Yolcu360 Blog

Araç Süpürgeleri Gerekli mi?

İster kendi aracınız olsun iter şirket aracı ve isterseniz de kiralık araç içinde temizlik gerekli. Temiz bir araçta seyahat etmek, konfor ve hijyen açısından oldukça fazla önemlidir. Aracınızı temiz tutmak üzere araç içi süpürgeleri çok pratik bir çözüm sunar.

Araç Süpürgeleri Gerekli mi?

Otomobiller de evler ve diğer kapalı mekanlar gibi temizlenmeye ihtiyaç duyar. Uzun yolculuklarda araçta tüketilen gıdalar ve tozlu yollar da araba zemininin ve koltuklarının kirlenmesine neden olabilir. Araç için iç-dış yıkama yaptırmak benzer durumlarda etkili bir temizleme yöntemidir. Ancak bazen hızlıca ve pratik bir biçimde kendi çözümünüzü üretmeniz gerekebilir. İşte tam da böyle zamanlarda araç süpürgelerini kullanabilirsiniz.

Araç süpürgesi modelleri ile araba içinde biriken toz, toprak parçaları ve yemek kırıntılarını hızlıca temizleyebilirsiniz. Arabanızda fazla yer kaplamayan araç süpürgesi ürünleri dilediğiniz zaman araç içini temizlemenize yardımcı olur.

Araba süpürgesi modellerinin pek çoğu ev ve ofis kullanımı için de uygundur. Evde örneğin mutfaktaki küçük kırıntılar için ya da ofisteki halı üzerine dökülen kırıntılar için araç süpürgelerini kullanabilirsiniz. Bu ürünler, pratik bir kullanım sunacakları gibi küçük oldukları için dolap içlerinde hatta çekmecelerde bile saklanabilirler.

Kiralık Araçlar Nasıl Temizleniyor?

Toplu kullanıma ait olan her mekan ve malzeme için Sağlık Bakanlığı’nın bir temizlik prosedürü mevcut. Bazı özel kimyasallarla sanitasyon ve hijyen denilen işlemin sağlanması şartı var. Bu işlemler mikropların kırılması, bir kişiden diğerine hastalıkların kolayca bulaşmaması için gerekli. Otellerde, okullarda, hastanelerde, kamu binalarında, iş merkezlerinde, toplu taşıma istasyonlarında söz konusu Bakanlık tebliği uygulanmazsa hastalıklar çok kolay bir biçimde yayılabiliyor. Araç kiralama yaparken de teslim aldığınız araç mutlaka iç dış yıkama yapılmış olarak ve gerekli hijyen sağlanmış olarak size teslim edilmelidir. Aracı teslim alırken aksi bir durumla karşılaşırsanız itiraz edebilir, aracın temizlenmesini isteyebilir ya da farklı bir araç talep edebilirsiniz.

yolcu360.com Ekibi Tavsiye Ediyor!

Kiralık araçla ya da kendi aracınızla seyahate çıkmadan önce yanınıza ıslak mendil, minik bir kolonya şişesi ve çöpleri atmak için bir poşet torba alın. Böylece yolculuğunuz çok daha konforlu geçebilir.

Yorum ekle