Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kamp meraklılarının yeni cenneti: Elevit Yaylası / Rize / Karadeniz

Kamp meraklılarının yeni cenneti: Elevit Yaylası / Rize / Karadeniz

Karadeniz yaylalarındaki yolculuğumuzun bu seferki durağı Elevit Yaylası. Özellikle kampçıların son dönemde gözde mekanlarından biri olan bu yeşil cenneti, araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, gezgin yazarımız Elif Omput sizler için gezdi, gördü ve kaleme aldı. Elevit doğasıyla, lezzetleriyle ve mis gibi havasıyla başınızı döndürecek…

Elevit Yaylası

Bu sefer yolculuğumuz çamlıkların sonunda 2 derenin  kesiştiği noktada kurulan yaylaların gözdesi Elevit Yaylası. Birbirinden güzel yaylalara sahip Karadeniz’de ziyaret sırasının başlarında anılması gereken bu muhteşem yerde kesinlikle bir kamp macerası yaşamalısınız.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Elevit Yaylası, Karadeniz standartlarına göre deniz seviyesinden çok yükseklerde değil. Rakımı 1900 civarında. Girişinde bir tabelada “GÜZELLER GÜZELİ ELEVİT’E HOŞGELDİNİZ”  Yazısı ile karşılanırsınız. Eskiden hayvancılıkla uğraşan yayla sakinleri günümüzde yaylayı tatil ve turizm amaçlı kullanmaktadır.

Rize gezi rehberi için tıklayınız.

Elevit Yaylası’na nasıl gidilir?

Rize’deki pek çok yaylaya olduğu gibi Elevit’e de kiralık araç ile ulaşmakta fayda var. Özellikle uçakla gelecekler için Trabzon Havalimanı araç kiralama iyi bir tercih olabilir. Yaylaya giderken  yol üzerinde harika yerlerden geçeceksiniz. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine vardıktan sonra ilçe merkezinin çıkışında yol iki yöne ayrılacaktır. Sol taraf Ayder yaylası, sağ taraf ise Zilkale yönüdür. Takip etmeniz gereken yol Zilkale istikameti. Bu güzergahta Şenyuva eski adı ile Çinçiva köyünden geçeceksiniz ve sizi o ihtişamlı taş köprüsü ile karşılayacak. Buraya kadar gelmişken Zua Coffe uğrayıp o enfes el yapımı tatlılarından ve içeceklerinden deneyin derim.

Daha bitmedi tatlı ve fotoğraf molasından sonra Zilkale’nin nefes kesen manzarasında dağları seyredin. Cenevizliler zamanın da gözetleme kalesi olarak inşa edilen zilkalenin manzarası karşısında nefesiniz kesilecek. Kale dibindeki restoranta közde patates ve yöreye has Hemşin ketensi denemeyi sakın unutmayın.

Hadi görülecek bir yer daha var tabi ki reklamlara ve filmlere konu olan çat köyünün taş köprüsü doğanın ortasında yıllara meydan okuyup doğa ile bütünleşmiş adeta. Artık yayla zamanı hiçbir yere sapmadan yolu dümdüz takip edip sonunda Elevit’e varıyoruz. Bu güzergahtan giderseniz Rize şehir merkezine 84 km, Çamlıhemşin ilçe merkezine 17 km mesafede bulunmaktadır.

Karadeniz turunda mutlaka görmeniz gereken 5 Karadeniz Köyü

Elevit Yaylası’na neden gitmelisiniz?

  • Güzeller güzeli deresine karşı bir kahve içmek için

  • Başı dumanlı dağları seyretmek için
  • Mis kokulu çiçeklerini solumak için

  • Yeşillin binbir tonunu aynı anda keşfetmek için
  • En önemlisi yaşamı iliklerimizde derin bir şekilde hissetmek için
  • Kendimizi yaşamı daha çok sevmek için

 Detaylı Karadeniz gezilecek yerler / Karadeniz turu için yazımıza tıklayınız.

Rize’ye nasıl gidilir?

İstanbul Rize kaç km? İki şehir arası mesafe 1.141,8 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak O-4, E80 ve D010/E70 üzerinden 13 saat 09 dakika’da Rize’ye varılabilir.

Ankara Rize kaç km? Ankara ve Rize arasındaki mesafe 813,6  kilometre. Ankara’dan Rize için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D010/E70 üzerinden 10 saat 04 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

Trabzon Rize arası kaç km? Araç ile Trabzon’dan Rize’ye D010/E70 üzerinden 1 saat 8 dakika içerisinde varılabilir. Trabzon araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, 79,8 kilometre yolu rahat bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Yorum ekle