Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Fethiye’de nerede denize girilir? Fethiye koyları ve plajları / Muğla

Fethiye’de nerede denize girilir? Fethiye koyları ve plajları / Muğla

Fethiye yaz tatilinin en gözde rotalarından biri. Peki Fethiye’de nerede denize girilir? İşte yolu Muğla’dan geçenler için Fethiye koyları ve plajları rehberi!

Bazı yerler vardır, ilk görüşte sizi kendine hayran bırakır, bir türlü dönmek istemezsiniz. Benim için de Fethiye böyle bir yer. Muğla’nın güzel ilçesi Fethiye yılın her dönemi farklı güzellikler sunuyor misafirlerine. Baş döndürücü doğasına turkuaz rengi denizi de eklenince Fethiye’den ayrılması epey zor. Fethiye’de gönlünüzce gezmek için araba kiralama en mantıklı ulaşım tercihi. Yolcu360’tan Muğla araç kiralama ya da Fethiye araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz. Uçaktan iner inmez ayağını yerden kesmek isteyenler de Muğla Dalaman Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirler.

 

Siz de yaz tatilinizi Fethiye’de geçirmeyi düşünüyorsanız mavi ve yeşilin en güzel tonlarını bir arada görebileceğiniz Fethiye plajlarını mutlaka not edin.

Fethiye koyları ve plajları rehberi

  • Katrancı Koyu

 

Doğanın tüm güzelliklerini iliklerinize kadar hissedebileceğiniz Katrancı Koyu’nda hem denizin tadını çıkarabilir hem de piknik yapabilirsiniz. Katrancı Tabiat Parkı içerisinde yer alan koyda kamp için ayrılmış özel bir alan da bulunuyor. Fethiye’ye 15 kilometre uzaklıkta yer alan Katrancı Koyu’na aracınızla girmek isterseniz otopark ücreti 24 TL.

  • Kıdrak Plajı

 

Fethiye’ye gelmişken uğramanızı önerdiğim plajlardan bir diğeri ise Kıdrak. Ölüdeniz’e sadece birkaç kilometre uzaklıktaki plaj Kıdrak Tabiat Parkı içerisinde yer alıyor. Yemyeşil çam ve okaliptüs ağaçlarının tablo gibi süslediği Kıdrak Plajı’nın denizi taşlık olduğu için yanınıza deniz ayakkabınızı almayı unutmayın.

  • Ölüdeniz

 

Fethiye plajlarından bahsedip de Ölüdeniz’den söz etmemek olur mu? Sadece ülkemizin değil dünyanın en güzel plajlarından biri olarak gösterilen Ölüdeniz tam bir doğa harikası. Sabah erken saatlerde giderseniz fazla kalabalık olmadan denizin tadını doyasıya çıkarabilir, altın renkli kumsalda güneşlenirken yamaç paraşütü yapanları izleyebilirsiniz. Üç kilometrelik kumsalıyla en geniş plajlardan biri olan Ölüdeniz’de ücret karşılığında şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz.

  • Kabak Koyu

 

Kendinizi doğanın huzurlu kollarına bırakabileceğiniz en özel yerlerden biri Kabak Koyu. İlk kez gidecek olanlar için hatırlatmakta fayda var. Plajın yer aldığı kısım aşağı tarafta, yukarıda ise Faralya Köyü ile birlikte konaklayabileceğiniz pansiyonlar bulunuyor. Koya iniş-çıkış için sık aralıklarla sefer düzenleyen dolmuşlar kullanılıyor. Yiyecek-içeceğinizi yanınıza alabileceğiniz gibi marketlerden de ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Deniz sabah saatlerinde sakinken akşam üzeri dalga çıkmaya başlıyor. Denize rahatça girebilmek için deniz ayakkabısı burası için de şart.

Yorum ekle