Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Günlüklü Koyu | Fethiye Gezilecek Yerler | Muğla

Günlüklü Koyu | Fethiye Gezilecek Yerler | Muğla

Muğla‘nın en güzel ilçelerinden olan Fethiye‘ye daha önce gitmiş miydiniz? Eğer gitmediyseniz, bu yaz planlarınıza burayı da dahil etmenizi öneririz. Fethiye gezilecek yerler ve tarihi yerleri ile o kadar güzel ki. Biz ne kadar anlatırsak anlatalım, burayı sizin kendi gözlerinizle görüp gezmeniz gerekiyor. O yüzden yaz tatili planlarınız için araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak yola çıkmaya ne dersiniz? Fethiye gezi rehberi kapsamında Günlüklü Koyu nerede, Günlüklü Koyu konaklama yerleri, Fethiye gezilecek yerler ve Fethiye’ye nasıl gidilir gibi bilgilerinde yer aldığı gezi yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Günlüklü Koyu

Günlüklü Koyu, yaz tatilini hem deniz hem de doğa ile geçirmek isteyenler için ideal bir yer. Çevresindeki ağaçlar ile serin bir hava ve gölge alanlar yaratmakta. Yaz tatili için fazla popüler olmayan ama tatilinizi de unutulmaz kılacak bir yer arıyorsanız, işte buradan bahsediyorsunuz. Aynı zamanda, Günlüklü Koyu çevresinde piknik yapabilir ve hamaklarda dinlenebilirsiniz. Günlüklü Koyu’nun denizi ise o kadar berrak ki. Altın sarısı ve incecik kumlar üzerinde yürürken, bütün bir yılın yorgunluğundan kurtulduğunuzu hissedeceksiniz. Özellikle sevdikleriniz veya çocuklarınızla burada kaliteli vakit geçirebilirsiniz. Sakin ve huzurlu ortam içerisinde çocuklarınızla oyunlar oynayabilir, sevdiklerinizle iki muhabbetin belini kırabilirsiniz.

Buranın adı neden Günlüklü Koyu diye merak ediyor olabilirsiniz. Günlüklü Koyu’nun adı bölgede yer alan ağaçlardan geliyor. Günlük / Sığla ağaçları ise parfüm ve ilaç yapımında kullanılıyor. Günlüklü Koyu, sabahın erken saatlerinde ve gün batarken ziyaret ederseniz ağaçlardan inanılmaz güzel bir kokunun yayıldığını fark edersiniz. Ayrıca burada güneşi batırmakta unutulmaz bir deneyim. Gün batımı konusunda, Günlüklü Koyu içerisinde harika bir manzaraya tanıklık edeceksiniz. 🙂

Denizin kıyı kısımları çok derin değil. Bu durum özellikle çocuklu aileler için bir avantaj niteliğinde. Günlüklü koyu kamp alanı da mevcut. Eğer otel ya da pansiyonda kalmak istemiyorsanız, burada kamp yapabilirsiniz. Konaklama için Günlüklü Koyu kamp alanını tercih etmek isteyenlere elektrik ve su gibi ihtiyaçlarda tesis ediliyor.

Fethiye Yeşilüzümlü gezi rehberi için tıklayınız.

Günlüklü Koyu Nerede ve Nasıl Gidilir?

Günlüklü Koyu, Fethiye Muğla kara yolu üzerinde bulunuyor. Fethiye merkeze uzaklığı 17 kilometre. Eğer oto kiralama seçeneklerinden faydalanarak Günlüklü Koyu’na gitmek isterseniz, Fethiye’den Günlüklü Koyu  tabelalarını takip ederek yaklaşık on beş kilometre sonra Günlüklü Koyu’na varabilirsiniz.

Ölüdeniz Günlüklü Koyu arası kaç km? Muğla Fethiye araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak ve D400 üzerinden giderek 37 dakika içerisinde 27,2 kilometrelik mesafeyi rahatlıkla tamamlayabilirsiniz.

