Yolcu360 Blog
istanbul-terasli-mekan-
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İstanbul’daki En İyi 10 Teraslı Mekan

İstanbul’daki En İyi 10 Teraslı Mekan

İstanbul’un en iyi teraslı mekanları ile karşınızdayız. Nefes kesen boğaz manzarası, lezzetli yemekler ve eşsiz kokteyller eşliğinde harika bir gece vaat ediyoruz. 

İstanbul’un en iyi teraslarını keşfetmek için bir araca mı ihtiyacınız var? Yolcu360’ın İstanbul araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, ideal aracınızı en uygun fiyatla dakikalar içerisinde kiralayabilirsiniz!

İstanbul  Teraslı Mekan Önerileri

İstanbul genellikle tarihi geçmişi ile ön plana çıksa da eğlence ve gece hayatında da adından söz ettiriyor. Romantik akşam yemekleri, alışılmışın dışında dans gösterileri, birbirinden ilginç kokteyller ve canlı müzik eşliğinde bir gece. Boğaz manzarasının keyfini çıkarırken, dünya mutfaklarının leziz yemeklerini de keşfetme şansına sahipsiniz. Bu hafta kendinizi biraz şımartın. 😉 Sizler için hazırladığımız İstanbul 10 en iyi teraslı mekan listemizi keşfe çıkın.

  • Monkey İstanbul

istanbul-terasli-mekan.jpeg

Monkey İstanbul, İstanbul 10 en iyi teraslı mekan listemizde ilk sırada yer alıyor. Akşam üzeri arkadaş buluşmalarının vazgeçilmez adresi olan keyifli bir mekan. Benzersiz gün batımı manzarası, sakin müzikleri eşliğinde günü tamamlayabilirsiniz. Mükemmel karışımların ve sıradışı kokteyllerin tadına bakabilirsiniz. Şişhane’de bulunan İKSV terasındaki Monkey İstanbul, merkezi konumda yer alması sebebi ile sıklıkla tercih ediliyor. 

Monkey İstanbul Adres: Nejat Eczacıbaşı Binası, Şişhane, 34433, Beyoğlu/ İSTANBUL.

  • Barnathan Galata

istanbul-terasli-mekan-1.jpg

Barnathan Galata’nın benzersiz kule manzarası ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Bu ferahlatıcı teras özellikle hafta sonlarının vazgeçilmez adresi haline geliyor. Bol seçenekli menüsü ile de romantik akşam yemeklerinin gerçekleştirildiği mekan haline geliyor. Bunun yanı sıra hafta içi öğle saatlerine kadar hizmet veren kahvaltı servisi de oldukça gözde. 130 yıllık tarihi geçmişe sahip Barnathan Galata yıllardır İstanbul’un en iyi teraslı mekanlarından biri olmaya devam ediyor. 

Barnathan Galata Adres: Şahkulu Mahallesi, Tımarcı Sokak, No: 1, 34421, Beyoğlu/ İSTANBUL.

  • Suvla Kanyon

istanbul-terasli-mekan-2.jpg

Birbirinden lezzetli şarapları deneyimlemek ister misiniz? Eğer cevabınız “Evet”se sizi şarapları ile ünlü Suvla Kanyon’a davet ediyoruz. Özellikle Marmara Bölgesi’nin benzersiz üzümleri ile ünlü Gelibolu Yarımadası’nda şişelenen şarapları ön planda yer alıyor. Beyaz üzüm Kınalı Yapıncak ve kırmızı üzüm Karasakız’dan oluşan zengin şarap menüsü ile romantik akşamlarınıza eşlik ediyor. Tüm bunların yanı sıra siyez buğdayı unu ile hazırlanan Prosciutto, pesto soslu pizza gibi ünü İtalya sınırlarını aşan lezzetleri tatma imkanı sunuyor. 

Suvla Kanyon Adres: Esentepe Mahallesi, Kanyon AVM, 34394, Şişli/ İSTANBUL.

