Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Yaşam > İç Anadolu Gezilecek Yerler / İç Anadolu Gezi Rehberi

İç Anadolu Gezilecek Yerler / İç Anadolu Gezi Rehberi

Karadeniz turu, arabayla Ege gezisi, Doğu Anadolu Gap turları ve Antalya, Akdeniz tatilleri çok meşhur. İstanbul da epeyce bir merak konusudur. Bu nedenle bu bölgelere yapılan turlar, geziler çokça duyulur. Ancak İç Anadolu turu ya da İç Anadolu gezilecek yerler pek popüler değildir. Oysa has Türk mutfağının izlerini sürmek, hem Kurtuluş mücadelesinin hem de en erken Anadolu uygarlıklarının kalıntılarını görmek için Anadolu’dan iyisi var mı? Peki, İç Anadolu gezi rehberi nasıl hazırlanmalı ve İç Anadolu’da mutlaka görülmesi gereken yerler nereleri?

İç Anadolu gezilecek yerler

Ege ya da Akdeniz bölgesi dışında bir tatil mi düşünüyorsunuz? İç Anadolu’da gezmek için güzel yerler mi arıyorsunuz? İç Anadolu gezilecek yerler için rota oluşturmak ve bu bölgeyi keşfetmek, gerçek Türk mutfağının izini sürmek, çocuklarınıza Anadolu’yu anlatmak üzere size bir plan sunuyoruz. İç Anadolu gezilecek yerler listesinin olmazsa olmazları şöyle…

  • Ilgaz

Ilgaz, Çankırı’nın ilçelerinden birisidir. İl merkezine 63 km mesafede yer alır. Kış turizmi ile adını duyuran ilçede birçok doğal değer bulunur. Ilgaz Dağı ve buradaki kayak merkezi en meşhur alanlardır. Ilgaz Dağı ilçe merkezine 25 km mesafede bulunur.

İç Anadolu Gezisi

Bu alanda dağ yürüyüşü, snowboard, kayak, kampçılık, tırmanma ve binicilik gibi pek çok aktivite yapılabilir. Yerleşim ve çevresinde yeşil alanlar ağırlıklıdır. Hatta burada on bin çeşit bitki türü yaşadığı tahmin edilmektedir.

Muhteşem doğası ile öne çıkan Ilgaz’da; İndağı Kaya Mezarı, Kırkpınar Yaylası, Osman Gölü Yaylası, Ilgaz Dağı Milli Parkı, Ilgaz Dağı Kayak Merkezi, Ilgaz Doruk Mevkii görülmesi gereken yerleridir.

Ilgaz’ı görmek için Kastamonu araç kiralama seçeneklerine bakabilirsiniz. Kastamonu araç kiralama fiyatlarını karşılaştırarak uygun fiyata 4X4 kiralama yapıp Ilgaz’a çıkabilirsiniz.

  • Emirdağ

Afyon’a bağlı ilçelerden bir tanesi olan Emirdağ, Afyon merkeze 73 km mesafede yer almaktadır. M.Ö 3000’li yıllara dayanan tarihi ile köklü bir tarihe sahip olan ilçe, mutlaka İç Anadolu gezilecek yerler planınızda yer almalı. Uzun süre Frigler’in hakimiyetinde kalmış ve çok sayıda eseri ile de günümüze taşınmıştır. Tarihi geçmişi olan Emirdağ; Emirdağ Yaylaları, Balcam Mağarası, Dandindere Tabiat Koruma Alanı, Amorium Antik Kenti görülmesi gereken yerlerden bazılarıdır.

 İç Anadolu turu

  • Kızılcahamam

Kızılcahamam, başkent Ankara’nın ilçelerinden birisidir. Ankara il merkezinin kuzeyinde yer alır. Bolu, Çankırı gibi komşu illere yakın mesafede bulunur. İl merkezine 90 km mesafeden olan ilçe kültürel ve doğal yapısıyla görülmeye değer yerler arasında. İlçedeki termal su kaynakları da sağlık turizmi açısından önem taşımaktadır. Kızılcahamam’ın bulunduğu bölgedeki yerleşim kalıntıları çok eski medeniyetlere dayandığı için İç Anadolu gezilecek yerler listenize eklemenizi öneririz. Doğal ve tarihi güzellikleriyle öne çıkan Kızılcahamam’da; Alicin Manastırı, Başköy Kalesi, Abacı Peribacaları, Mahkeme Ağacin Köyü, Soğuksu Milli Parkı, Kızılcahamam Kaplıcaları görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Buraya kolay bir ulaşım sağlamak için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatlarına bakabilirsiniz.

