Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Araç Far Temizliği Nasıl Yapılır? Pratik Far Temizleme Yöntemleri 

Araç Far Temizliği Nasıl Yapılır? Pratik Far Temizleme Yöntemleri 

Farlar sürücünün yolu net bir şekilde görebilmesi için önemlidir. Gece sürüşlerinde farlar hayati bir önem taşır. Araçların ışıksız yolda birbirlerini görmeleri için önemi yüksektir. Araba farları ışıksız bir yolda güvenli sürüş için olmazsa olmazlardandır.  Peki araç far temizliği nasıl yapılır?

Far Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir? yazımızı okumak için tıklayın.

Aynı zamana şeridinizde önünüzde giden arabayı daha net seçmek, sürüş mesafesini ayarlamak, sürücüsünün arkada başka bir aracın varlığından haberdar olmasını sağlamak, karşı şeritten gelen aracı görebilmek ve onun da sizi görmesini sağlamak gibi amaçlarla kullanılır. 

Yol üzerinde yer alan engel, kasis ve araçları fark etmeniz hem de karşı taraftan gelen aracın sizi fark edebilmesi açısından büyük önem taşıyan farların belli zamanlarla bakımının yapılması ve temizlenmesi gerekir. 

Farlar polikarbondan üretilir. Polikarbon, kristal görünümlü plastik grubu bir malzemedir. Işık geçirgenliği yüksektir. Farların iyi bir aydınlatma sağlaması için bazen ampullerin iyi çalışması yeterli değildir. Dış yüzeyinin temiz olması şarttır. Farlar zamanla yıpranabilir ya da çizilebilir, far temizleme için spreyler ya da anlatacağımız yöntemleri deneyebilirsiniz. 

Far temizleme işlemlerini belirli aralıklarla yapmak gerekir. Far temizleme işlemi için kitleri kullanabilirsiniz. Ya da size anlatacağımız yöntemleri kullanarak far temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sizler için ‘far temizleme yöntemleri nelerdir?’ sorularına detaylı bir şekilde cevap verdik…  

Araç Pastası Kullanarak Far Temizleme  

Zahmetsiz bir far temizliği için araç pastası kullanabilirsiniz. Araç pastası kirlenmenin en az olduğu yüzeylerde kullanılmalıdır. Far yüzeyi fazla kirlenmişse veya sararmışsa araç pastası kullanmak işe yaramayabilir. Far buğusu az olduğu durumlarda pasta kullanmak iyi sonuçlar verebilir. Parlaklığın korunmasında bakım önerisi olarak kullanılabilecek bir ürün. 

Araç pastası temizliği işlemlerini belirli aralıklarla yapabilirsiniz. Düzenli temizleme halinde sararmış farlar daha parlak görünüme kavuşacaktır. Bu yöntemi uygulamak için ise bir beze ve araç pastasına ihtiyacınız var. Farları pastayı sürüp bez ile iyice temizleyin. İyi bir sonuç için 5 dakika bekleyebilirsiniz. Bu işlemi belirli aralıklarla gerekli gördüğünüzde tekrardan uygulayabilirsiniz. 

Çamaşır Suyu Yöntemi  

Çamaşır suyu ile far temizle işlemi biraz riskli bir uygulamadır. Sıvıyıfarın sadece iç kısmına uyguladığımızda istediğimiz sonuca ulaşamayabilirsiniz. Daha temiz olması için farın iç kısmına da çamaşır suyu kullanarak temizleyiniz. Eğer daha önce çamaşır suyu ile far temizleme yapmadıysanız bilen birinden yardım alınız. Ya da başka far temizleme yöntemleri uygulayabilirsiniz.  

Uygulama yapmak için ise nemli bir bez ve çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Tercihen krem ve deterjanda kullanabilirsiniz. Su ve çamaşır suyu karışımını iç ve dış yüzeye uygulayabilirsiniz. Bu işlemi yaparken krom kaplamalara temas ettirmekten kaçının.

