Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Fethiye’de Gezilecek Yerler | Fethiye Gezi Rehberi

Fethiye’de Gezilecek Yerler | Fethiye Gezi Rehberi

Fethiye turları nasıl? Fethiye’de gezilecek yerler nereler? Fethiye gezisinde mutlaka yapılması gerekenler neler? Sizde bu yaz Fethiye için yola çıkmayı planlıyorsanız mutlaka Fethiye gezi rehberine bir göz atın deriz. 🙂 Araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak güzel bir Fethiye turu yapmak istiyorsanız bu yazı tam sizlik. Hadi gelin detaylara hep birlikte bakalım. 🙂

Fethiye Ulaşım

Bu arada Fethiye’den araç kiralama yaparak ilçeyi ve çevresindeki güzellikleri de keşfedebilirsiniz. Muğla Fethiye araç kiralama seçenekleri için yolcu360.com’a bakabilirsiniz. Fethiye civarında uygun fiyatlı kiralık araç seçeneklerini görüntüleyebilir, hızlı ve kolay bir biçimde aradığınız çözüme ulaşabilirsiniz.

Fethiye Günlüklü Koyu yazısı için tıklayınız.

Fethiye Gezi Rehberi

Fethiye, Muğla’nın Bodrum’dan sonra gelen en büyük ilçesi. Nüfusu yaklaşık olarak 150 bindir. Turizmiyle, doğal güzellikleriyle, sahilleri, plajları ve koylarıyla meşhur. İlçenin önceki adının Meğri olduğu ve bu ismin Rumca “Uzak Diyar” anlamına gelen Makri’den geldiği biliniyor. Fethiye tarihi bundan beş bin yıl öncesine, M.Ö. 3000’li yıllara değin uzanmaktadır.

  • Fethiye Hakkında

Tarihçesi, söylediğimiz gibi, beş bin sene öncesine M.Ö. 3000’li yıllara antik kent Telmessos kentine değin uzanmaktadır. Likya ve Karya sınırında bulunan bu kent, özellikle Likyalılarla bağımsızlık için savaşmış, uzun süre direnmişse de Pers saldırısına karşı koyamamıştı. Bunun bir neticesi olarak, sırasıyla Persler, Büyük İskender, Selevkoslar, Roma, Bizans ve 1424’ten itibaren nihayet Osmanlı Devleti’nin himayesi altında kalan yerleşkenin ismi Meğri iken, 1914 uçağı düşmüş olan, ilk hava şehitlerimizden Fethi Bey’e ithafen Fethiye olarak değiştirildi.

Fethiye 150.000 kişilik nüfusuyla, geniş turizm faaliyetleriyle ve saire ayrıca bir kent olarak varlığını sürdürmek istese de, Muğla’nın Bodrum’dan sonraki en büyük ilçesi olmaktan, büyükşehir yasası gereği sıyrılamamakta.

Fethiye Yeşilüzümlü Gezi Rehberi için tıklayınız.

Fethiye’de Gezilecek Yerler

Fethiye Ölüdeniz havadan çekim

Turizmiyle çok ünlü olan Fethiye’de ilk olarak uğramanız gereken yer, bizce, Ölüdeniz’dir. Ölüdeniz mavi bayraklı bir kumsaldır ve 2006 yılında 86% oyla dünyanın en güzel kumsalı seçilmiştir. Bunun yanında yine Ölüdeniz çevresinde bulunan Kelebekler Vadisi bulundurduğu son derece nadide, endemik canlı türleri dolayısıyla 1995’te birinci derecede sit alanı olarak kabul edilmiş, ve herhangi bir yapılaşmaya kapatılmıştır. Kelebekler Vadisi Babadağ’ın eteklerindedir. Yine doğal güzellikleri ile ünlü Kabak Koyu’nu, yamaş paraşütü gibi bazı aktiviteler içinse Af Kule’yi tavsiye ettiğimiz gibi, yüzmek, güneşlenmek ve yaz mevsiminin tadını çıkarmak için Çalış, İztuzu, Belcekız ve Kabak Koyu Kumsalı gibi Fethiye’nin diğer ünlü kumsallarını da tercih edebilirsiniz.

Fethiyede koylar

Tüm bu doğal güzelliklerin yanı sıra Fethiye tarihsel açıdan da çok zengindir. İlçenin geçmişini yüzlerce hatta binlerce yıl öncesine taşıyan antik kentlerin sayısı pek fazladır. Telmessos, Tlos, Kadyanda, Kaunos, Letoon, Pınara, Sdyma ve Ksantos olmak üzere bu antik kentleri gezebilir, tarihsel ambiyansı derin derin tadabilirsiniz.

Bunlar haricinde 12 adaları gezebilir, tüm bu gezintinin yanında Fethiye Müzesi’ne de uğramak isteyebilirsiniz.

Fethiye Koyları ve Fethiye Plajları yazısı için tıklayınız.

Fethiye’de Ne Yenir?

Fethiye bir Akdeniz sahil yerleşkesi olarak balık ve diğer deniz mahsulleriyle ön plana çıkıyor denebilir. Bunun yanında pek çok İngiliz turistin de uğrak yeri olduğu için, İngiliz mutfağından bazı lezzetleri tatmak da isteyebilirsiniz. Son olarak, otlu gözleme ve arapaşı gibi Akdeniz mutfağının yegane tatlarından.

Fethiye Kayaköy Gezisi için tıklayınız.

Fethiye’nin Nesi Meşhur?

Fethiye’nin en çok doğal güzellikleri, sahilleri, koyları, plajları meşhur. Bunlar arasından “Ölüdeniz” ismi kendi başına ayrıca bir yere sahip.

Fethiye’ye Nasıl Gidilir?

Fethiye’ye hava ve karayolu ile ulaşabilirsiniz. Dalaman Havalimanı Fethiye’ye ulaşım için en uygun havalimanıdır. Havalimanı’ndan doğrudan Fethiye’ye Havaş ile veya başka servislerle ulaşabilirsiniz. Bunu yanında pek çok büyükşehirden Fethiye’ye doğrudan otobüs bulunmaktadır.

Muğla Dalaman Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Fethiye Araç Kiralama Seçenekleri

Fethiye’den araba kiralamak için yolcu360.com modülünü kullanabilirsiniz. yolcu360.com sistemi ile Fethiye’deki en uygun fiyatlı kiralık araç hangi firmada ya da hangi rent a car ofisinde ise görüntüleyebilir, online olarak rezervasyon yapabilirsiniz. Fethiye araba kiralama fiyatlarını görüntüleyebileceğiniz gibi sistem üzerinden bölgedeki rent a car ofislerindeki müsait araçları da görüntüleyebilirsiniz.

Yorum ekle