Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Dilek Yarımadası gezi rehberi / Güzelçamlı / Kuşadası / Aydın

Dilek Yarımadası gezi rehberi / Güzelçamlı / Kuşadası / Aydın

Dilek Yarımadası yaz tatillerini Ege sahillerinde geçirenler için eşi benzeri bulunmaz bir dinlence noktası. Arabayla Ege turuna çıkanların mutlaka uğradığı bu tabiat ve tatil cennetini sizler için gezgin çiftimiz Merve ve Furkan gezdi, gördü yazdı.

Dilek Yarımadası Milli Parkı

Ege Bölgesi’nin en özel ve en güzel noktalarından biri ile geldik bu hafta size. Şimdiden şunu söyleyelim. Yaz aylarının sıcak günleri kapıya kadar gelmişken, henüz planlarını yapmamış, hala daha kendisine gidecek tatil yeri arayanlar bu yazı ile bayram edecekler. Çünkü hem doğal hem de sakin bir tatil isteyenler için Dilek Yarımadası harika bir seçenek olabilir.

Menteşe Dağları’nın Ege Denizi’ne kavuştuğu yerde bulunan Dilek Yarımadası, cennetin yeryüzündeki yansıması diyebileceğimiz kadar büyüleyici bir yer. Yemyeşil, gür bir orman ile berrak, masmavi ve ışıl ışıl bir denizin kucaklaştığı bu yarımada, Aydın’ın Kuşadası ile Söke ilçelerinin arasında yer alıyor.

Günümüzde mumla arar duruma geldiğimiz o çok özlenen doğal yaşamın dolu dizgin devam ettiği bir yer olan Dilek Yarımadası’nda gezerken sincaplarla, kaplumbağalarla ya da alageyiklerle karşılaşmanız hiç de şaşılacak bir durum değil. Hatta nesli tükenmekte olan Anadolu Parsı ve Akdeniz Fokları da Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda yaşamına devam ediyor.

Dilek Yarımadası Nerede, Nasıl Gidilir?

Cennetin yeryüzündeki yansıması olarak nitelendirilen Dilek Yarımadası Milli Parkı, Kuşadası’nın Güzelçamlı ilçesine bağlı bulunuyor. Yolcu360‘tan araç kiralama yapıp yola çıkmanızı tavsiye ederiz. Araç ile Kuşadası yolu üzerinden Güzelçamlı yoluna saparak rahatlıkla yarımadaya ulaşabilirsiniz. Ayrıca navigasyonu kullanarak hiç zorlanmadan hedefinize ulaşabilirsiniz. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama iyi bir alternatif olabilir. Kuşadası araç kiralama tekliflerine de mutlaka bir göz atın.

Dilek Yarımadası ’nda Bulunan Koylar

Dilek Yarımadası, hem nesli tükenmek üzere olan hayvanların burada yaşamını devam ettirmesi hem de birçok bitki türünün yetişebilmesi sebebiyle aslında bir açık hava müzesi niteliğinde. Fakat burayı çekici bir seyahat destinasyonu haline getiren şey sadece bitkiler ve hayvanlar değil elbette. Dilek Yarımadası’nın bulunduğu bölgede eşsiz olan bir şey daha varsa o da buranın masmavi bir denize sahip tertemiz koyları.

Çam kokuları eşliğinde o koylarda denize girmek, paha biçilemez bir deneyim. Özellikle deniz ve doğa tatilini bir arada yapmak isteyenler için gerçekten biçilmiş kaftan Dilek Yarımadası. Yarımadanın çevresinde bulunan koylarda su öylesine temiz ki, denizde sizinle birlikte yüzen balıkları çıplak gözle bile görebiliyorsunuz.

Üstelik bölgede tüm bu güzelliklere sahip tam 4 adet koy var. İçmeler Koyu, Aydınlık Koyu, Kavaklıburun Koyu ve Karasu Koyları’ndan dilediğinizi tercih ederek bu güzel denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Plajlarda bulunan özel işletmelerden şemsiye, şezlong kiralayabilir, duş ve yeme içme hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Dilek Yarımadası ’nda Neler Yapılır?

Peki dillere destan güzelliklere sahip olan Dilek Yarımadası’nda neler yapılır? Sık sık belirttiğimiz gibi burası yemyeşil ve büyük bir ormanın içinde yer alıyor. Bu geniş ormanın derinlikleri bizlere envai çeşit güzellik sunuyor ancak bu alanda doğal yaşam koruma altında olduğu için halkın geçişine kapalı. Sadece özel izin belgesi alarak bu engin ormanın içinde bulunan uzun trekking rotalarında yürüyebiliyorsunuz. Eğer merakınız var ise bu konuyu gitmeden araştırın deriz.

Elbette amatörler için de yapılacak şeyler var burada. Dilek Yarımadası’nın halka açık olan kısımlarında doğa yürüyüşü yapabilir, bisiklete binebilir, yamaç paraşütü ile bölgenin güzelliğini bir de yukarıdan izleyebilirsiniz. Ayrıca merakınız varsa birbirinden farklı kuş türlerini gözlemleyerek fotoğraflarını çekebilir ve elbette eşsiz denizin tadını çıkarabilirsiniz. Yani buraya gelip de sıkılmanız pek mümkün değil.

Yorum ekle