Yolcu360 Blog
Çubucak Orman Kampı
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En İyi Yazlık Kamp Alanları Hangileri?

Türkiye’nin En İyi Yazlık Kamp Alanları Hangileri?

Kamp yapmak için alan arayanlara özel bir liste hazırladık: Türkiye’nin en iyi yazlık kampı alanları. Ayırca kamp çadırı nasıl kurulur ve karavan kiralama nasıl yapılır gibi soruların pratik yanıtlarını Yolcu360 ekibi sizler için hazırladı. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak kampa gitmeye ne dersiniz?

Türkiye’nin En İyi Yazlık Kamp Alanları Hangileri?

Kamp tatili yapmayı sevenlerdenseniz, ülkemizin bu konuda oldukça iyi yerler sunduğunu bilmeniz gerekiyor. Adını çok duymadığınız, pek bilmediğiniz yerlerde, muhteşem doğa güzellikleri içerisinde, ailecek güzel tatil yapabileceğiniz pek çok kamp alanı mevcut. Bu alanlardan bazılarını içeren kısa ama etkili bir listeyi sizin için hazırlamaya çalıştık.

İlk Defa Kamp Yapacakların Alması Gerekenler için tıklayınız.

Kamp Alanları

Muğla’nın Marmaris ilçesi sınırları içerisinde yer alan Çubucak Orman Kampı, listemize giren ilk yazlık kamp. Datça yolu üzerinde yer alan ve Devlet tarafından işletilen kamp alanında Karavan ve Çadır için ayrı yerler bulunuyor. İnternet, duş, wc, bulaşıkhane, market gibi konfora katkı sağlayan olanaklara sahip kamp alanı, muhteşem ormanları ve denizi ile öne çıkıyor.

Antalya Kaş’ta bulunan kamp alanı da tercih edebileceğiniz kamp alanlarından biri. Çadır bungalow ya da karavan için alanları bulunuyor. Ortak kullanılan banyolar ve alana ait kafe, verdikleri hizmetlerin içerisinde. Özellikle gün batarken ortaya çıkan eşsiz manzara ve deniziyle tercihleriniz arasına alabileceğiniz kamp alanlarından biri durumunda.

Kabak koyu kamp alanları

Muğla sınırları içerisinde yer alan Kabak koyu kamp alanlarında çok fazla seçeneğiniz bulunuyor. Bungalov ya da çadır tercihinizi en iyi burada kullanabilirsiniz. Bütçenize göre değişen fiyatlara ve hizmetlere sahip kamp alanları, ormanla denizin birleştiği noktada yer alıyor. Yani size vereceği keyfin yerini tutabilecek pek fazla bir şey yok.

Assos da kamp tatili için tercih edebileceğiniz enfes güzellikteki yerlerden. Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı olan bölgede pek çok kamp alanı mevcut. Tertemiz Ege denizi, zeytinliklerden gelen tarihi koku sizi, efsanevi bir hikayenin içerisinde yer alıyormuşsunuz gibi hissettiriyor.

Türkiye’de Kamp Yapmak İçin En İyi 5 Yer!

Kamp Alanı Kira Fiyatları

Bu konuda verebilecek net bir cevabımız yok. Zira, kamp alanına dahil olan hizmetlerden tutun da kalacağınız süreye hatta kullandığınız çadır ya da karavanın büyüklüğüne kadar değişen bir skalaya sahip. En iyisi, gitmeden önce mutlaka arayıp hem fiyat bilgisi almanız hem de rezervasyon yaptırmanız.

Kamp Çadırı Nasıl Kurulur?

Teknolojik çözümlerin hayatımıza daha fazla nüfuz etmesiyle birlikte pek çok şeyin daha pratik hale geldiğinin farkındasınızdır siz de. Kamp çadırları için de oldukça avantajlı sonuçlar ortaya çıkaran bu gelişmelerle birlikte artık çadır kurmak bir kabus olmaktan da çıktı. Muhafazasından çıkarıp belli bir yükseklikten bıraktığınızda kendi kendine açılan çadırlardan, kurulumu basit hale getirilmiş 2 oda 1 salon çadırlara kadar seçeneklerimiz bolca. İlk defa çadır kuracaksanız bile endişe edilecek bir durum yok ortada. Hatta, çadır kampçıları birbirlerine yardım etmeyi sevdikleri için çadırınızı kurmaya yardım edecek pek çok insanla tanışma imkanınız da olacaktır.

Alternatif Seçenek Olarak Kiralık Karavan

Çadır kampçılığına oranla daha fazla lükse ve işçiliğe sahip karavanları tercih ederseniz kiralık karavan arayabilirsiniz. Karavan kiralama hizmeti veren firmalardan bu konuda fiyat alabileceğiniz gibi karavan satın almayı da düşünebilirsiniz. Özellikle yaz aylarına yaklaşıldığında dikkatinizi çekebilecek seçenekler sunan firmaları kolaylıkla bulabilirsiniz. Kiralık karavan fiyatları karavanın büyüklüğüne ve iç donanımına, yatak sayısını vs.’ye göre değişiyor.

Yorum ekle