Yolcu360 Blog
cof_vivid
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Çayıriçi Köyü | Karadeniz’in Az Bilinen Huzur Köşesi

Çayıriçi Köyü | Karadeniz’in Az Bilinen Huzur Köşesi

Çayıriçi Köyü, en uzağa gitmeyi göze alacak kadar cesaretli olanlar için muhteşem bir gezi rotası. Karadeniz’in o eşsiz yeşiline doyacağınız bu huzurlu köşeyi sizler için yazarımız Elif Omput gezdi gördü ve yazdı… Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Trabzon Çayıriçi Köyü gezi rehberi kapsamında yola çıkmaya ne dersiniz?

Çayıriçi Köyü Gezi Rehberi

Ezber bozan bir rota alışılmamış bir köy, burası Trabzon’un bir ucunda bulunan büyük verimli toprakları olan Tonya ilçesine bağlı Çayıriçi Köyü. Trabzon şehir merkezine 71 kilometre, Tonya merkeze 10 kilometre mesafede bulunuyor. Yol boyunca Fol Vadisi’nde Fol Deresi’nin eşliğinde yemyeşil bir yolculuk yapıyorsunuz. Nisan ayında giderseniz eğer karahindibağ çiçekleri size görsel bir şölen sunuyor.

Köy kervan yolu üzerinde bulunduğu için oldukça işlek olarak kullanılmış geniş, düzlük arazileri bulunduğu için tarım oldukça yaygın. Bahçelerde patates soğan lahana ve envai çeşit meyve yetiştirilmekte. Köy yüksek bir rakım da bulunduğu için nemsiz, rütubetsiz bir havaya sahip.

Çayıriçi Köyü’nde köy halkı sıcakkanlı sevecen ve yardımseverdir. Tonya’nın gelenek ve göreneklerini iliklerinize kadar hissedecek ve deneyimleyeceksiniz. Yemyeşil fındık bahçelerini aşıp kıvrımlı yolları geçtikten sonra çiçeklenmiş yeşil bir cennette uyanacaksınız. Yaylaların göç yolu üzerinde bulunan Çaıriçi Köyü’nde Gül Ana herkesçe tanınmış bir kadın olmuştur. Yolda olanlara aş ve kalacak yer vermiştir. Yolun kenarındaki pembe evinin önünde oturup onu andık. Eski adı Anabedama (anabezama) olarak bilinmektedir. Eski ismi Rumca bir manaya sahip olmakla birlikte anlamı bilinmemektedir.

Şimdi Karadeniz zamanı, yaylalar, köyler, şelaleler. Karadeniz için havası delikanlı dersek tam olur. Trabzon Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek,  Yolcu360 sayesinde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Yol oldukça düzgün ve temiz hatta köyün yaylalarını da ziyaret edebilirsiniz. Araç kiralama yaparken araziye uygun bir tercih yapın derim.

Kadırga ve Erikbeli yaylaları oldukça popülerdir. Gezginkz der ki Doğa ile kalın doğa da kalın…

Trabzon Gezilecek Yerler için tıklayınız.

Trabzon’a Nasıl Gidilir?

İstanbul Trabzon kaç km? İki şehir arası mesafe 1.063,6 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak O-4 ve E80 üzerinden 12 saat 30 dakika sonra Trabzon gezilecek yerler için tatilinize başlayabilirsiniz.

Ankara Trabzon arası kaç km? Ankara ve Trabzon arasındaki mesafe 735,5 kilometre. Ankara’dan Trabzon gezilecek yerler için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D010/E70 üzerinden 9 saat 03 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

 

Eskişehir Trabzon arası kaç km? Eskişehir’den Trabzon gezilecek yerler için yola çıkanlar, Dumlupınar Blv./D200/E90 üzerinden Eskişehir araç kiralama opsiyonlarını değerlendirerek, 975,1 kilometre yolu 11 saat 18 dakika içerisinde kat edebilirler.

Rize Trabzon arası kaç km? Araç ile Rize’den Trabzon şehrine D010/E70 üzerinden 1 saat 8 dakika içerisinde varılabilir. Rize araç kiralama seçeneklerini inceleyerek 79,7 kilometre yolu rahat bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Yorum ekle