Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > En Popüler 11 Karavan Modeli: Hayalleri Süsleyen Karavanlar

En Popüler 11 Karavan Modeli: Hayalleri Süsleyen Karavanlar

Yaz, Kış demeden keyifli ve eğlenceli hem de evdeki konforunuzdan da minimum düzeyde feragat ederek tatil yapmanın tek yolu karavanlardır şüphesiz. İçerisinde yatağınızın, koltuklarınızın, banyo ve tuvaletinizin hatta mutfak ve televizyonunuzun bulunduğu karavanınızla birçok yeri hem yorulmadan hem de rahat bir şekilde keşfedebilirsiniz. En güzel karavan modelleri için araştırma yapıyorsanız, içeriğimiz tam size göre. Güncel karavan modellerini ve en çok tercih edilenleri sizin için listeledik. En konforlu karavan modelleri için bu listeye mutlaka göz atın!

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Karavan Nedir?

Temelde aracınızın arkasına takarak ya da aracın kendisi olarak kullandığınız yer değiştirebilir ev konforunda çadırlardır diye özetleyebiliriz. Aracınızın arkasına bağlanan çekme karavanlar ya da aracınızın kasasına oturtularak hazırlanan motokaravanlar evinizde yer alan her türlü modern ve konforlu bileşeni içinde barındırıyorlar. Böylelikle de hemen her gün farklı bir yerde tatilini geçirme imkanı sağlarken evdeki rahatınızı da kaçırmamış oluyorsunuz.

karavan

Karavanın Tarihçesi

Ortaçağ ve öncesinde de çeşitli örnekleri bulunmakla birlikte bizim bildiğimiz şekliyle karavanlar 1810’lu yıllarda tasarlanmaya başlıyor. Önceleri sirk çalışanlarının konaklaması için üretilen karavanlar, kısa sürede çingene toplumu tarafından benimsenerek hareket edebilen ev olarak kullanılmaya başlandı. Çingenelerin birçok ekleme ile geliştirdiği bu fikir 1900’lerin başında otomobilleri ve motorların gelişmeye başlamasıyla farklı bir yapıya büründü. Son yüzyılda değişik tipte ve farklı ihtiyaçlara cevap verme niteliğine sahip pek çok karavan üretiliyor.

Karavan Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Karavan, günlük yaşam konforuna yönelik bir araç olduğundan öncelikle ihtiyaçlarınızı karşılayan tipte bir karavan seçmeniz gerekiyor. 3 kişilik bir aile için 5 kişilik karavana pek de gerek duymayacağınıza eminiz. Bu nedenle de tam ihtiyaçlarınızı karşılayacak tipte bir karavan tercih etmeniz avantaj sağlıyor.

Özellikle ikinci el karavan alımlarında ön plana çıkan sistemin doğru çalışırlığı durumunu da kontrol etmelisiniz. Nasıl bir ev alırken ya da kiralarken içini dışını inceliyorsanız karavanlar için de aynısı geçerlidir. Elektrik sisteminin, havalandırmanın, banyo ve tuvaletin, mutfağın, su ve gaz sisteminin doğru çalıştığından emin olmadan karavanı almaya niyetlenmeyin diye uyarmalıyız sizi.

Tasarım ve Özelliklerine Göre Karavan Seçenekleri

Karavanlar, yerleşik bir seyahat konforu için hemen herkesin hayali! Farklı kullanım koşulları için özel olarak tasarlanan karavan modelleri temelde çekme karavan ve motokaravan olarak iki ayrı gruba ayrılıyor. Çekme karavan modelleri daha kompakt bir görünüm sergilemekte. Çekme karavan kullanımı için ayrıca bir araca gereksinim duyuluyor. Kompakt tasarımı ile dar alanlarda ve kamp alanlarında pratik bir kullanım imkanı sağlıyor. Motokaravan modelleri ise çekme karavanlara oranla daha geniş ve büyük boyutludur. Büyük boyutları ile birlikte tam zamanlı yaşama da elveriş sağlar. Tam yerleşik ve uzun süreli kullanım için genellikle motokaravan modelleri tercih ediliyor. Çekme karavan modelleri çoğunluklar yaz ayları kamplarında kullanılıyor. Karavan kataloğundaki farklı çekme ve motokaravan modellerini sizin için listeledik!

