Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > En iyi Dinlenme Tesisleri / İstanbul-Trabzon

En iyi Dinlenme Tesisleri / İstanbul-Trabzon

Araba ile geze geze bir yerlere gitmeyi veya yeni yerler keşfetmeyi sevenlerin en çok merak ettiği sorulardan biri de yol güzergahı üzerinde hangi dinlenme tesislerinin bulunduğu. Türkiye’nin en iyi dinlenme tesisleri nerde diye baktığımızda karşımıza birbirinden farklı birçok tesis çıkıyor. Araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, İstanbul’dan Trabzon’a doğru yola çıkacak olanlar için en iyi imkanlara sahip İstanbul Trabzon arası dinlenme tesisleri yazısı Yolcu360 tarafından yazıldı.

İstanbul Trabzon arası en iyi dinlenme tesisleri

  • Bolu Efe Park Dinlenme Tesisleri

Efe Park dinlenme tesisi, Sakarya Hendek yolu üzerinde. Araç yakıt dolumu için akaryakıt istasyonunu  bulunan tesiste sizin ihtiyaçlarınızı karşılamak adına restorant, mescit, market ve hediyelik eşya alışverişi yapabileceğiniz dükkan bulunmakta. Siz kahvaltı veya yemek için tesis içerisinde gereksinimlerinizi karşılarken çocuklarınız da tesis kapsamında yer alan oyun parkında oynayabilirler.

  • Abant Özçelik Dinlenme Tesisleri
İstanbul’dan Trabzon’a doğru yola çıkıyorsanız durabileceğiniz dinlenme tesisleri arasında Bolu‘da bulunan Abant Özçelik Dinlenme Tesisleri de yer almakta. Oldukça meşhur olan dinlenme tesisi içerisinde yemek, araca yakıt alma, alışveriş, namaz kılma gibi birçok konu da hizmet vermekte. Bolu Düzce yolunun üzerinde yer alan Yolçatı Köyünün merkezinde bulunan dinlenme tesisi, Marmara Bölgesi‘nden yola çıkan tüm otobüslerin ve özel araçların dinlenme amacıyla durduğu yerlerden biri. İstanbul’dan Trabzon’a giderken keyifli ve rahat bir ulaşım sağlamak için İstanbul oto kiralama için İstanbul araç kiralama hizmetlerine bakabilirsiniz.
  • Akabe Dinlenme Tesisi

Düzce ilinin Kaynaşlı ilçesinde bulunan dinlenme tesisi, D100 karayolu üzerinde bulmakta. Günün her saati açık olan Akabe dinlenme tesisi, her gün yüzlerce aracı misafir ediyor. Yolcular için konaklayabilme imkanı da sunan tesis hem açık hem kapalı restoran alanı, büyük otopark alanı, oto yıkama ve bakım alanları ile tercih edilen yerlerden biri. Anadolu yakası üzerinden yola çıkmayı planlayan seyahat severler, Araba kiralama İstanbul için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama olanaklarına göz atarak konforlu bir ulaşım sağlayabilirler. Düzce üzerinden yola çıkmak isteyenler Düzce araç kiralama fırsatlarına da bakabilirler.

En iyi dinlenme tesisleri

  • Bolu Sabahattin’in Yeri Tesisi

Sabahattin’in Yeri mola yeri, Gümüşova – Gerede Otoyolu üzerinde ve en iyi dinlenme tesisleri arasında bulunmakta. Tesisin en meşhur yemeği  Akçaabat köfte. Buraya ilk kez geliyorsanız Akçaabat köfteyi mutlaka deneyin. Sabahattin’in Yeri tesisi oldukça popüler bir yer. Şehirler arası yolculuğa çıkan seyahat severlerin aklına ilk gelen dinlenme tesisi. Sadece bir mola yeri olmayan tesisin içerisinde hediyelik eşya, kozmetik ürünler, yöresel ürünler, organik ürünler stantlarından faydalanabilirsiniz. Ayrıca Sabahattin’in Yeri tesisi arabanızın bakım ve yıkama gibi ihtiyaçlarına da karşılamak için ideal. Avrupa yakası üzerinden seyahatine araç kiralayarak başlamak isteyen gezginler, Araç kiralama İstanbul için İstanbul Taksim araç kiralama hizmetlerini inceleyebilirler.

  • Aytur Dinlenme Tesisleri

Aytur Dinlenme Tesisleri, Karabük – Samsun Karayolu üzerinde yer alan en iyi dinlenme tesisleri arasında. Temiz ve güzel bir dinlenme tesisi olan Aytur, yolculuğunuz sırasında edindiğiniz yorgunluğu üstünüzden atabileceğiniz bir yer. Yolculara sunulan imkanlar arasında birçok restorant, market ve hediyelik eşya dükkanı var. Bunların yanı sıra, mescit ve abdest gibi ihtiyaçlarınızı karşılayacak alanlara da sahip.

  • Ali Baba Dinlenme Tesisleri

İstanbul Trabzon arası bulunan en iyi dinlenme tesisleri için son adres ise Ali Baba mola yeri. Amasya’ya 54 km, Çorum’a 97 km ve bağlı bulunduğu Samsun iline ise 70 km uzaklıkta bulunan dinlenme tesisi içerisinde karnınızı doyurmak için birçok yemek alternatifi bulabilirsiniz. Ali Baba Dinlenme Tesisleri’nde hediyelik eşyaların satıldığı mağazalar da yer almakta. Aynı zamanda yolculuk için yanınıza içecek-yiyecek tarzı şeyler almak istiyorsanız tesiste bulunan markete de uğrayabilirsiniz.  Samsun’dan Trabzon’a araç kiralayarak geze geze gitmek isteyenler için Samsun araç kiralama imkanları mevcut.

Trabzon’a gitmişken…

Trabzon’da Mutlaka Tatmanız Gereken 3 Lezzet arasında yer alan Pepeçura Tatlısı, Akçabat Köfte ve Kaygana’yı mutlaka denemenizi öneririz. İstanbul’un kaos’u ve gürültüsünden yorulduysanız Karadeniz’in az bilinen huzur köşesi olarak adlandırılan Çayıriçi Köyü‘ne uğrayabilirsiniz. Yemyeşil fındık bahçeleri arasında gezinirken sessizliğin ve huzurun tadını çıkarabilirsiniz. Yolculuğunuzu Nisan ayında gerçekleştiriyorsanız karahindibağ çiçekleri tarafından kucaklanabilirsiniz. Türkiye’nin sembollerinden biri olan Sümela Manastırı ise size tarihi ve kültürel bir deneyim yaşatacak. Trabzon‘un Maçka ilçesinde yer alan manastır, görüntüsü, tarihi ve ilginç hikayeleri ile sizi şaşırtacak. Trabzon’un birbirinden çeşitli ve farklı özelliklere sahip yerlerini keşfetmek için Trabzon araç kiralama fırsatlarını araştırabilirsiniz.

Yorum ekle