Yolcu360 Blog
hepsijet-kuryesi-nasil-olunur
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > HepsiJet Kuryesi Nasıl Olunur? Maaşları ve Hakları Nasıl?

HepsiJet Kuryesi Nasıl Olunur? Maaşları ve Hakları Nasıl?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte değişen dünyamızda artık alışveriş yapma şeklimiz de farklılaşıyor. Evimizde otururken tek tıkla istediğimiz ürünü, hizmeti satın alabiliyoruz. Teknolojik gelişmeler ve dünyada yaşanan pandemiyle birlikte bazı meslekler ön plana çıkıyor. Kurye olmak da bunlardan bir tanesi. Son dönemlerde büyük ölçekli ya da küçük ölçekli firmaların kurye ihtiyacı artmış durumda. Yine aynı sebeplerden ötürü kurye olmak isteyen kişilerde de bir artış söz konusu.  Biz de kargo şirketlerinde çalışmak isteyenler, kurye olmakla ilgilenen kişiler için bir yazı hazırladık. Bu yazımızı büyük kargo şirketlerinden biri olan Hepsiexpress markasını baz alarak oluşturduk. HepsiJet kuryesi nasıl olunur, HepsiJet kuryesi maaşları ve hakları gibi çok merak edilen konulara değinmek istiyoruz. Gelin hep beraber HepsiJet kuryesi nasıl olunur ve maaşları yan hakları nelerdir bir bakalım. 

Diğer kurye firmaları ve kurye olmak hakkındaki yazımızı okumak için tıklayın.

hepsijet-kuryesi-nasil-olunur-1

HepsiJet Taşıyıcısı Olmanın Şartları Nelerdir?

Hepimizin bildiği üzere teknoloji çok gelişti ve insanlar daha çok internet üzerinden alışveriş yapıyor. Her geçen gün Türkiye’nin e-ticaret sistemi ve kapasitesi genişliyor. 

HepsiJet de kargo hizmeti sunuyor. İnternetten aldığınız bir ürünü evinize kadar getirip teslim eden bir hizmet şekli var. Ayrıca birçok markadan farklı olarak randevu sistemi sunduğu için kişiler kendi programlarını kendileri oluşturabiliyorlar.

Sistemli bir kargo şirketi olan Hepsiexpress, müşteri ve çalışanlarının memnuniyetini önemseyen bir kurum. Böyle bir şirkette HepsiJet taşıyıcısı olmak için birtakım şartlar mevcut. Biz de HepsiJet taşıyıcı kurye olma 2022 şartlarını sizler için şöyle sıraladık:

  • Öncelikle HepsiJet taşıyıcıları, HepsiJet ürünlerini alıp belli talimatlar ve prosedürler neticesinde müşteriye ulaştıran bağımsız oluşumlar.
  • HepsiJet taşıyıcısı olmak için HepsiJet web sitesi üzerinden başvuru yapmanız ve kabul edilmeniz gerekiyor.
  • HepsiJet standartlarında bir üniforma giymek zorunlu.
  • Araca sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca belli mesafelere yürüyerek teslimat yapabilirsiniz. Bununla birlikte motosiklet kullanabilirsiniz.
  • Dağıtım aracının maliyeti, sigorta ve çeşitli belgelerin maliyetleri HepsiJet taşıyıcı kuryeye ait oluyor.
  • Dağıtım aracı olarak kullanacağınız araçlarda, HepsiJet temsili için reklam unsurları kullanılıyor. 

HepsiJet Kuryesi Nasıl Olunur?

HepsiJet 2016 yılında, Türkiye’de kurulan bir şirket. Bugün birçok ilde beş yüze yakın taşıyıcıya sahip. 

HepsiJet’in birçok büyük markayla e-ticaret ortaklığı bulunuyor. Bunların başında Hepsiburada.com geliyor. Bunun dışında D&R, Kahve Dünyası, Eczacıbaşı, Hediyesepeti, Sütaş, Defacto gibi markalar da sayılabilir. 