  • Madam Niça

istanbul-terasli-mekan-3.jpg

Bundan yıllar önce Bozcaada’da Ege mutfağını temsilen kurulan Madam Niça şimdi İstanbul’da. 2020 yılından bu yana Beyoğlu’nda yaşayan bir Egeli desek abartmış olmayız. Deniz manzarasına karşı salaş duruşu ve sıra dışı iç dekorasyonu ile keyifli bir restoran. Ege kültürünü özleyen, Ege tatlarını deneyimlemek isteyenlerin klasikleşen adresi. İstanbul 10 en iyi teraslı mekan listemizde yerini alıyor. 

Madam Niça Adres: Gümüşsuyu, Ömer Avni Mahallesi, İnönü Caddesi, No: 42, 34437, Beyoğlu/ İSTANBUL.

  • 16 Roof

istanbul-terasli-mekan-4.jpg

“Dünyanın En Lüks Restoranları” listesinde yerini alan 16 Roof, boğaz manzarasını ayaklarınızın altına seriyor. Swissotel The Bosphorus terasında bulunan restoran misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz şıklıkta. Ünlü şef Bruno Andres Santa Cruz’un elinden çıkan lezzetler eşliğinde güzel bir akşam sizleri bekliyor. Peru mutfağının Akdeniz lezzetleri ile harmanlanıp, İstanbullulara sunulduğu 16 Roof gece saatlerine kadar hizmet veriyor. Haftanın belirli günlerinde farklı konseptlerde sanatçılar sahne alıyor. 

16 Roof Adres: Vişnezade Mahallesi, Acısu Sokak, No: 19, Maçka, Beşiktaş/ İSTANBUL.

  • Divan Brasserie Beyoğlu

istanbul-terasli-mekan-5.jpg

İstanbul’un en hareketli noktalarından birinde; İstiklal Caddesi üzerinde yer alan Divan Brasserie Beyoğlu’na davetlisiniz. Türk ve Akdeniz mutfağının lezzetli tariflerini misafirlerine sunan mekanda kendinizi evinizde gibi hissedeceğinize eminiz. Tarihi Yarımada manzaralı bu mutfakta farklı coğrafyalarda geziyormuşçasına bir his hakim olacak. Özellikle cuma akşamları düzenlenen Jazz Akşamları etkinliklerinde birbirinden eğlenceli gruplar sahne alıyor. Cuma günleri gelmeden önce rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ediyoruz. 

Divan Brasserie Beyoğlu Adres: Tomtom Mahallesi, İstiklal Caddesi, No: 181, 34433, Beyoğlu/ İSTANBUL.

  • Roka 

istanbul-terasli-mekan-6.jpg

Sizleri Uzak Doğu’ya götürüyoruz! Roka, dünya lezzetlerinden Japon mutfağını ayağınıza getiriyor. Sashimi’den, tempuraya kadar sınırsız Japon menüsü ile damaklarınızda bambaşka bir lezzet bırakmaya geliyor. Sadece yemekleri değil elbette alkollü karışımlar ile oluşturulan kokteyllerine de doyum olmuyor. 

Roka Adres: Kılıçali Paşa Mahallesi, Meclis-i Mebusan Sokak, O2 Blok, No: 14/2E, Galataport, 34433, Beyoğlu/ İSTANBUL.

  • Oligark

istanbul-terasli-mekan-11.jpg

Halide Hanım Korusu’nun kenarında yer alan lounge bar, doğa ile iç içe hissi veriyor. Siz İstanbul Boğazı manzarasının tadını çıkarırken, atıştırmalıklar da sizlere eşlik edecek. Deniz yolu ile de ulaşımın sağlandığı Oligark’ın geniş terası ve manzarası sizlere unutulmaz anlar yaşatıyor. Gece saat 04.00’a kadar hizmet vermektedir. 

Oligark Adres: Kuruçeşme, Muallim Naci Caddesi, No: 58, 34345, Beşiktaş/ İSTANBUL.

  • The 47 Music & Drinks

istanbul-terasli-mekan-9.jpg

Çırağan Sarayı’nda yer alan The 47 Music & Drinks haftanın her günü canlı müzikleri ile size unutulmaz dakikalar yaşatıyor. İstanbul en iyi 10 teraslı mekan listemizde bulunuyor. Sadece Pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü hizmet veriyor. Nitekim hafta sonu da 16.00 ile 19.00 saatleri arası misafirlerini bekliyor. 

