Yolcu360 Blog
Erikli sahilleri, Erikli plajları, Erikli tatili, Erikli denizi

Erikli Gezisi Planı

Erikli nerede, Erikli’ye nasıl gidilir, Erikli’nin denizi nasılİstanbul’a en yakın denize girilecek yerler araştırmasını yapanların pek çoğunun karşısına Erikli’de tatil seçeneği çıkıyor. İstanbul Erikli arası kaç saat sürer, Erikli’de nerede kalırım, Erikli’de deniz nasıl gibi sorular da arkasından geliyor. İstanbul’a yakın deniz tatili noktalarından biri olan ve yazlık evlerle pansiyon seçeneklerinin olduğu Erikli’yi inceledik. Özellikle bayram planı yapmamış İstanbullulara bir seçenek olabilir…

Erikli gezisinde en uygun fiyatlı kiralık araç için yolcu360.com’a bi bakın!

Erikli Gezisi Planı

Edirne’ye bağlı olan Erikli, Ege kıyısında, küçük ve şirin bir yerleşim yeri. İstanbul’a olan yakınlığı ile hem hafta sonu tatilleri hem de alternatif yaz tatilleri seçeneği içerisinde düşünülen yerlerden. Henüz çok popüler değil ama yakında İstanbullu akınına uğrayacak gibi…Peki, Erikli’de neler yapabilirsiniz?

Erikli'nin deniziErikli’de Neler Yapılır?

Erikli’de, beldenin küçük olmasından dolayı yapılabileceklerin sayısı çok fazla değil. Ama belde etrafındaki köyleri dolaşmak, berrak denizin tadını çıkarmak, bolca yüzmek, İstanbul karmaşasından uzaklaşmak, balık ekmek yemek size iyi gelebilir. Sörf ve dalış da bölgede yapabileceğiniz diğer aktiviteler. Gökçeada ile karşı karşıya olan Erikli’den tekne kiralayarak ada ziyareti yapma şansına da sahipsiniz.

Erikli SahilleriErikli Plajı

Ege ve Akdeniz plajlarındaki kalabalığa ve hengameye rastlamayacağınız Erikli plajı şimdilik, oldukça sakin. Tertemiz kumları, bozulmamış doğasıyla keyfi veren, insanın içini huzurla dolduran bir yer. Plaj’da çeşitli su sporlarını yapmanız da mümkün. Plajlara yakın konaklama seçenekleri de var. 

Erikli deniziErikli’de Ne Yenir?

Ege Denizi kıyısında olmanın verdiği avantajla pek çok deniz ürününe kolayca ulaşabileceğiniz Erikli’de, en az birkaç gece, farklı balıklardan oluşan ziyafetler çekmeniz olası.

Erikli restoranlarıBalıkların yanında tercih edebileceğiniz diğer deniz ürünleri de bulunuyor. Daha önce denemediyseniz Ahtapot salatasının tadına mutlaka bakmalısınız. Ailenizle birlikte keyif alacağınız restoranların herhangi birini güvenle tercih edebilirsiniz.

Erikli’nin Nesi Meşhur?

Uzun, temiz ve sakin plajı ile bilinen Erikli’de vaktinizin çoğunu plajda geçireceğinize eminiz. Geniş ve göz alabildiğine uzanan Ege Denizi manzarası, doğayla iç içe olan konumu ve tertemiz kumları ile size daha en başından iyi bir tatil vadeden plajın tadını çıkarmak için birkaç günün yetmeyeceğini baştan bilmelisiniz. Yaz aylarındaki kalabalıklığı bile diğer tatil beldelerindekilere oranla az olan plajda mutlu ve eğlenceli saatler geçirebilirsiniz.

Erikli Otel Fiyatları Ne Zaman Uygun?

Yaz sezonunda ziyaretçi sayısı artmaya başladığı için fiyatların da aynı oranda arttığı Erikli’de yaz aylarındaki hafta sonlarında yer bulmak biraz zor. Yine de Kış bitiminde, bahar başlangıcında gitmeyi tercih ederseniz fiyatlar daha da avantajlı bir düzeye gerilemiş oluyor. Kış aylarında da kalabileceğiniz, açık olan bazı otel ve pansiyonlar da bulunuyor ve fiyatlar da çok uygun elbette. Fakat kış aylarında tercih edeceğiniz bir tatil mekanı olmayabilir Erikli.

İstanbul’dan Erikli’ye Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan Erikli’ye gitmek için Tekirdağ üzerinden Keşan’a gitmeniz şart. Keşan’dan sonra ise tercih edebileceğiniz pek çok alternatif rota bulunuyor. Erikli tarafında yer alan yolların neredeyse tamamı birbirine bağlı ve birinden diğerine geçerek Erikli’ye ulaşmanız mümkün.

Eğer arabanız yoksa ve İstanbul’dan Erikli’ye gitmek için bulunduğunuz semtten araç kiralama yapmayı düşünebilirsiniz. Böylece ihtiyacınız olan her şeyi yanınıza alıp konforlu bir seyahat planı yapabilirsiniz.

Erikli Hakkında Olumsuz Ne Var?

Bayramda Erikli’ye kaçmak niyetindeyseniz İstanbul’a yakın deniz tatili imkanı sunan bölge hakkında bazı olumsuzlukları da peşin peşin hesaba katmalısınız. Mesela Erikli’de yazın sivrisinek sayısı rahatsız edici olabiliyormuş. Yanınıza sinek kovucu almanız şart. Erikli, İstanbul’a yakın deniz tatili bölgesi olduğu için yazın çok popüler oluyor ve pansiyonlarda yer bulmak gerçekten çok zor. Planlamayı epey erken yapmak gerek. Küçük bir yer olduğu için aradığınız her şeyi bulamayabilirsiniz, yola çıkmadan önce sizin için önemli olan şeyleri almanızı tavsiye ederiz.

Yorum ekle