  • Odunpazarı

Odunpazarı, Eskişehir’in merkez ilçelerinden birisidir. 2008 yılında il merkezi ikiye bölünmüş ve biri Odunpazarı ilçesi olmuştur. Yerleşim olarak köklü bir geçmişi vardır ve büyük bir alanı kaplar. Eskişehir’in en turistik yerlerinden birisidir. İyi korunmuş tarihi dokusu dikkat çekicidir. İç Anadolu gezilecek yerler arasında  olan Odunpazarı’nda; Odunpazarı Evleri, Kurşunlu Külliyesi, Atlıhan Çarşısı, Reşadiye Camii, Balmumu Heykelleri Müzesi, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, Porsuk Çayı ve Adalar görülmesi gereken yerleridir. Eskişehir araç kiralama fırsatlarından yararlanarak, İç Anadolu gezilecek yerler planınız için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirsiniz.

İç Anadolu’da mutlaka görülmesi gereken yerler

  • Ermenek

Ermenek

Ermenek, Karaman’ın ilçelerinden birisidir. İl merkezine 163 km mesafede yer almaktadır. Yerleşim Göksu havzasına, Ermenek suyu ile meydana gelen vadinin yamacına kurulmuştur. Sulak bir arazi olan bölgenin doğal yapısı, İç Anadolu gezilecek yerler kapsamında görülmeye değer. Dünya üzerinde en büyük yeraltı nehri ve şelalesi buradadır. Endemik bitki olan Kardelen burada yetişir. Karaman’ın yüz ölçümü ve nüfusu bakımından en büyük ilçesidir. Tarihi ve doğal mirası bol olan Ermenek’te; Ermenek Baraj Gölü, Ilısu Şelalesi, Zeyve Pazarı, Ulu Camii, Tol Medrese, Firan Kalesi, Tarihi Ermenek Evleri görülmesi gerekenlerdir. İç Anadolu gezilecek yerler kapsamında Karaman araç kiralama olanaklarından yararlanarak, kolay bir şekilde seyahat edebilirsiniz.

  • Erkilet

Erkilet

İç Anadolu gezilecek yerler içerisinde bulunan Erkilet, Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağı olan beldesidir. İl merkezine 13 km mesafede yer alır. Belde, Erciyes Dağı’nın tam karşısında yer alır ve beldenin üzüm bağları meşhurdur. Buralarda pek çok üzüm çeşidi yetiştirilir. Günümüzde bölgedeki bağcılık hobi amaçlı yapılıyor. Üzümün yanı sıra bölgede ceviz,kayısı ve elma da yetiştirilir. Erkilet doğal zenginliği, tarihi ve kültürel mirasıyla dikkat çeken bir beldedir. Doğal ve kültürel dokusu dikkat çekici olan Erkilet’te; Hıdrellez Tümülüsü, Hızır İlyas Köşkü, Beşparmak Kümbeti, Erkilet Bağları görülmesi gereken yerler arasındadır. Kayseri araç kiralama imkanlarına göz atarak, İç Anadolu gezilecek yerler turunuz için konforlu bir ulaşım tercih etmeye ne dersiniz?

İç Anadolu gezi rehberi
  • Güzelyurt

İç Anadolu gezilecek yerler arasında bulunan Güzelyurt (Aksaray), muazzam taş konakları, kayalara oyulmuş kilise ve manastırları ve güler yüzlü insanlarıyla çok etkileyici bir atmosfere sahip. Gündelik yaşam tarihi dokuyla adeta bütünleşmiş bir şekilde sürüyor. Burası farklı bir ortam arayanlar için birebir, hem gezip görülecek çok yer var hem de tarihle iç içe tatil yapma imkanı var. Gelveri olan kasabanın adı 1965 yılında Güzelyurt olarak değiştirilmiştir. Ancak halk Gelveri demeye devam etmektedir. Geçmişini çokça yansıtan Güzelyurt; Kilise Camisi, Manastır Vadisi, Hagios Mamas Manastırı, Kızıl Kilise, Şambaz Baba Türbesi görülmesi gereken yerlerdir.

  • Göreme

Kapadokya gezi turu için Göreme’yi tercih etmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Kapadokya‘nın incisi Göreme, İç Anadolu gezilecek yerler listenizde mutlaka yer almalı. Eskiden faal yanardağlar olan Erciyes ve Hasan Dağı’nın püskürttüğü lav ve küllerden oluşan tüf tabakası Kapadokya’nın doğal oluşumlarının temelini atmış. Tüf tabakası erozyonla aşınarak derin vadileri, kanyonları ve bazalt kayadan şapkaları bulunan peri bacalarını oluşturmuştur. Kapadokya günümüzdeki ününü ise kayalara oyulmuş freklerle süslü kiliselere borçlu. Boyayı emmeyen tüflerin üzerine yapılan freskler canlılığını koruyarak günümüze ulaşmıştır. Bölgenin en güzel fresklere sahip kiliseleri ise Göreme Vadisi’nde. Her yıl bir milyondan fazla turist Kapadokya’yı ziyaret ediyor, bunların yarısından fazlası Göreme’yi geziyor. Göreme’de gezilecek yerler ise; Uçhisar Kalesi, Göreme Vadisi, Göreme Açık Hava Müzesi, Rahibeler Manastırı, Hagios Basileos Kilisesi, Elmalı ManastırNevşehir Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, Göreme’nin tadını kolay bir şekilde çıkarabilirsiniz. 🙂

Yorum ekle