Yolcu360 Blog
Sincan Harikalar Diyarı
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Yaşam > Sincan Harikalar Diyarı Nerede? | Sincan Harikalar Diyarı Gezisi

Sincan Harikalar Diyarı Nerede? | Sincan Harikalar Diyarı Gezisi

Sincan Harikalar Diyarı nerede? Sincan Harikalar Diyarı’na nasıl gidilir? Sincan Harikalar Diyarında neler var? Sincan’da Harikalar Diyarı’nda neler yapılır? Sizde araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek Sincan Harikalar Diyarı için yola çıkmaya ne dersiniz? 

Sincan Harikalar Diyarı Nerede?

Sincan Harikalar Diyarı

Ankara – Sincan Harikalar Diyarı ülkemizin ve aynı zamanda tüm Avrupa’nın en büyük parkı. Parkın içerisinde, Harikalar Diyarı adlı kitaptan bulabileceğiniz tüm karakterler yer almaktadır. Muhteşem görüntüleri ile harika bir gezi sunmaktadır. Sincan Harikalar Diyarı’na bir gezi mi düzenlemeyi düşünüyorsunuz? Bu mutlaka görülmesi gereken park hakkında araştırma mı yapıyorsunuz? Aradığınız bütün bilgilere yazımızda ulaşabilirsiniz.

Sincan Harikalar Diyarı Hakkında Genel Bilgiler

Sincan Harikalar Diyarı

Adeta kendinizi kitabın içersinde hissedeceğiniz park, 2004 yılında kapılarını ziyaretçilerine açmıştır. Park adını Harikalar Diyarından almış olsa da birçok farklı kitapta yer alan kahramanlara da parkın içerisinde yer verilmiş ve ziyaretçilerin masal kahramanlarının dünyalarında bir gün geçirmelerine olanak tanınmıştır.

Park, yaklaşık olarak 1.320.000 metre karelik bir alana kurulmuş olup bu alanın yarısı yeşillikle kaplanmıştır. Harikalar Diyarı ve doğa iç içe geçmiş ve bizleri adeta masalara taşımıştır. Park 5 Ekim 2004 tarihinde ziyaretçilerini ağırlamaya başlamış ve günümüze kadar ününü sürdürmüştür. Park, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yapılmıştır.

Ankara araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Sincan Harikalar Diyarında Neler Var?

Sincan Harikalar Diyarı

Sincan Harikalar Diyarı‘nın içerisinde başta Harikalar Diyarı adlı kitabın kahramanları olmak üzere birçok masal kahramanı bulunmaktadır. Devler, cüceler, cadılar ve prenseslerden oluşan bu harika parkın içerisinde bir adet yapay gölet ve büyük, yeşillik bir alan da mevcuttur. Masal kahramanlarının haricinde parkın içerisinde bir Go-Kart pisti, Nejat Uygur Tiyatrosu adını almış bir tiyatro salonu ve kaykay pisti gibi alanlara da yer verilmiştir. Parkın içerisinde yar alan tiyatro salonunda 5.000 kişilik bir oturma kapasitesi de mevcuttur. Bunların yanı sıra parkın içerisinde mini golf sahası, basketbol ve futbol sahaları gibi alanlara da yer verilmiş ve park ziyaretçilerine oldukça keyifli bir gün geçirmeleri için hoş bir alan yaratılmıştır.

Sincan Harikalar Diyarı

Nasrettin Hoca, Alaeddin ve Sihirli Lambası, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Karagöz ve Hacivat, Taş Devri ve Red Kit gibi masal kahramanları da parkın içerisinde göreceğiniz kahramanlar arasında yer almakta. Parkın içerisinde göreceğiniz kahramanlar, masal kahramanları kılığında ki insanlar değil, balmumundan yapılmış heykeller olarak yer almaktadır.

Sincan Harikalar Diyarı Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

  • Parka girişlerde herhangi bir ücret alınmıyor. Parka giriş ücretsiz.
  • Parka sabah saat 09:00’dan itibaren giriş yapabilirsiniz. Akşam kapanma saatleri hakkında detaylı bir bilgi yer alıyor,  ancak yaz ve kış aylarına göre değişiklik gösterebilir.

Anıtkabir Sanal Tur için tıklayınız.

Sincan Harikalar Diyarı’na Nasıl Gidilir?

Sincan Harikalar Diyarı, Ankara’nın Sincan ilçesine bağlı olan Fatih semtinde. Ankara’da ikamet etmeyenler, hava ve kara yolu ile şehre ulaşım sağlayabilirler. Kendi aracınız, şehirlerarası otobüsler veya uçak ile Ankara’ya ulaşım sağlanabilir ve daha sonra Sincan’ın merkezinden kalka EGO otobüsler ile parka ulaşım sağlanabilir. Bunlar dışında şehrin içinde rahatça özel aracınızla hareket etmek isterseniz araç kiralama ile de Sincan’a ulaşabilirsiniz.

Sincan araç kiralama seçenekleri için yolcu360.com üzerinden fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. Uygun fiyata Sincan’da araba kiralamak veya aradığınızı kiralık aracın Sincan’da en uygun fiyatlı oto kiralama alternatifini bulmak üzere sistem size aradığınız konforu sunar. Dilerseniz Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama seçenekleri ile de bölgeye ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle