Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Dünyanın En Renkli 5 Şehri | Dünyanın En Renkli Şehirleri

Dünyanın En Renkli 5 Şehri | Dünyanın En Renkli Şehirleri

Bir şehrin güzelliğini nasıl tanımlarsınız? Sahip olduğu manzaralar, mimarisi ya da gezerken yaşadığınız huzur o şehri kısa sürede sevmenizi sağlayabilir. Peki ya renkler? Şehrin enerjisini yükselten renklerin gücünü saymadan olmaz. İşte gökkuşağının yeryüzüne yansımasını andıran dünyanın en renkli 5 şehri!

Dünyanın En Renkli 5 Şehri 

  • Burano, Venedik

Dünyanın en renkli şehirleri listemizin ilk sırasında elbette Venedik’in küçük adası Burano yer alıyor. Bir zamanların balıkçı kasabası Burano günümüzde İtalya turizmine hayat veren yerlerin başında geliyor. Balıkçılığın ana gelir kaynağı olduğu dönemlerde kış mevsiminde ava çıkan balıkçılar sis nedeniyle evlerini tanımakta zorluk çekmeye başlamışlar. Çareyi ise evleri farklı renklerde boyamakta bulmuşlar. Venedik’ten vapurla yarım saat uzaklıktaki bu rengarenk adayı henüz görmediyseniz gezi planlarınız arasına mutlaka ekleyin.

 Venedik Turu yazısı için tıklayınız.

  • La Boca, Buenos Aires

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’in rengarenk evleriyle ünlü mahallesi La Boca ziyaretçilerine adeta görsel bir şölen sunuyor. İtalyan göçmen ailelerin atık çinko levhalardan inşa ettikleri evler şimdilerde turistler için birer fotoğraf noktası olmuş durumda. Özellikle Caminito Sokağı renkli evlerin yanı sıra duvar resimleriyle adeta açık hava müzesini andırıyor. La Boca’nın ilgi çekici bir diğer yanı ise elbette tango dansı, her köşe başında tango dansçılarını görmeniz mümkün.

  • Şafşavan, Fas

Fas’ın kuzey batısında yer alan Şafşavan mavi renkteki evleriyle her yıl binlerce turisti kendisine çekmeyi başarıyor. Mavi şehir olarak da bilinen Şafşavan’a bu ünü kazandıran ise Yahudiler olmuş. 1930 yılında buraya göç eden Yahudi mülteciler evleri boyamak için cennetin sembolü olarak gördükleri mavi rengi seçmişler. Günümüzde de bu gelenek aynı şekilde devam ettiriliyor. Sokaklarda yürürken mavinin her tonunu görmeniz mümkün; pencereler hatta kapılar bile mavi! El sanatlarının hayli gelişmiş olduğu Şafşavan’da alışveriş yapmak da oldukça keyifli.

Ölmeden Önce Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer yazısı için tıklayınız.

İşte Dünyanın En Renkli Şehirleri…

  • Bo-Kaap, Cape Town

Adeta boyama kitabını andıran rengarenk evlerle çevrili Bo-Kaap Güney Afrika’nın en ilgi çekici yerlerinin başında geliyor. Evlerin geçmişi işe yüzyıllar öncesine dayanıyor. Evler kölelik sisteminin yoğun olduğu 16. ve 17. yüzyılda başta Malezya ve Endonezya olmak üzere çeşitli ülkelerden getirtilen köleler tarafından inşa ettiriliyor. Köleler özgürlüklerini kazanmalarının ardından evlerini parlak renklerde boyamaya başlıyor. Bo- Kaap da günümüzdeki renkli şöhretini yakalamayı başarıyor. Gökkuşağını andıran evleri fotoğrafladıktan sonra Bo-Kaap Müzesi’ni de ziyaret etmeyi unutmayın.

Dünyadan İlginç Gelenekler yazısı için tıklayınız.

  • Nyhavn, Kopenhag

Kopenhag’ın tarihi liman bölgesi Nyhavn kanalın iki yanına sıralanan renkli evleri ve ahşap tekneleriyle görülmeye değer. 17. yüzyılda inşa edilen evlerin büyük bir kısmı günümüzde restoran veya kafe olarak hizmet veriyor. 9 numaralı ev Nyhavn’daki en eski ev olarak biliniyor ve 1661 yılından bu yana orijinalliğini korumayı başarıyor. 20 numaralı ev ise Danimarkalı ünlü yazar Hans Christian Anderson’un bir zamanlar ikamet ettiği ev olarak biliniyor.

Kopenhag Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle