Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Delik Deniz : Denize açılan bir kapı / Gazipaşa / Antalya

Delik Deniz : Denize açılan bir kapı / Gazipaşa / Antalya

Delik Deniz yaz sezonu yaklaşırken tatilcilerin mutlaka değerlendirmesi gereken gezi noktalarından biri.

Delik Deniz gezi rehberi

Bir yer düşünün denize bir pencereden baktığınız… Delik Deniz işte tam da böyle bir yer. Hatta gün batımını burdan izlemek isterseniz güneşin delik bir kayanın içerisinden ne kadar güzel parladığın şahit olabilirsiniz.

Hala daha birçok kişinin varlığından bihaber olduğu, ulaşımın daracık topraklı yollardan geçerek yapıldığı Antiocheia ad Cragum yani Delik Deniz denize açılan bir kapıdan sızarak oluşmuş lagüne benzeyen doğal yapısı,masmavi suyu ve çevresindeki günümüze kadar gelen güney kalesi ve bazı tarihi taş duvarlar sayesinde birçok insanın ilgisini çekmiştir.

Antalya‘nın Gazipaşa ilçesinde yer alan pek çok güzelliklerden biridir Delik Deniz. Aytap (iotape) koyu ile birbirine çok yakındır. Bu arada Aytap koyunda kamp yapılabilir ayrıca bu koyda iki adet biri büyük biri küçük mağara bulunmaktadır. Gazipaşa‘da doğal havuz (koru) koyu , Sapadere KanyonuAytap Koyu‘nu gezmenizi tavsiye ederim.

Delik Deniz nerede ve nasıl gidilir?

Gazipaşa İlçe Merkezine 21 km, Alanya İlçe Merkezine ise 64 km uzaklıktadır. Antalya – Mersin yolu üzerinde Güneyköy Nohut Yeri‘ndedir.  Aytap (iotape) koyunu geçtikten 15-20 dk sonra jandarma kontrol noktasından sağa dönülerek dümdüz devam ediyorsunuz. Muz tarlaları arasından geçildikten sonra patika bir yoldan yokuş aşağı ineceksiniz. Ulaşım için Yolcu360‘tan bir araç kiralamak işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Antalya Havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz. Dileyenler Antalya araç kiralama tekliflerini de değerlendirip şehir merkezinden yola çıkabilirler.

Delik Deniz ‘in tarihi

Delik Deniz yani diğer adı ile Güney Kalesi aynı zamanda bir antik kenttir. Birçok eski yapı kalıntıları bulunmakla beraber 2015’te yapılan kazıda Medusa kafası bulunmuştur. Antiocheia  ad Cragum da denilmektedir bu yüzden. İsmini Kommegene Kralı IV.Antiochos’tan almıştır. Araba ile gidecekseniz altı yüksek arabalar tercih etmelisiniz.

Delik Deniz ‘in sahili ve denizi nasıl?

Yaz mevsiminde çok sıcaktır denizi pek dalgalı değildir. Kapıdan içeri suyun sızmasıyla oluşan bir küçük havuzu andıran bir oluşumdur denebilir. Burada suyun rengi turkuazdır. Denize açılan kapıyı andıran tünelin altında, güneş yüzünüzü yakmadan serin serin yüzebilirsiniz isterseniz. Kış mevsiminde ise dalgalar hırçınlaşır.  Kayalara çarpan su 2 metre yukarıya sıçrayabilir. Harika fotoğraflar yakalayabilirsiniz. Yani her iki mevsimde güzelliğinden bir şey kaybetmez Delik Deniz.

Gazipaşa Delik Deniz ‘de ne yenir?

Henüz hiçbir işletmeye sahip değildir. Giriş ücreti de yoktur. Bu bölgede çok az yerleşim görebilirsiniz. Bu yüzden yanınıza su,yiyecek gibi temel ihtiyaçları almanızda fayda vardır.

Delik Deniz Koyu ‘nda kamp 

Dik bir yamacın aşağısında olduğu için kamp kuracak düzlük bulmak biraz zordur. Yine de ben bu manzaraya karşı kamp yapmakta ısrarcıyım derseniz siz bilirsiniz 🙂 Tatlı su duş wc imkanı yoktur. Yalnızca muz tarlalarını sulama boruları vardır. yanınızda bolca teçhizat bulundurmanız gerekebilir

Antalya'nın en güzel koyları

Yorum ekle