Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Finike gezi rehberi / Finike Koyu / Antalya

Finike gezi rehberi / Finike Koyu / Antalya

Finike Koyu adı antik çağlarda Ege ve Akdeniz kıyılarında hüküm süren bir medeniyetten miras kalan tatil yerlerimizden.

Finike Koyu gezi rehberi

Bu güzel doğa harikası Antalya’nın Finike ilçesinde yer almaktadır. Antalya‘dan Kaş‘a doğru giderken Finike ile Demre ilçeleri arasında küçük mağarası olan bir koy göreceksiniz, bu koyu geçtikten sonra yol üstünde ilk göreceğiniz koydur. Yolda iken bir gözünüz denizden tarafta olsun yoksa farkedemeden geçebilirsiniz.

Yapısı nedeniyle Kaputaş Plajı‘na çok benzemektedir. Kaputaş’ın sol tarafında mağaraya benzer bir girinti vardır bu koyun ise sol tarafında gerçek bir mağara vardır.  Yüz ölçümü olarak  Kaputaş Plajı daha büyüktür. Daha önce hiç Kaputaş’a gitmediyseniz sadece fotoğraflardan gördüyseniz burayı Kaputaş zannetmeniz muhtemeldir. Kaputaş’tan tek farkı henüz keşfedilmemiş olmasıdır. Kum rengi açık sarı ve beyaz arasındadır. Kumları Kaputaş’ın aksine yumuşacıkdır. Koya iniş biraz zordur. Dik ve kaygan topraklı bir inişi vardır. Dikkat edildiği sürece bir sorun yaşamazsınız. Sanki bir göçük sonrasında oluşmuş izlenimi vermedktedir. Hala çevrede toprak kaymaları görülmektedir.

Finike Koyu nerede ve nasıl gidilir?

Eğer Muğla tarafından geliyorsanız Demre Beymelek Lagünü’nü geçtikten sonra sağınıza doğru bakarak bir 15 dk gittikten sonra, mağaralı koya gelmeden önceki koy, eğer Antalya tarafından gelecekseniz Finike merkezden çıktıktan sonra sahilden virajlı Kaş karayolu başlayacak. Yine 15 dk gittikten sonra Mağaralı Koy‘dan sonraki ilk koyda inince gelmiş olacaksınız.  En mantıklı ulaşım yolu araç kiralama diyebilirim. Antalya Havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz. Dileyenler Antalya araç kiralama tekliflerini de değerlendirip şehir merkezinden yola çıkabilirsiniz.

 

Finike Koyu gezilecek yerler

Sahilin sağında içerisine girilmeye cesaret edilemeyecek karanlıkta mağaralar bulunmaktadır. Mağaralı Koy’da da bu mağaralara benzer mağara bulunmaktadır. Kaşın koylarının genelinin mağaralı yapısı vardır. Bana göre dağın içine yarım daire şeklinde oyulmuşa benzeyen bir görüntüsü vardır bu koyun. Yarımaya benzeyen bir sahile sahiptir.

Kaşın henüz keşfedilmeyen koylarından bir tanesidir. Henüz çevrede herhangi bir işletme, market, tesis bulunmamaktadır. En yakın merkez Finike merkez ve Kaş merkezdir. İniş için düzgün ayakkabılar tercih edilmelidir. Giriş ücreti yoktur. Aracınızı kaşın her koyunda olduğu gibi karayolunda bir cebe park edebilirsiniz.

Finike Koyu’nda kamp yapılır mı?

Kamp yapmaya çok uygundur. Sahil çok büyüktür .İstediğiniz yerine çadır kurabilirsiniz. Keşfedilmemiş olması da kafa dinleyebileceğiniz anlamına gelir.Mağaralı koyda bile yeni keşfedilmiş olmasına rağmen onlarca çadır görebilirsiniz ama burada göremezsiniz.

Yaz tatili için Antalya'nın en güzel koyları

Yorum ekle