Yolcu360 Blog
edf_vivid
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Erikbeli Yaylası | Trabzon Gezilecek Yerler

Erikbeli Yaylası | Trabzon Gezilecek Yerler

Erikbeli Yaylası yaz günlerinde sahilde güneşlenmek yerine ferah bir nefes almak isteyenleri Trabzon‘a davet ediyor. Araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, sizde Trabzon gezilecek yerler için yola çıkmaya ne dersiniz?  Gezgin yazarımız Elif Omput sizler için Karadeniz’in derinliklerine gitti gördü ve yazdı.

Erikbeli Yaylası nerede ve nasıl gidilir?

Tüm doğasever ve seyahat tutkunlarına yine denizlerden uzak ama doğanın kalbin de bir yer anlatacağım. Kimi için mavinin kimisi içinse yeşilin yeri apayrıdır. Trabzon’un Tonya ilçesine 24 kilometre mesafede bulunan ve günümüzde adını yavaş yavaş doğaseverlere duyuran Erikbeli yaylası aynı zamanda; Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine de 20 kilometre mesafede bulunuyor. En mantıklı yolculuk seçeneği araç kiralama. Yol toplu ulaşım için pek uygun değil. Siz siz olun Trabzon Havalimanı araç kiralama seçeneklerini size sunan Yolcu360’ın tekliflerine göz atmadan yola çıkmayın. Bu arada aracınızı dikkatli kullanmanızda fayda var. 😊

Her iki doğa harikası şehrin tam ortasında bulunan bu rota sizi fazlası ile memnun edecektir. Trabzon Tonya ilçesinden geçmeyi tercih ederseniz; yol asfalt olup belli bir yerden sonra stabilize olarak devam ediyor. Ağaç sınırının son demlerinde kurulu olan Erikbeli yaylasın da çam, ladin, köknar, gürgen ve binbir çeşit çiçekler size görsel bir şölen sunuyor.

Karadeniz turu için tıklayınız.

Erikbeli Yaylası

Yaylaya ilk gittiniz de hemen karşı cephedeki ormanda bulunan büyük tesis dikkatinizi çekiyor. Bu tesis Trabzonlu iş adamı Atilla Ataman tarafından yapılıyormuş 2017 başlanan tesis yakın zaman da faaliyet gösterecektir.

Oldukça gösterişli ve büyük bir yatırımdan söz ediyoruz, 12 milyon tl’lik tesis tüm ziyaretçilerinin isteklerini karşılayacaktır. Vadinin kalbinde dere ile birlikte 1600 rakım da bulunan Erikbeli yaylasına tırmandıktan sonra durup şöyle bir etrafınıza bakıp doğanın ne kadar muhteşem bir yapıt olduğunu siz de hissedeceksiniz.

Tonya Erikbeli Yaylası’nın kuzey kesiminde Kütüklük, doğu kesiminde Virankilise, güney kesiminde Kale, batısında ise Eskiköy tepeleri ile kuşatılmış durumdadır. Onu keşfe gelenler bu tepelere yürüyüşler düzenleyebilir. Hale hazırda henüz konaklamak için yayla da tesis bulunmamaktadır.

Dileyenler kamp yaparak konaklama saylayabilir. Yayla da bakkal manav cami bulunmakta ve hayvancılıkla uğraşan yerli halk yaşamaktadır. Unutmayalım ki gittiğiniz mevsim önemlidir; ilkbaharın son ayları, yazın ve sonbaharın başları yayla ziyaret için uygundur.

 Trabzon Ayasofya Kilisesi Müzesi gezi rehberi için tıklayınız.

Trabzon’a nasıl gidilir?

İstanbul Trabzon kaç km? İki şehir arası mesafe 1.063,6 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak O-4 ve E80 üzerinden 12 saat 30 dakikada Trabzon’a varılabilir.

Ankara Trabzon arası kaç km?  Ankara ve Trabzon arasındaki mesafe 735,5 kilometre. Ankara’dan Trabzon için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D010/E70 üzerinden 9 saat 03 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

Rize Trabzon arası kaç km? Araç ile Rize’den Trabzon’a D010/E70 üzerinden 1 saat 8 dakika içerisinde varılabilir. Rize araç kiralama seçeneklerini inceleyerek 79,7 kilometre yolu rahat bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Eskişehir Trabzon arası kaç km? Eskişehir’den Trabzon için yola çıkanlar, Dumlupınar Blv./D200/E90 üzerinden Eskişehir araç kiralama opsiyonlarını değerlendirerek, 975,1 kilometre yolu 11 saat 18 dakika içerisinde kat edebilirler.

Trabzon'da mutlaka gezmeniz gereken diğer yerler

Yorum ekle