Yolcu360 Blog
Pygela Antik Sahili
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Pygela Antik Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Pygela Antik Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisi, Aydın’ın Kuşadası ilçesine bağlı olan Pygela Antik Sahili ile devam ediyor. Peki, Kuşadası sahili nasıl? Kuşadasının en güzel sahili hangisi? Kuşadasında denize girilecek yerler nereleri? Kuşadasının antik sahili Pygela Antik sahilinden denize girilir mi?

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Pygela Antik Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisi devam ediyor. Bugün de Aydın’ın Kuşadası ilçesine bağlı olan Pygela Antik Sahilini tanıyalım istedik. Uzman Arkeologların hazırladığı araştırma metinlerinden bilgiler ve denize girmek için berrak bir sahil. Üstelik ayağınızı bastığınız taşlar binlerce yıl öncesine ait bir şehrin kalıntıları…

Pygela Antik Sahili Hakkında

Pygela Antik kenti, Aydın il sınırında ve Kuşadası ilçe merkezinde konumlanıyor. Aslında bir sağlık merkezi olarak kurulmuş. Düşünsenizde bundan binlerce yıl önce denizin en bakir ve en berrak sahilinde bir sağlık merkezi…Denize uzanan bir burun üzerinde kurulu olan bu antik şehir, tam 10 yıl süren Troya Savaşı sonunda yorgun düşen askerler için kurulmuş.

Troya Savaşından sağ çıkan askerler, Pygela Antik şehrinde dinleniyordu. Diğer yandan bu savaştan sağlam çıkan hasarlı gemiler de onarılmalıydı. Bölge hem gemiler için hem de askerler için bir onarım merkezi haline geldi.

Bugün Kuşadası Pygela Antik Sahili

Bugün Kuşadasının en sakin noktalarından biri olan Pygela sahilinde denize girebilir ya da balık tutabilirsiniz. Alanın yakınları bataklık olsa da belediye, önemli bir çalışma ile bölgeyi epeyce değiştirdi. Bugün sahil, turizme açık ve çok canlı. Ancak yine de diğer Kuşadası plajları kadar kalabalık değil.

Kuşadası Araç Kiralama Fiyatları

Kuşadası araç kiralama fiyatları için yolcu360.com üzerinden araştırma yapabilirsiniz. yolcu360.com ile Kuşadası kiralık araç fiyatlarını inceleyebilir ya da fiyatları karşılaştırabilirsiniz. Kuşadası uygun fiyatlı kiralık araba sonucu içinde hızlı ve kolay bir biçimde çözüm üretebilirsiniz. Pygela Sahiline konforlu bir biçimde ulaşmak ya da Kuşadasında kendi aracınızın konforuyla gezmek için Aydın merkez araç kiralama fiyatlarına da bakabilirsiniz.

Yorum ekle