Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kalemlik Orman Kampı : Özdere 14 Evler gezi rehberi / İzmir

Kalemlik Orman Kampı : Özdere 14 Evler gezi rehberi / İzmir

Kalemlik Orman Kampı yolu Ege‘den geçen herkesin mutlaka uğraması gereken eşsiz bir tatil rotası. İzmir, Özdere sınırları içerisinde yer alan bu muhteşem gezi noktasını sizler için, Instagram’ın fenomen gezgini Elitfukara hesabının yazarları Zehra ve Mutlu kaleme aldı.

Arabayla yolculuk yapmanın en güzel yanlarından biri denizini ya da doğasını beğendiniz yerlerde durabiliyor olmak 🙂 O yüzden araba ile çıktığımız seyahatler bizim için hep beklenmedik güzelliklerle çıkarttı karşımıza. Bugünkü yazımızda onlardan biri olacak. Bir tarafı Kalemlik Orman Kampı ve Mesire Alanı diğer tarafı ise 14 Evler Sahili 🙂 Yani tabiri caizse, bu yazımızda size bir taşta iki kuş vurduracağız 🙂

Özdere 14 Evler Sahili nerede ve nasıl gidilir?

Sığacık’tan Kuşadası‘na doğru giderken önce karşınıza İzmir Özdere’de bulunan 14 Evler Sahili çıkıyor. Bu güzergahta en iyi yolculuk aracı araba kiralama diyebiliriz çünkü durup gezmek isteyeceğiniz çok fazla yer var. Yolcu360‘tan İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama ya da ters istikamette Kuşadası araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

14 Evler Sahili’nin suyu çok güzel denizi ise balıklarla dolu… Çocuklu ailelerin ya da derin suları sevmeyenlerin özellikle çok seveceği diğer bir özelliği ise sığ olması 🙂 Suyu ise tertemiz… huzur bulabileceğiniz oldukça sakin bir sahil… 14 Evler sahilinde ister kumsala havlunuzu atabilir, ister cafe önlerinde bulunan şezlonglarda yatabilirsiniz. Denizde duşsuz yapamayanlardansanız güzel haber, burada ücretsiz duş bulunuyor.

Kalemlik Orman Kampı ve mesire alanı

14 Evler Sahili’nin tam dibinde Kalemlik Orman Kampı ve Mesire Alanı bulunuyor.  İsterseniz direkt kumsaldan mesire alanına giriş bulunuyor. Fiyat 10tl yazıyor ama tüm gün orada bulunduk para alan kimsecikler yoktu 🙂 Mesire alanı içerisinde de denize girebileceğiniz taşlık bir koy var manzarası ise ef-sa-ne. Mesire alanında mangal ya da piknik yapıp manzarayı izleyebilir yanında ise bonus olarak denize girebilirsiniz.

22 hektarlık bir alana kurulan Kalemlik Orman Kampı’nda ise ister çadır kampı ya da karavan kampı yapabilir, ister piknik yapmaya gelebilir, isterseniz de burada bulunan bungalovlarda konaklayabilirsiniz. İçeride market, restoran, duş, plaj ve daha bir çok şey bulunuyor.

Anlayacağınız burada yok yok. Çadır yerine karavan tercih etmek isteyenlere ise Yolcu360’tan çok özel bir sürpriz var:

Karavan kiralamak ister misiniz?

Gezi rehberimizin sonunda biraz da yöre halkından bahsedelim; Özdere’de oturan sakinlerse çok güzel insanlar. En sevdiğimiz tarzda yani 🙂 Siz de buralardan geçerseniz upuzun plajı olan bir tarafta orman keyfi bir tarafta deniz keyfi yaşayabilirsiniz 🙂

Keşfedebileceğiniz diğer kamp rotaları

Yorum ekle