Yolcu360 Blog
yurt-disi-turu-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Yurt Dışı Turu Seçimi Nasıl Yapılır?

Yurt Dışı Turu Seçimi Nasıl Yapılır?

Yurt dışı turu deyince akıllara birkaç ülke geliyor. İtalya, Fransa bu seçenekler arasında. Peki saydığımız ülkeler haricinde yurt dışına nereye gitmeli? En uygun tatil turları nelerdir? Gelin bu sorularımızı birlikte cevaplayalım. Kendinize en uygun yurt dışı tatilini seçmeniz için birkaç önemli kriteri araştırmanızda fayda var. Bunlar neler mi? Gelin birlikte bakalım.

2022’nin En İyi Yurt İçi Yaz Tatili Lokasyonları yazımız için tıklayın.

  • Tur Tarihleri

Yurt dışı tur programlarının kimisi 1 haftalık kimisi 3 günlük olarak değişiklik gösteriyor. Hatta bazıları var ki 1 ay boyunca devam ediyor. Yapmanız gereken tatilde olduğunuz gün sayısını baz alarak sizin tarih aralığınıza en uygun turu seçmek. Bunun yanı sıra turların kaç günün yolda geçeceği, kaç günün aktivitelere ayrılacağını da hesaba katmayı unutmamalısınız. 

  • Ulaşım İmkanları

Her ne kadar yurt dışı turu olsa da her ülkeye ulaşım farklı yollar ile sağlanmaktadır. Örneğin Balkan turları genellikle otobüs yolculukları olarak düzenlenirken, İtalya turlarında ise uçak yolculuğu tercih ediliyor. Size düşen kendinize en konforlu alternatifi seçmek.

  • Konaklama İmkanları

Yurt dışı turları genellikle her şey dahil paketler şeklinde sunuluyor. Ulaşımdan, konaklamaya size kolaylık sunuluyor. Fakat siz yine de tedbiri elden bırakmayın. Konaklama yapacağınız otelin sunduğu imkanlardan, seyahat acentasının uyguladığı sigorta prosedürüne kadar ince eleyip, sık dokumanız gereken pek çok nokta vardır.

Yurt Dışı Turları

Yurt dışı turları arasında elbette popüler olan ülkeler mevcut. Kimisi derin kültürüyle kimisi enfes lezzetleri ile ön plana çıkıyor. Kimisi de sonsuz plajları ile göz dolduruyor. 

Hala karar veremeyip, “Nereye gitmeli?” diye düşünenlerdenseniz en uygun yurt dışı tatili rotaları ile karşınızdayız. 

amalfi-sahilleri-3.jpg

Yurt dışı turu deyince akla gelen ilk yerlerden biri olan İtalya sizi sonsuz mutluluğa davet ediyor. Özellikle Napoli’nin güneye bakan yamaçlarında yer alan Amalfi kıyıları sizi kendine aşık edeceğe benziyor. Rengarenk, cıvıl cıvıl evlerin dalgalar ile uyumu sizi alıp, götürecek. Tarifi ustasında saklı pizzaları, makarnaları ile damaklarınızda da unutulmaz bir tat bırakacak. Toskana’nın üzüm bağları, limon kokulu Ravello ve benzersiz Akdeniz manzarasına sahip Sorrento ile bu yaz tatili diğer yaz tatillerinizden epey farklı olacak. 

yurt-disi-turu-3.jpg

Siz hiç bir şehre aşık oldunuz mu? O şehre ayak basar basmaz ruhuyla büyülendiniz mi? Şimdiye kadar yoğun duygular hissettiğiniz bir şehir olmadıysa sizi aşk ülkesi Fransa’ya davet ediyoruz. Kültürü ile ruhunuzu beslerken, eşsiz sanat eserleri ile de gözlerinizi şenlendirecek. Fransa’da mutlaka uğramanız gereken yerler listesinin başında Louvre Müzesi geliyor. 35.000’e yakın sanat eseri ile siz değerli ziyaretçilerini ağırlamayı bekliyor. Paris’e gelmişken uğramanız gereken bir diğer eser ise Eyfel Kulesi. Fransa’nın en çok turist çeken noktaları arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra Eyfel Kulesi, Paris’in de simgesi olmayı başarıyor. 

  • En Yakınımız Yunanistan

yurt-disi-turu-2.jpg

Yurt dışı turu deyip de Yunanistan’dan bahsetmemek olmaz tabi. Doğası, denizi bizimle böylesine benzeyen başka bir ülke var mı? Ege’nin iki tarafına konuşlanmış kardeş iki ülkeyiz. Limon kokulu bahçeleri, Alaçatı’yı andıran sokakları ile bizim bir parçamız adeta. Denizinin eşsiz turkuazı, turuncu güneşi ile Mykonos, Limnos Adaları bu tatilde keşfetmeniz gereken rotalardan. Benzersiz deniz ürünlerinin lezzeti, unutulmaz yaz akşamları ile sizleri bekliyor.

En güzel Yunan Adaları yazımız için tıklayın.

  • Kültür Birliği Bosna Hersek

yurt-disi-turu-1.jpg

Yaz tatili illa deniz-kum-güneş demek değil. Biraz da kültürel ve doğal güzelliklere doğru yola çıkmak gerekiyor. Yurt dışında olsa da bizim kültürümüze en yakın ülkelerden biri Bosna Hersek. Yüzyıllar boyu Osmanlı Devleti’nin egemenliği altında olan ülkeyi Boşnak, Sırp ve Hırvat nüfus oluşturuyor. Her noktası tarih kokan ülkenin gezilecek yerler listesinin başında Saraybosna geliyor. Burası Avrupa’nın Kudüs’ü olarak nitelendiriliyor. Görkemli doğası ve eşsiz tarih ruhu ile başınızı döndürmeye hazır. Yıllarca Osmanlı egemenliği altında olan şehirde elbette pek çok Osmanlı eseri yer alıyor. Bu eserlerden biri Mimar Sinan tarafından yapılan Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü. Fakat Bosna Hersek deyince akıllara ilk gelen sanat eseri Mostar Köprüsü oluyor. 

  • En Uygun Yurt Dışı Tatili Makedonya

yurt-disi-turu.jpg

Hem vizesiz hem de ekonomik olması sebebi ile en çok tercih edilen yurt dışı turları arasında yer alıyor. Valizi kaptığın gibi düş yola. Damak çatlatan lezzetleri, eğlenceli gece hayatı ve kusursuz doğası ile Makedonya sizlere unutulmaz anlar yaşatmak için sabırsızlanıyor. Özellikle başkent Üsküp adeta bir kültür mozaiği. 6.YY’dan kalma Taş Köprü, Sultan Murat Cami, Davut Paşa Külliyesi ve daha pek çok tarihi eser ile görenleri kendine hayran bırakıyor. 

Yurt Dışında Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle