Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kaputaş plajı nerede ve nasıl gidilir? / Kaputaş gezi rehberi / Antalya

Kaputaş plajı nerede ve nasıl gidilir? / Kaputaş gezi rehberi / Antalya

Kaputaş Plajı özellikle son yıllarda deniz tatili denince akla ilk gelen yerlerden.

Kaputaş Plajı Kaputaş Kanyonu’nun denizle buluştuğu yerde yer aldığı için bir diğer adı Kanyonağzı Plajı’dır. Eskiden bu kanyon arasından suyun akmakta olduğu söylenir. Şu anda kaynak suyunun sadece yer altından deniz ile buluştuğunu denize girer girmez suyun soğukluğundan da anlayacaksınızdır. Su o kadar soğuktur ki sıcak yaz günlerinde bile üşümenize neden olabilir. Kanyondan ara sıra kaya parçacıkları kopmaktadır yer yer heyelan olmaktadır. Ama tüm bu tehlikesine rağmen güzelliği ile insanları büyülemektedir.

Kaputaş Plajı

En çok dalgaları olan plaj hangisi deseler aklıma ilk olarak Kaputaş Plajı gelirdi. Devasa dalgalara sahip bu plaj Antalya‘nın mavi bayraklı plajları arasındadır. Turistler  (özellikle de japonlar) tarafından tercih ediliyor. İnsanın içini ürperten yükseklikteki  plaja yukarıdan bakıldığında beyaz kum üzerine serpilmiş beyaz renkli şemsiyeler ve turkuaz mavisi su ile muhteşem bir uyum içerisindedir. Dalgaların şiddetli çarpması sonucu oluşan köpükler insanın içini yumuşatır adeta. Köpükler içinde yüzüyormuş gibi hissedersiniz. Kaputaş‘ın bir diğer özelliği de plajdaki taşların sert olmaması, kum gibi yumuşak olması bu sebeple ayaklarınızı pek acıtmaz

Bu plajda dikkatinizi çeken şeylerden biri 187 basamaklı merdivenleri inmeden önce arabanızı çok dar ve virajlı bir yola park etmek zorunda olmanız. Ama o kadar düzenli bir şekilde park edilmiştir ki bir sorun yaşamazsınız.Bu yüzden Kaputaş cep plajı olarak da geçer. Bu arada bu plaja giriş ücretsizdir.

Eğer buraya kadar gelmişseniz )Mavi Mağara( Fosforlu Mağara )yı da görmeden geçmeyin derim:) Bir de  Kaş‘ın tarihi dar sokaklarını, Kalkan‘ı Patara‘yı Mağaralı  Koy‘u  gezmeyi ihmal etmeyin. Peki Kaputaş Plajı nerede ve nasıl gidilir? İşte cevabı…

Kaputaş Plajı nerede ve nasıl gidilir? 

Kaputaş Plajı Antalya ilinde yer almaktadır. Plaj’ın Fethiye‘ye uzaklığı 73 km Kaş ilçesine 23 km Kalkan ilçesine ise 7 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Kaputaş Plajı’na gitmek için Antalya’da Yolcu360‘tan bir araç kiralayıp karayoluyla gelmelisiniz. Bunun için   Antalya Havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz. Dileyenler Antalya araç kiralama tekliflerini de değerlendirip şehir merkezinden yola çıkabilirler.

Kaputaş’ın Antalya Havalimanı’ na uzaklığı 218 km olduğu için mutlaka yolcu360.com ile araç kiralama yapmanız tavsiye edilir. Yolcu360 uygulaması ile kiralık araç fiyatlarını karşılaştırabilir, en uygun fiyatlı seçeneği hızlı ve pratik bir biçimde bulabilirsiniz.

Kaputaş Plajı civarında ne yenir?

Kaputaş belediye tarafından işletilmektedir. Sadece bir tane işletmeye sahiptir. Burada yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı rahatlıkla giderebilirsiniz.Ama tabiki restaurant yemekleri gibi değil genelde fast food tarzı yemekler bulunur. Fakat bu işletme kış sezonunda kapalı olmaktadır.

Kaputaş Plajı çevresinde nerede kalınır? / Kamp ve konaklama 

Yaz sezonunda kamp atmak biraz zordur izin almak gereklidir. Ama sezon dışında istediğiniz zaman kamp kurabilirsiniz. Plajda duş, wc, soyunma kabini gibi imkanlar ücretsiz halka sunulmaktadır. Sadece şezlongları cüzi bir miktar karşılığında kiralayabilirsinir ya da gölge olan duvarın dibine bir havlu serip serin serin oturabilirsiniz .Eğer butik otel arıyorsanız çok yakınlarda bulabilirsiniz. Plaj Kaş‘ın Kalkan ilçesine 7 km uzaklıktadır.

Yorum ekle