HepsiJet e-ticarete çözüm üreten, taşıyıcılık yapan bir ulaşım sistemi. İsterseniz siz de bunun bir parçası olabilirsiniz. Bunun için HepsiJet’e HepsiJet kurye başvurusu yapmanız gerekli. 

Başvurunuz olumlu sonuçlanırsa HepsiJet adına taşıyıcılık yapabilirsiniz. 

HepsiJet Kurye Başvurusu Nasıl Yapılır?

HepsiJet siparişlerini hızlı ve güvenli şekilde müşterilerine ulaştırmak adına kurye başvuruları alıyor. Araçlı kurye olarak kendi işinizin patronluğunu yapabilirsiniz. 

HepsiJet araçlı kurye olmak için kendi aracınızı kullanabilirsiniz. Ayrıca HepsiJet kurye başvurusu yapmak da oldukça kolay bir işlemden oluşuyor. 

HepsiJet kuryesi olmak için yapacağınız başvuruda birtakım sorulara cevap vermeniz gerekiyor. Firma sizin bazı bilgilerinizi talep ediyor.

Göndereceğiniz başvuruda ad, doğum tarihi, t.c. kimlik numarası, e-mail adresi, eğitim durumu, telefon numaranız, ikamet ettiğiniz il ve ilçe, şirket türünüz gibi bilgiler sizden isteniyor. Ayrıca sahip olduğunuz araç da yine belirtmeniz gereken bir bilgi. 

Araçlı HepsiJet kurye başvurusu yapıyorsanız aracınızın modelini, markasını ve yaşını yazmanız isteniyor. Motorlu HepsiJet kurye başvurusu yapanlar için de aynı şey geçerli. Motosikletiniz ile ilgili bilgi vermeniz gerekiyor.

2010 model ve üzeri araçlar genelde başvurularda daha öne çıkıyor. Ayrıca eğer daha önce araçlı kuryelik ya da motorlu kuryelik deneyiminiz varsa bu da işe alınmanızı kolaylaştırıcı bir unsur oluyor. 

Başvurunuzun sonuçları mail bilgisi ya da cep telefonunuz üzerinden size aktarılıyor. En fazla yedi iş günü içerisinde olumlu ya da olumsuz bir dönüş alabiliyorsunuz. 

HepsiJet kuryesi olmak istiyorsunuz ama aracınız yok ise firma size araç kiralayarak da çalışma imkanı sunuyor. Araç kiralayarak HepsiJet kuryesi olmanız için bazı koşulları sağlamanız gerekiyor. Sizler için bu koşulları madde madde sıraladık:

  • Belirtilen şartlarda, kullanacağınız araca yönelik ehliyet sahibi olmalısınız.
  • Askerliğinizi yapmış olmalısınız.
  • Sabıka kaydınızın temiz olması gerekiyor. Herhangi bir suça iştirakte bulunmamış olmalısınız.

HepsiJet Kurye Maaşları Ne Kadar?

HepsiJet kurye maaşları için net bir rakam vermek mümkün değil. Çünkü kuryeler için sabit bir maaş yok. 

HepsiJet taşıyıcısı olan kişiler, ürün maliyeti, satış gibi konulara dahil olmaz. Yalnızca teslim ettiği ürün adedince ücret alıyorlar. Bu ücretin ortalama aylık 4.250 ile 5.000 TL arasında olduğu söyleniyor. 

HepsiJet kuryelerinin günde yüz yirmi paket dağıttığını varsayalım. Çünkü bu, bir günde dağıtılabilecek maksimum paket sayısı olarak belirlenmiş durumda. Bu hesaba göre, aylık kazancın 15.600 ile 14.400 arasında değiştiği söyleniyor. 

HepsiJet kurye çalışanları arasında yapılan bir çalışma da mevcut. Çalışanların istatistiklerine bakıldığında, günde ortalama doksan ile yüz paket arasında bir dağıtım yapılılıyor. 

