Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Kuşadası gezi rehberi / Kuşadası’nda nerede ne yenir? / Aydın

Kuşadası gezi rehberi / Kuşadası’nda nerede ne yenir? / Aydın

Yaz aylarının gözde tatil merkezlerinden Kuşadası barındırdığı güzelliklerle cazibesini her geçen sene arttırıyor. Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği bu güzel beldemizi Instagram’ın fenomen seyyahı Gezgininayakizleri hesabının yazarı Cüneyt Durhan sizler için gezdi gördü ve yazdı. Yolu Aydın’dan geçecekler, Kuşadası araç kiralama kapsamında araç kiralama fırsatlarından yararlanarak, harika bir gezi rehberine hazır olun. Kuşadası’nda nerede ne yenir sorusunun yanıtını da bulabileceğiniz bu özel rehbere bakmadan yola çıkmayın.

Ege’nin gezilecek cennetleri say say bitmez. Bugünkü rotamız ise bakir kumsalları, berrak suları, mavi bayraklı plajlarıyla Ege’mizin ve aynı zamanda ülkemizin önemli turizm şehirlerinden biri olan Kuşadası. Aydın’ın bir ilçesi olan bu güzel belde deniz ve doğa turizmi açısından geniş bir yelpazeye sahip olduğu için her yıl binlerce turisti ağırlıyor.

Zeus’un mola verdiği yer: Kuşadası

Tarihi açıdan da göz kamaştırıcı bir geçmişe sahip olan Kuşadası zamanında yüzlerce yıl tarihi liman kenti, doğanın bozulmamış estetiğinde Heredot’un favorisi ve Tanrı Zeus’un mola mekanı olmuş. İon Kolonileri adı altından 12 şehirden birisi olan Akdeniz’e açılan başlıca limanlardan Neopolis olarak bilinen şehir Bizans döneminde de Anaia ismini almıştır.

Bölgede gezilecek çok farklı yer var ama sizlere ilk tavsiyem Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı olacaktır. Osmanlı zamanından kalan bu kale aynı zamanda Korsan Kalesi olarak da tanınıyor. Mimarisiyle ise de turistlerin ilgisini çekiyor. Kervansarayla aynı ismi taşıyan Kaleiçi Cami’sinin tarihi 1618 yılına kadar uzanıyor. Burada ise kolayda ibadetlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Güvercinada olarak bilinen ve Kuşadasının sembolü olan adayı, Küçük Menderesle Büyük Menderesin arasındaki kanyonu keyifle gezebilir huzuru hissedebilirsiniz. Ayrıca Dilek Yarımadası Milli Parkında bitki, kuş çeşitliliği eşliğinde muhteşem denizini, Kuşadası’na 3 kilometre uzaklıkta bulunan Pygale’yi ziyaret edebilirsiniz. Kuşadası için önemli bir yer esahip olan ve ilk yerleşim yeri olduğu düşünülen Neopolis de listenize eklemeniz gereken yerlerdendir.

Bu güzel beldede biraz daha tarihe tanıklık etmek isteyenler içinse ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki bir tarih hazinesi olarak görülen Anaia (Kadıkalesi), Kuşadası’nın Güzelçamlı beldesinde bulunan Panionion Antik Kenti’ni, Milli Park içerisinde yer alan Tanrı Zeus’un mola mekanı olarak bilinen Zeus Mağarasını görmenizi öneririm.

Panionion Antik kentinden bahsedecek olursak zamanında İkon Konfederasyonuna bağlı 12 İon kentinden biriymiş. Aynı zamanda Büyük İskender zamanında görkemli festivallerine ev sahipliği yapan kent tarih boyunca İon için önemli bir noktada olmuş.

Bu bölgede sevdiğim bir başka nokta da trekking rotaları ile yürüyüş severlere de hitap etmektesi. Dilek Yarımadası’ndaki koylar ve doğa yolları yürüyüş severler için bence favori bir yer olacaktır.

Kuşadası’nda nerede ne yenir?

Sıra geldi yemek kısmına. Kuşadası’nda ne yenir derseniz size ilk başta tabiki deniz kenarında bir yer olduğu deniz ürünlerinden bahsederim. Balık, kalamar, ahtapot, midye gibi lezzetleri denemelisiniz. Gastronomide etkin bir yer olan Kuşadası’nda şevketi bostan, yuvarlama, Gamalı köfte, Aydın tavası, çingene pilavı, yöreye has özel sebze ızgarasını tatmalısınız.

E yemeğin üstüne siz de benim gibi tatlı yiyenlerdenseniz bir de teleme tatlısını yemenizi tavsiye ederim. Önceki senelerde ‘Dünyanın en büyük açık büfe rekoru’nu kırmış ve her sene Kuşadası Yemek Festivalini düzenleyen bir yerde aç kalmanız ihtimal dışıdır doğrusunu söylemek gerekirse.

Sessizliğiyle ve sakinliğiyle huzurlu bir tatil geçireceğiniz bu yer için haftasonu bir gezinin yeteceğini düşünüyorum. Yazın denize girip serinleyebileceğiniz, doğayla barışık yerlerde yürüyebileceğiniz, tarihi yerleri gezerek kültürlenebileceğiniz Kuşadası’na ulaşım ise oldukça kolay. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatlarına Yolcu360’tan bir göz atmanızı tavsiye ederim. Eğer şehir mezkezine direkt ulaşacaksanız, Kuşadası araba kiralama ve Kuşadası kiralık araba kapsamında Aydın Kuşadası araç kiralama  da mantıklı bir tercih olabilir.

Kuşadası’nda Yapmadan Dönme Diyeceğim 5 Şey

*Dilek Yarımadası‘nda olmalısın.

*Güvercinada’yı gezmelisin.

*Yarımadada at safari yapabilirsin.

*Kuşadası yemek festivaline katılmalısın.

*Egenin muhteşem koylarını gezebilirsin.

Keşfetmeniz dileğiyle…

Yorum ekle