Yolcu360 Blog
Knidos Sahili
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Muğla – Datça – Knidos

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Muğla – Datça – Knidos

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisi devam ediyor. En güzel sahiller Türkiye arayışında rotamız Muğla. Muğla sahilleri çok güzeldir. Muğla’nın en güzel plajları listesi de uzun. Muğla’da denize girilecek koylar, efsane güzellikte sahiller var. Biz de Muğla’da bir antik kent olan Knidos’un kıyılarında denize girmeye karar verdik. Üstelik burada arkeolojik kazılar sürerken. Müthiş bir heyecan…

Knidos Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Muğla – Datça – Knidos

Türkiye’nin en güzel sahilleri kesinlikle Ege’de. Özellikle Muğla sahilleri doğa harikası gibi. Muğla’da çok sayıda plaj, koy ve ada var. Bizim bugün için konumuz: Muğla’nın Datça ilçesindeki Knidos sahili. Peki Knidos nerede ve ne özelliği var?

Knidos Antik Sahili Hakkında

Knidos Sahili Knidos Antik Sahili, Muğla’nın Datça ilçesinde konumlanıyor. Sahilde muhteşem bir antik kent kalıntısı var. Adeta açık hava müzesi gibi. Etrafda koyu mavi deniz ve yeşil orman dokusu hakim.

Ünlü coğrafyacı Strabon, burası için şöyle diyor: “kıyıdan tepeye doğru yükselen büyük bir tiyatrodur”

İç ve dış limanı ayıran yarımada iç limanın üzerinden akropole kadar yükselir. Setlerle teraslanmış yamaçlar kıyıdan öyle güzel görünür ki…Burada küçük sokaklar hemen fark ediliyor. Adeta binlerce yıl önce yaşamış insanların hayatına dair izler sunuyor. 20 bin kişilik bir tiyatrosu var üstelik. Masal gibi.

Knidos’u kim kurdu? Antik kaynaklara göre Lakedaimonialılar denilen bir halk tarafından kurulmuş. Yine aynı kaynaklar, buranın bilim, sanat ve mimarlık üssü olduğundan bahsediyor. Mesela ünlü matematikçi Eudoksos buralı. İskenderiye Fenerinin mimarı olan Sostratsos da buralı. Hatta kaynaklarda doğrudan kendisinden Knidos’lu Sostratsos diye bahsediliyor.

Knidos’ta dünyada sadece bir kaç tane olan güneş saatlerinden biri var. Ayrıca bir Apollon Tapınağı, bir Korint tapınağı da oldukça iyi durumda.

Datça Araç Kiralama Fiyatları

Datça ve çevresini kendi aracınızın konforuyla keşfetmek üzere Datça’dan araç kiralama yapabilirsiniz. Datça otomobil kiralama seçenekleri ile Knidos sahilini ve merkezdeki müzeleri de gezebilirsiniz. Datça araba kiralama fiyatlarına yolcu360.com üzerinden bakabilir ve fiyatları karşılaştırabilirsiniz.

 

Yorum ekle