Çekme Karavan Modelleri

Çekme karavan modelleri farkı araçlara bağlanarak kullanılır. Kompakt tasarımları ile şehir içinde ve dar alanlarda sürüş konforu sağlar. Genellikle yaz tatillerinde tercih edilen çekme karavanlar, farklı tasarımları ve özellikleri ile geniş bir tercih alanı sağlıyor. Çekme karavan modelleri;

  • Klasik Çekme karavan (The Conventional Caravan)

karavan-

Klasik çekme karavan modelleri iki ile altı kişinin konaklayabileceği şekilde tasarlanır. Tek aks üzerinden çekilen klasik karavanlar, lavabo, duş, ocak ve tezgah alanları ile kompakt bir kullanım alanı sağlamaktadır. Klasik çekme karavanlar şehir içi ve dar sokaklarda konforlu bir sürüş imkanı sağlar. Yazın kamp alanlarında kullanım imkanı sunar.

  • Küçük Gözyaşı Römorkları (Tiny Teardrop Trailers)

karavan-1

Küçük tasarımlı römork karavan modelleri küçük araçlar tarafından çekişe uygundur. Hemen her kullanıcı için uygunluk sergileyen bu karavan modelleri iki kişilik olarak tasarlanmakta. Minimal boyutları ile yaz kampı tatillerinde tercih edilebilir. Römork karavan modellerinin arka bagaj kapağı içerisinde mini bir mutfak tezgahı yer alıyor. Bu karavanlarda tuvalet alanı bulunmuyor. 750 kg altında olan bu karavan modelleri için ruhsat çıkartmak gerekmiyor.

  • The Stylish Tab

karavan-2

Bu karavan stili ilk olarak Tab isimli bir firma tarafından çıkarılıyor. Römork karavanlardan daha büyük boyutlara sahip karavan modelinde tuvalet ve duş alanları bulunmaktadır. Katlanır yatak alanı sayesinde aynı anda maksimum 3 kişilik bir kullanım kapasitesi sağlıyor. Bu karavan modellerinde de yine mutfak tezgahı arka bagaj kapağı altında yer alıyor. Mutfağa erişim dışarıdan gerçekleşiyor.

  • Tavanı Yükselen Karavanlar (Pop Top Caravans)

karavan-3

Yükselen karavan modelleri, karavan içerisinde ayakta durma alanı sağlamaktadır. Bu özelliği sayesinde rahat ve konforlu bir konaklama imkanı sunar. Yüksek tavanlı çekme karavan modelleri de yine şehir içi kullanıma uygundur. Ülkemizde tavanı yükselen karavan modelleri kişiye özel olarak üretilmektedir.

  • Mini Karavanlar (Tiny GRP Caravans)

karavan-4

Küçük boyutlara sahip mini karavan modelleri, çekme karavan kategorisindeki en küçük boyutlu karavan olarak tanımlanır. Aynı anda maksimum 2 kişinin konaklamasına elverişli olan mini karavan modelleri, kompakt tasarımı ile kamp alanlarında kullanım avantajı sağlar. Özel üretim mini karavan modellerinde tuvalet ve lavabo eklemesi yapılabiliyor. Böylece uzun seyahatlerde de kullanım imkanı sağlıyor.

  • Katlanan Karavanlar (Folding Caravans)

karavan-5

Katlanan karavan modelleri çekiş sırasında pratiklik sağlıyor. Aynı zamanda portatif tasarımları ile garaj alanında fazla yer kaplamadan saklanması mümkün. Seyir halindeyken kapalı konumda olan bu karavan modeli, konaklama sırasında pratik bir şekilde açılıyor.