Günlüklü Koyu Konaklama Yerleri

http://www.thebaybeachclub.com/

Günlüklü Koyu çevresinde kamp yapmak istemeyenler, otel ve pansiyon olanaklarından da faydalanabilirler. Günlüklü Koyu’ndaki otel ve pansiyonlar:

  • Fethiye Günlüklü Köyü Pansiyonu: Pansiyon ve Koy arasında yaklaşık 150 metre mesafe bulunuyor. Pansiyonun hemen yanında ise Günlüklü ormanları yer alıyor. Ağaçların içerisinde bulunan pansiyonun odaları bungalov şeklinde.
  • A&B Home Otel Fethiye: Göcek’te yer alan A&B Home Hotel’de özel plaj alanı, ücretsiz bisikletler ve bahçe bulunuyor. Otelde teras ve 24 saat açık resepsiyon hizmeti de mevcut. Otelin her sabah sunduğu kontinental veya alakart kahvaltı ise burayı daha da cazip hale getiriyor. 🙂
  • The Bay Beach Club, Dalaman: Hotel, kara yolu üzerinden Dalaman Havalimanına 38 kilometre, Göcek şehir merkezine 10 kilometre ve Fethiye şehir merkezine ise 17 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Tesis, 50.000 metrekare alan üzerinde, Günlük ormanı içinde konumlanmış 20 adet Standart Oda; 12 adet Standart Bungalov; 5 adet Deluxe Bungalov; 2 adet Deluxe Suite Bungalov; 3 adet Family Suites; 3 adet Sultan Suites ,1 adet Pasha Suite ve 5 adet Özel Havuzlu Premium Villa olmak üzere toplam 51 üniteden oluşuyor.

Muğla Dalaman Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Fethiye Gezilecek Yerler
  • Kelebekler Vadisi

Bölgenin en temiz, en berrak ve en şeffaf koylarından biri olan Kelebekler Vadisi, bir o kadar da derin ve soğuk bir suya sahip. Kelebekler Vadisi kamp alanı da mevcut. O yüzden isterseniz burada kampta yapabilirsiniz. Birçok kamp tutkununun popüler adreslerinden biri burası.

Kelebekler Vadisi hakkında daha fazlası için tıklayınız.

  • Gemile Koyu / Gemile Adası

Gemile Koyu ve karşısında bulunan Gemile Adası, 1. Derece Doğal Sit Alanı ilan edilmiş. Ada içerisinde 5. yüzyıldan kalma dinsel içerikli yerleşimleri var. Öyle ki, 1990 yılından bu yana bir yapılan araştırmalar sonucunda ada ve çevresinde 11 kilise tespit edilmiş. Bu yüzdende Gemile adası ve çevresi, Hristiyanlar için çok önemli bir merkez konumunda.

  • Tlos Ören Yeri

Ören yeri içerisinde bulunan kayalara oyulmuş tapınak mezarlar dikkat çekici özelliklere sahip. Bu mezarların en ünlüsü kanatlı at Pegasus’un, üç başlı canavar Chimera ile savaşırken resmedildiği Bellerephontes’e ait mezar anıtı diyebiliriz. Ören yeri içerisinde stadyum, hamam, tiyatro ve kilise kalıntıları yer alıyor. Eğer Fethiye ya da çevresine gitmeyi düşünüyorsanız, burayı mutlaka gezmenizi öneririz.

Fethiye’ye Nasıl Gidilir?

İstanbul Fethiye kaç km? İstanbul ve Fethiye arası mesafe 794,7 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak, O-5 üzerinden üzerinden 8 saat 47 dakikada Fethiye’ye varılabilir. Özellikle Muğla turu yapmak isteyenler için araba kiralama ideal bir seçenek.

Ankara Fethiye kaç km? Ankara ve Fethiye arasındaki mesafe 616,4 kilometre. Ankara’dan Fethiye’ye gitmek için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D330 üzerinden 7 saat 31 dakika içerisinde Muğla’nın Fethiye ilçesine ulaşabilirler.

İzmir Göcek kaç km? İzmir üzerinden Fethiye’ye gitmek için yola çıkanlar, E87 ve D400 üzerinden 334 kilometrelik yolu İzmir araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak 4 saat 13 dakika içerisinde tamamlayabilirler.

Yorum ekle