The 47 Music & Drinks Adres: Yıldız, Yıldız Çırağan Palace Kempinski İstanbul, Çırağan Caddesi, No: 32, 34349, Beşiktaş/ İSTANBUL.

  • Mikla Restaurant

istanbul-terasli-mekan-10-e1669032551402.jpg

Michelin Yıldızları’na sahip olan Mikla Restaurant, başarılı lezzetlere ev sahipliği yapıyor. Gastronomi alanında önemli bir liste olarak kabul edilen “Dünyanın En İyi 50 Restoranı Ödülü” listesinde 44. sırada yer alıyor. Böylece  listeye ilk kez Türkiye’den bir restoran girmeyi başarıyor. Ünlü şefleri Mehmet Gürs sayesinden Mikla adını duyurmayı başarıyor. Türk mutfağını İskandinav lezzetleri ile harmanlayarak, akılalmaz bir dokuyu ortaya çıkarıyorlar. Özellikle rafine damak lezzeti olan gurmelerin vazgeçilmez adresi oluyor. Nitekim İstanbul manzarası ile buluşan misafirler gastronominin bu haline karşı koyamıyor. Gece 02.00’a kadar hizmet sağlıyor. 

Mikla Restaurant Adres: Asmalı Mescit Mahallesi, The Marmara Pera, Meşrutiyet Caddesi, No: 15, 34430, Beyoğlu/ İSTANBUL. 

Michelin Yıldızı Nedir? Türkiye’nin Michelin Yıldızlı 5 Restoranı

  • Mangerie Bebek

Boğaz manzarasının tadını çıkarabileceğiniz en güzel mekanlardan bir diğeri Mangerie Bebek. Haftanın 7 günü 08.00-24.00 saatleri arasında hizmet veren mekanın kokteyl menüsü oldukça geniş. Gingerella, Kermit, Orange Wine, Kir Royale deneyebileceğiniz kokteyllerden sadece birkaçı. Pandemi nedeniyle sadece rezervasyon ile müşteri kabul eden Mangeri Bebek’te taze vanilyalı sütlaç ve beyaz çikolatalı brownie’nin tadına mutlaka bakın.

Mangerie Bebek Adres: Bebek, Cevdet Paşa Cd. No:69, 34342 Beşiktaş/İstanbul

  • Ravouana 1906

Art Nouveau akımından etkilenerek inşa edilen Ravouana Binası’nın teras katında yer alan Ravouana 1906 İstiklal Caddesi’nin göz alıcı mekanları arasında. Kahvaltıdan ana yemeğe kadar geniş bir yemek menüsüne sahip olan mekanda alkolsüz kokteyl çeşitleri de mevcut. Tarihi Yarımada manzarasına karşı keyif yapmak isterseniz Ravouana 1906’yı listenize mutlaka ekleyin.

Ravouana 1906 Adres: Tomtom, İstiklal Cd. No:201, 34433 Beyoğlu/İstanbul

  • Teras Emirgan

İstanbul’da Bodrum’daymış hissini yaşamak isterseniz sizleri Teras Emirgan’a alalım. La Boom’un üst katında hizmet veren Teras Emirgan yeşillikler içerisinde sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebileceğiniz en güzel teras barlardan biri. Her daim esen rüzgarıyla bunalmadan oturabileceğiniz Teras Emirgan’a gitmeden önce rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Teras Emirgan Adres: Emirgan, Sakıp Sabancı Cd. No:14/A, 34467 Sarıyer/İstanbul

  • Spago

Nişantaşı’ndaki St. Regis Otel’in terasında yer alan Spago hem manzarasıyla hem yemekleriyle hafızlarda iz bırakıyor. Dünyaca ünlü master şef Wolfgang Puck’ın Beverly Hills’teki 2 Michelin yıldızlı restoranının ülkemizdeki şubesi olan Spago’da nefis bir gastronomi yolculuğuna çıkmaya hazır olun. El yapımı makarnalardan bademli somona, taş fırın pizzalardan sushiye kadar muhteşem lezzetlerin yer aldığı Spago’da yemek sonrası taze meyvelerle hazırlanan kokteylleri mutlaka deneyin.

Spago Adres: Harbiye, Mim Kemal Öke Cd. No:35, 34365 Şişli/İstanbul

Yorum ekle