Yolcu360 Blog

Karadeniz Turunda Nasıl Araç Lazım?

Karadeniz turu için nasıl araba lazım? Bu soru, Karadeniz turuna çıkmayı düşünen pek çok kişinin gündeminde. yolcu360.com olarak, Karadeniz Bölgesindeki rent a car şirketlerinin ofislerinde bulunan araçlardan yola çıkarak ve bölgeyi tanıyan rehberlerden aldığımız bilgilerle Karadeniz turunda kiralık araç seçeneklerini belirledik.

Ülkemizin en gezilesi yerlerinden biri olan Karadeniz Bölgesi için tasarladığınız turunuzda konaklayacağınız yer, rota, süre gibi bileşenlerin yanında bir diğeri de tur için size nasıl bir araç lazım olduğudur. Konuyu sizin için inceledik.

Araba ile Karadeniz Turu Yapmak

Karadeniz turu için karar vermeniz gerekenlerden biri de hiç şüphesiz nasıl bir araç ile yola çıkacağınız olmalı. Turlara katılmak ve grup halinde gezmek elbette bir seçenek ama Karadeniz’in tadına varabilmek için kendi aracınızla ya da kiraladığınız bir araç ile yola çıkmanız daha iyi olur. Çünkü gezebileceğiniz yerleri sınırlamadan, her an belirlediğiniz rotadan sapma ve bambaşka güzellikleri keşfetme fırsatı tanır size. Daha rahat ve size özel olduğunu da belirtmeden geçmeyelim tabi. Konforunu kendinize göre ayarlayabildiğiniz gibi yanınıza alacaklarınız konusunda da ayrı bir kolaylık sağlayacağı ortada.

Peki, Karadeniz’i gezerken ne tür bir araç kiralanmalı? Cevap, hiç düşünmeksizin, SUV kiralama olmalı. Aracın iç genişliğinin fazlalığından kaynaklı konforu bir yana Karadeniz yollarında kullanabileceğiniz en ideal araç olması bu cevabı netleştiriyor. Gezebileceğiniz pek çok yerin, dik yollarla ve hatta çoğu zaman da zor yollarla ulaşılan yerlerde olduğunu bilmelisiniz. Bölgenin, kıyıya paralel ve birkaç sıra halinde dizilmiş sıra dağlardan oluştuğunu Coğrafya derslerinden hatırlarsınız. Doğal olarak da bölgede yer alan pek çok güzel yer bu sıra dağların üzerinde ya da aralarında bulunuyor. Bu da çoğunlukla iniş çıkışlarla dolu kat edeceğiniz epeyce bir yolunuz var demek!

Karadeniz’i Araç Kiralayarak Keşfet!

4X4 kiralık aracın Karadeniz turunda büyük avantaj sağlayacağı apaçık ortada. Binek otomobillerin zorlanarak gideceği ya da çoğu zaman aşamayacağı yollarda size büyük kolaylık sağlar.  Özellikle yaylalar konusunda hassassanız Karadeniz’de SUV araç kiralamayı tercih etmeniz Karadeniz turu için birincil şartınızdır. Yükseklerde, muhteşem manzara ile çevrelenmiş, enfes güzellikteki doğa vaadinde bulunan yaylara en rahat ve kolay ulaşma yolunun bu tip büyük ve güçlü araçlar olduğunu söylemeliyiz. Kaldı ki sadece yaylalar ile de sınırlı değil yükseklerde görebilecekleriniz. Yöreye özgü evlerden Sümela Manastırı gibi tarihi yapılara kadar uzanan geniş bir yelpazede, bir çok tarihi ve turistik yerin buralarda olduğunu, tur öncesi araştırmalarınızda da göreceksiniz.

Binek otomobile sahipseniz bile bölgeye giderken SUV kiralamanızı şiddetle öneririz. Bu hem size fazladan bir konfor sağlayacak hem de yol sürenizi kısaltarak daha fazla güzellik ile buluşmanızı sağlayacaktır. Kiralayacağınız SUV’nin marka ve modeli ise size kalmış…

Karadeniz gezilecek yerler için tıklayınız.

Kiralık 4X4 Araç Seçenekleri

Kiralık 4X4 araç bulmak üzere bölgede fiyat ve marka-model araştırması yapabilirsiniz. yolcu360.com modülü ile Karadeniz Bölgesindeki rent a car ofislerinin fiyat listelerine tek sayfa üzerinden erişebilirsiniz. yolcu360.com anasayfasına hangi şehirden araç kiralama yapacaksanız onun adını ve kiralama yapacağınız tarihi belirttikten sonra söz konusu şehirdeki farklı rent a car firmalarının müsait araçlarını görüntüleyebilirsiniz. Örneğin Rize uygun fiyatlı kiralık 4X4 araç ya da Giresun kiralık jeep gibi arayışlarınıza hızlıca yanıt bulabilirsiniz. yolcu360.com modülünde araç tipi seçeneğini filtreleyerek de sadece SUV araçların listelenmesini sağlayabilirsiniz. Böylece de örneğin Trabzon uygun fiyatlı SUV arayışı için ya da Ordu en ucuz kiralık Jeep arayışı için hemen sonuç alabilirsiniz.

Yorum ekle