfak Adres: Kemankeş Kara Mustafa Paşa Mahallesi, Kılıç Ali Paşa Mescidi Sokak, No: 11/A Beyoğlu/ İSTANBUL

  • Lüsyen

Hep söyleriz “Ah şu 80’ler ne kadar güzeldi.” İşte Lüsyen sizleri canlı fasıl eşliğinde 1980’lere götürüyor. Yeni nesil meyhane konseptinde danslı, müzikli bir eğlence sunan mekandan büyük keyif alacaksınız. Gitmeyi düşünenlere küçük bir hatırlatma yapalım. Fasıl eğlencesi sadece cumartesi günleri olmaktadır. gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız. 

Lüsyen Adres: Kemankeş Kara Mustafa Paşa Mahallesi, Rıhtım Caddesi, Fransız Gç Sokağı, No: 53, 34425, Beyoğlu/ İSTANBUL

  • Unter

Kendinizi Almanya Berlin’de ya da New York Manhattan’da gibi hissedeceğiniz bir Karaköy mekan önerisi ile karşınızdayız. Burası kalabalık arkadaş grubunuz ile gelebileceğiniz Unter. Gastro-pub konsepti ile misafirlerini ağırlıyor. Sıradışı mimarisi ve retro tasarımı ile Karaköy’ün en iyi 12 mekanından biri. İş çıkışı bir kadeh içki içmek ya da hafta sonları uzun sohbetli arkadaş buluşmaları için birebir. Bunun yanı sıra özel kutlamalara da ev sahipliği yapan Unter, doğum günlerinin buluşma noktası. Özellikle çatı katı mum üflemek için ideal. 😉 

Benzersiz DJ performansları ile mekan hafta sonlarında daha da renkleniyor. Patlıcan soslu dana burgerden, somona kadar akıl almaz lezzetlerin bir araya geldiği farklı menüsü ile damaklarda iz bırakmaya geliyor. 

Unter Adres: Kemankeş Kara Mustafa Paşa Mahallesi, 4 Necatibey Caddesi, Karaali Kaptan Sokak, Beyoğlu/ İSTANBUL

  •  Peninsula Teras

Tarihi Yarımada ve Haliç manzarasına karşı romantik bir akşam yemeği yemeye ne dersiniz? Cevabınız evet ise tutun sevdiğinizin elinden koşup, gelin Peninsula’ya. Mum ışığında, şık bir yemeğin verdiği keyfi başka hiçbir yerde bulamazsınız. Yine de sizleri uyarmadan geçmeyelim. Fiyatlar ortalamanın biraz üzerinde de olsa lezzet açısından karşılığını alabiliyorsunuz. Fix içecek menü imkanı sayesinde mekan çıkışında sürprizle karşılaşmıyorsunuz.

Peninsula Teras Adres: Arap Cami Mahallesi, Tersane Caddesi, İstanbul Golden City Hotel, No: 111, Beyoğlu/ İSTANBUL

  • Arada Endülüs

Farklı ülkelere ait mutfakları deneyimlemek isteyenlerin adresi Arada Endülüs. Özellikle Lübnan mutfağının birbirinden lezzetli yemeklerini tatmak isteyenler için tam yeri. Falafelden, humusa; müttebeleden, fetteye kadar ilk kez deneyimleyebileceğiniz sınırsız birçok seçenek sizleri bekliyor. Sadece yemek değil elbette. Rengarenk serpme kahvaltısı ile de Arada Endülüs, Karaköy’ün en iyi 12 mekanı listemize girmeyi başarıyor. 

Arada Endülüs Adres: Hacımimi, Kemeraltı Caddesi, 31/b, 34425, Beyoğlu/ İSTANBUL

  • PİM Karaköy

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen lezzetleri bir arada sizlerle buluşturuyor. Nitekim Pim’in sloganı: “Lübnan esintileri, Fransa’nın tatlı sürprizleri, İtalya’nın özel tarifleri, ülkemizin özgün lezzetleriyle harmanlanarak Karaköy’de Pim’lendi.” “Karaköy’de ne yenir?” sorusuna verilebilecek tek cevap. Sütlü domates çorbasından, pita ekmeğine ve taze salatalara kadar sınırsız seçenek sizleri bekliyor. 

PİM Karaköy Adres: Kemankeş Mahallesi, Kılıç Ali Paşa Mescidi Sokak, Karaköy, No: 20, 34425, Beyoğlu/ İSTANBUL

Yorum ekle