Yolcu360 Blog
edf_vivid
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Bu Karagöl başka Karagöl : Şavşat’ın cennet köşesi / Artvin

Bu Karagöl başka Karagöl : Şavşat’ın cennet köşesi / Artvin

Karagöl denince Türkiye’de herkesin aklına bir yer gelir. Çünkü ülkemiz sınırları içerisinde sayısız Karagöl adında göl bulunmakta. Biz bu sefer sizi Artvin‘in Şavşat ilçesinde yer alan muhteşem bir doğa harikasına davet ediyoruz. Yazarımız Elif Omput sizler için Doğu Karadeniz‘in bir başka güzelliğini daha keşfetti…

Karagöl

Şavşat Karagöl gezi rehberi

Sevgili doğa tutkunları, seyahat severler; kalbimiz yine karadeniz sınırlarında atıyor. Artvin, Kendisine verilen Yeşil Artvin adını sonuna kadar taşıyor. Bir de elbet Artvin’in incisi Şavşat var, bugün sizlerle Şavşat Karagöl’ü keşfedelim. Masallarda var olan büyülü kara ormanları şöyle bir gözünüzün önüne getirin işte tam olarak öyle bir yerde nefes alacaksınız.

Şavşat

Şavşat Karagöl nerede ve nasıl gidilir?

Karagöl Sahara Milli Parkı içerisin de bulunan Karagöl her geçen gün daha fazla ziyaretçi kabul ediyor. Karagöl ilçe merkezine 25 kilometre mesafede Meşeler köyü sınırların da bulunuyor buraya ulaşmak için Veliköy’den geçiyorsunuz. En mantıklı tercih araba kiralama ile buraya ulaşmak çünkü çevrede keşfedilecek çok fazla güzellik var. Yolcu360 ile Trabzon Havalimanı araç kiralama ya da Artvin araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Şavşat Karagöl ‘de konaklama ve kamp seçenekleri

1994 yılında aktif hala gelen Karagöl’de otel bulunmuyor. Yeme içme içinse çokta üst sekmen olmayan bir tesis var. Karagöl ziyaret için günübirlik gelinebilir. Benim fikrimi soracak olursanız çadır kurup ya da karavan turizmi ile ilgileniyorsanız; karavanınızla gelip 2 gece kesinlikle vakit geçirebilirsiniz.

Karagöl karavan manzarası

Ömrünüz de huzurlu geçireceğiniz 2 günü kendinize hediye edersiniz. Bu noktada aşağıdaki aracı değerlendirmeye almanız size büyük kolaylık sağlayacaktır. Karavanınız yoksa kampçılara özel bu kiralık karavan ile muhteşem bir deneyim yaşayabilirsiniz…

Yolcu360'tan kampçılara özel Karavan önerisi

Karagöl hakkında bilmeniz gerekenler

Göl ortalama 30 metre derinliğine sahip içerisinde sazan ve 11 çeşit akvaryum balık türü bulunduruyor. Balıklar o derece evcilleşmiş ki elinizi uzatsanız dokunabilirsiniz. Çadır kurmak isteyenler için 25 tl gibi bir ücret talep ediliyor.

Karagöl ziyaret için en uygun mevsim sonbahar ilkbahar sonları ve yazındır. Kışın ortalama 2 metre yakın kar yağışı olduğu için yollar kapanır ayrıca yaban hayatın aktif olduğu bir bölgedir. Artvin’de bilinen 2 adet Karagöl vardır bunlardan diğeri Borçka Karagöl daha önce sizlerle onu keşfetmiştik. Alan olarak ve bitki örtüsü bakımından Şavşat Karagöl biraz daha farklılık gösterir.

Bu göller Artvin’i ilk kez ziyaret edenler tarafından hep karıştırılır. Karagöl’de trekking yapabilir, göl üzerine sandalla gezinti yapılabilir veya balıkları ekmekle besleyebilirsiniz. 🙂 ama balıkları yiyemezsiniz çünkü gölde avlanmak yasak. Unutmayın doğa bizim varoluşumuzdan beri en gerçek evimizdir. İnsanlar evlerine saygı duyup korumalıdır. Şavşat Karagöl de gökyüzünden bakıldığın da kalbi anımsatıyor. Şavşat’ın kalbinden sevgiler. Doğa ile kalın, doğa da kalın.

Keşfedebileceğiniz diğer göl rotaları

Yorum ekle