HepsiJet kuryelerinin günlük paket dağıtımına göre bir hesaplama yapılıyor. Biz de bu hesaplamayı sizin için aşağıda madde madde sıraladık:

  • HepsiJet araçlı kurye olarak teslim ettiğiniz her paket için 5 TL kazanıyorsunuz.
  • Günde HepsiJet kurye olarak yüz paket teslim ederseniz günlük kazancınız 500 TL oluyor.
  • Haftalık kazancınız ise 3.000 TL oluyor.
  • Aylık kazancınız 13.000 TL civarına denk düşüyor. Fakat şunu hatırlatmakta fayda var. Aracınızın maliyetlerini firma karşılamıyor. Maliyetleri sizin karşılamanız gerekli.

Kiralık araç mı arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

11 yorum

  • Nasil bir istir bu dalda calisan arkadaslar cevaplarsa memnun olurum. Calisma sartlari nasildir aylik kazanci nedir calisan arkadaslar isinden memnun mudur ogrenebilirsem sevinirim.

    • Meraba hepsijet kuryesiyim kendime ait aracim var sabah 6.30 da subede olman gerekiyor kamyonun gelis saatine gore degisiklik gosteriyor gelen mallari tek tek telefonla okutup kamyonu bitiriyosunuz bolge bolge ayriliyor sonra sahsiniza ait kargolari telefonunuzdan zimmetinze aliyorsunuz dahs sonra dagitim basliyor kendi isinizin patronusunuz gerisi sana kalmis karisan eden yok bazi arkadaslar diyorki aracin yaktigi yakit yaptigin ise degmiyor ole bisey yok sana bi bolge verdikleri icin heryer birbirine yakin oluyor ben sahsen gunde 130 150 (paket basi 6 tl kdv haric yilbasindan sonra 9 tl diyorlar) arasi kargo dagitiyorum belki 70 lira yakmiyorum bile aracla alakali hersey sana ait hicbirsey karsilanmiyor 2010 model ve ustu arac isteniyor kargolari aracina yukledikten sonra istedigin saatte basla dagitmaya kimse karismaz sana yapilcak bi ismi dersen yorucu olabilir ama kazanabilcegin bi is ne kadar dagitirsan o kadar para kazarinirsin dedigim gibi kendi isinin patronusun calisanlarda ole kimse karisamaz bisey demez kafana gore takil tek sorunu kolay kolay izin yapamazsin hastada olsan gidecen

        • Kardeşim kısaca şirket hiçbir şeyine karışmaz diyor anlamıyor musun sen şimdi dersin ki taksitle araba alsam taksitle ödermiş şirket buyur buradan yak derim ben de.

        • Haftada bir gün izin var oda işlerin yoğunluğuna göre değişir ister hepsi jet ister başka yer yapılacak iş değil ha yapan arkadaşlara saygım sonsuz ama sıkıntısı çok herşey size ait ve kazası bela olma ihtimali yüksek bir iş devamlı direksiyon başında siniz

    • Selamlar, yazımızın ilginizi çekmesine sevindik 🙂 Ancak bu içeriğimiz yalnızca Hepsijet Kuryesi olmak hakkında bilgi amaçlı hazırlanmıştır. Yolcu360 Blog üzerinden Hepsijet ya da herhangi farklı bir kuruluş adına iş başvurusu, başvuru takibi ya da istek/şikayet alımı yapılamamaktadır. Bu tarz taleplerinizi ilgili kuruluş yetkililerine iletebilir ve daha hızlı sonuç alabilirsiniz.

  • Merhaba arkadaşlar Ford transit kamyonet alıp kapalı kasa yaptırıp trendyol veya hepsijette falan çalışmayı düşünüyorum işin işleyişi nasıl bilen var mı? Çalışma saatleri, ücret sistemi, gidilen yol nasıl şubeden subeye mi çalışıyor kamyonetler yoksa şehirler arası mı.