  • Ticari Çekme Karavanlar

karavan-6

Römork karavan tipinde tasarlanan ticari karavan modelleri, stand ve şantiye ofisi olarak tercih ediliyor. Bu karavanların ticari olarak tercih edilmesinin en büyük sebebi istenilen şekilde modifiye edilebiliyor olması. Cafe ve yemek standı oluşturmak için karavan ön kısmına ocak ve tezgah yerleştiriliyor.

Motokaravan Modelleri

Motokaravan modelleri, farklı bir araca gerek duymadan sürüş konforu sağlar. Motokaravanlar, özel bir karavan ruhsatı ile kullanılmaktadır. İç kapasitesi ve tasarımı farklı şekilde dizayn edilebilir. Motokaravan modelleri genellikle tam zamanlı yaşam için tercih ediliyor. Büyük boyutlu tasarımları nedeniyle şehir içi yollarda sürüş konforunu olumsuz yönde etkiliyor. Ancak geniş doğa alanlarında tam zamanlı bir yaşam alanı elde ediliyor. Motokaravan modelleri arasında en çok tercih edilen modeller;

  • Camper Van

karavan-7

Kapalı dorse okul servislerine benzeyen çekme karavan modelleri, iki ile altı kişi arası kapasiteye sahip. Motokaravanlar içerisinde en küçük boyutlu karavan modeli olması sayesinde şehir içi kullanım konforu elde ediliyor. Karavan dizaynında isteğe bağlı olarak lavabo, banyo ve mutfak tezgahı ekleniyor.

  • HymerCar Free

karavan-8

Büyük boyutlu motokaravan modelleri arasında sıklıkla tercih edilen modellerden biri de HymerCar. Çatı yükseltme fonksiyonu sayesinde geniş ve ferah bir konaklama alanı elde ediliyor. Karavan iç dizaynında tuvalet, banyo ve mutfak alanı kullanılmakta. Büyük boyutlu motokaravan modeli, uzun yolculuklarda tercih edilmektedir. Karavan arka alanı yatak ve saklama alanları ile tasarlanmaktadır.

  • Citroen Wild Camp

karavan-9

Klasik motokaravan modellerinin yeni nesil tasarımlar ile buluşma hali Wild Camp! Fazla depolama alanı ile ön plana çıkan bu karavan modeli, uzun süreli seyahatlerde tercih edilmektedir. Karavan alanı içerisinde duş, tuvalet, lavabo ve mutfak alanı bulunmaktadır. Motokaravan modeli, özel bir karavan ruhsatı ile kullanılıyor.

  • Dethleffs Eurostyle

karavan-10

En iyi karavan listesinde sıklıkla takip edilen modellerden bir diğeri de Dethleffs Eurostyle! Geniş kapasitesi ve büyük boyutlu tasarımı ile şehir şebekesinden uzakta uzun süreli konaklamalarda yüksek performanslı bir deneyim sağlamaktadır. Konforlu bir ev deneyimi isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alan karavan modeli, şehir içi kullanıma uygun değildir. Lüks karavan deneyimi yaşamak isterseniz motokaravan modeline göz atabilirsiniz.

Yılın En İyi ve En Unutulmaz Tatil Planı!

Yıl boyunca ailenize ait yazlık evde vakit geçirmek, bir tatil köyünde bir hafta tatil yapmak ya da sahil kenarındaki bir pansiyonda konaklamak gibi farklı tatil planlarını yapıyor olabilirsiniz. birbirini tekrar eden bu tatil döngüsünü değiştirerek kendinize ve yakınlarınıza bir tatil hediye edebilirsiniz. Bu amaçla karavan tatili planlayabilirsiniz. Kısa süreli bir karavan seyahati deneyimi ile doğa keşifleri yapabilir ya da yaz tatiline bambaşka bir bakış açısı kazandırabilirsiniz. 

Yorum ekle