Karbonat-Sirke Karışımı  

Karbonat ve sirke karışımını basit bir uygulama şekli vardır. Far temizleme fiyatları içerisinde en maliyetsiz yöntemdir. Karbonat ve sirkeyi homojen hale gelinceye kadar karıştırın. Nemli bez yardımıyla farlarınızı temizleyin. Farlarınızdaki sarı lekelerden ve buğulardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. 

Diş Macunu  

Far temizleme işleminde sizlerde güzel bir sonuç almak istiyorsanız diş macunu yöntemini kullanabilirsiniz. İhtiyacınız olan şey diş macunu, nemli bez ve diş fırçası. Diş macununu farlara sıkıp, güzelce fırça yardımıyla ovarak temizleyebilirsiniz. Diş fırçası yerine kuru bezde kullanabilirsiniz. Eğer polisaj makinasına sahipseniz çok daha etkili bir sonuç elde edersiniz. Diş macununu polisaj makinasına yayıp etkin bir temizlik gerçekleştirebilirsiniz. Bu şekil bir uygulama bez yada fırçadan daha etkili bir yöntem olacaktır. Bu işlemler bittikten sonra nemli bez ile kurulayıp işlemi bitirebilirsiniz. 

Araç Far Temizliği: Zımpara Kullanarak Far Temizleme 

Far temizleme yöntemlerinden biride zımpara tekniğini uygulamaktır. İhtiyacınız olan malzemeler tercihen fısfıs formunda uygulayabileceğiniz su, zımpara kâğıtları, kâğıt maskeleme bandı, nemli bez ve araç pastasıdır.  

Öncelikle aracın boyasına zarar vermemek için farların etrafını kağıt maskeleme bandı ile kapatmanız gereklidir. Bant olarak kâğıt maskeleme bandı dışında bir şey yapıştırmayın zira bazı bantlar uzun süre boya üzerinde kalınca  çıkarırken boyaya zarar verebilir. Sonrasında şerit şeklinde bandı çektikten sonra, fardaki çizik ve sararma durumuna göre zımpara seçin. Zımparalar taneciklerinin kalınlıklarına göre uygulayabilirsiniz. 

Nazik hareketlerle zımparaları fazla bastırmadan uygulayın. Bu işlemi yaparken su ile ıslatın. Çizikler ve sararmaları yok ediniz ve pastalama işlemini yapıp nemli bez ile kurulayabilirsiniz. Aracınızın farları ilk görünümüne yakın bir görüntü almasını sağlar. 

Far Mendilleri 

Far temizlemek için üretilen mendiller pratik bir uygulama yöntemidir. Kimyasal solüsyonlarla hazırlanmış mendil setinden oluşur. Çizik ve sararmaları temizlemek için pratik bir uygulama gerçekleştirebilirsiniz. Far mendillerini hemen paketten çıkartıp doğrudan kullanabilirsiniz. 

Araç Far Temizliği Seti  

Oto far temizleme seti genel olarak aşağıdaki ürünlerden oluşur, oto bakım ürünleri arasından aşağıdaki malzemeleri temin edebilirsiniz: 

Far temizleme spreyi ya da losyonu, 

Isıtıcı cihaz, 

Huni şeklinde başlık, 

Mikrofiber bez 

Zımpara kâğıdı, 

Eldiven, 

Pasta 

İçerik olarak far temizleme seti farklılıklar gösterebiliyor. Bu set, losyonun ısıtıcı cihazda ısıtılarak huni aracılığıyla buhar halinde farlara nüfuz ettirilmesi mantığıyla kullanılıyor. Zımpara sonrası yüzeye buhar verilerek losyon ile farlar tamamen temizleniyor. Çok etkili bir yöntem diyebiliriz. Buharlı far temizliği olarak da geçiyor. İçeriğe bağlı olarak oto far temizleme seti fiyatlarında farklılık gösteriyor.

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle