Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Venedik Turu | Venedik Gezisi | Venedik Gezilecek Yerler

Venedik Turu | Venedik Gezisi | Venedik Gezilecek Yerler

Akdeniz ülkeleri arasında belki de en güzel ülkelerden biri olan İtalya; Avusturya, Fransa, Slovenya ve İsviçre’nin komşusu. Tarih, sanat ve yemek kültürünün bir araya gelerek harmanlanmış halini bizlere sunan İtalya, adeta bizleri büyülüyor. İtalya’nın en güzel ve popüler yerlerinden biri de Venedik. İtalya gezilecek yerler kapsamında Venedik gezisi yapmaya ne dersiniz? Venedik turu için bu yıl tatil planlarınızı boş bırakmanızı öneririz. Çünkü buraya en az sizde bizim kadar bayılacaksınız. 🙂

Venedik Turu

Sadece İtalya’da değil dünyada görülmesi gereken yerler listesinde daima ilk sıralarda kendisine yer bulan Venedik büyüleyici bir şehir. Kanalların üzerine kurulu Venedik aynı zamanda dünyanın en fazla turist ağırlayan şehirlerden biri. Her yıl 20 milyonu aşkın kişinin ziyaret ettiği Venedik’i gelin daha yakından tanıyalım.

Venedik Nerede ve Nasıl Gidilir?

İtalya’nın kuzeydoğusunda yer alan Venedik Adriyatik’in Kraliçesi olarak adlandırılıyor. Venedik’e İstanbul’dan havayolu ile direkt ulaşım mümkün. Venedik Marco Polo Havalimanı şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede yer alıyor. Buradan dilerseniz toplu taşıma ile dilerseniz araç kiralayarak Venedik’e ulaşım sağlayabilirsiniz.

İtalya turunda görülmesi gereken şehirler için tıklayınız.

Venedik Gezilecek Yerler

Venedik her ne kadar küçük bir şehirmiş gibi görünse de keşfedilmeye değer pek çok yer bulunuyor. Bu nedenle seyahatinizi en az 3-4 gün olarak planlamanız şehirden daha fazla keyif almanızı sağlayabilir. Venedik gezilecek yerlere geçmeden önce seyahatinizin zamanlaması ile ilgili hatırlatma yapmak istiyorum. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz kasım ayında şehirde büyük bir su baskını yaşandı. Suların aniden yükselmesi (aqua alta) Venedik’te sonbahar aylarında sıkça yaşanabiliyor. Bu nedenle seyahatinizi planlarken bu durumu göz önüne almanızı ve hava durumunu iyi takip etmenizi öneririm.

Venedik gezinize ilk olarak şehrin kalbi San Marco Meydanı’ndan başlayabilirsiniz. Güvercinleriyle ünlü meydanda muhteşem mimarisi ile dikkatleri çeken San Marco Bazilikası 11. yüzyıldan günümüze gelen eşsiz bir dini yapı. Bazilikanın içi de en az dışı kadar hayranlık uyandırıyor. Kubbeleri ve duvarları tamamen mozaiklerle kaplı San Marco Bazilikası’nın içerisinde ücretli gezebileceğiniz müzeler de bulunuyor. Palazzo Ducale olarak bilinen Dükler Sarayı San Marco Bazilikası’nın yanında görebileceğiniz meydanın bir diğer önemli yapısı.

Bir zamanlar Venedik dukalarına ev sahipliği yapan sarayın içerisini bilet alıp gezebilirsiniz. Köprüler şehri Venedik’te gezi listenize eklemeniz gereken ilk köprü ise Rialto. Büyük Kanal üzerinde yer alan Rialto Köprüsü aynı zamanda dünyadaki dört çarşılı köprüden biri. İki yakayı birbirine bağlayan köprü şehirdeki en güzel fotoğraf noktaları arasında. Ponte die Sospiri yani Ahlar Köprüsü Venedik’te görülmeye değer bir diğer tarihi köprü.

Venedik’ten bahsedip  gondollara değinmemek olmaz elbette. Şehirdeki en meşhur ve en romantik aktivitelerden biri gondol turuna çıkmak. Ancak biraz pahalı olduğunu hatırlatmak isterim. Ortalama 30 dakika süren tur ücreti dört kişiye kadar 80 euro. Eğer Büyük Kanal üzerinde daha hesaplı bir tur yapmak isterseniz 1 numaralı vaporetto’ya  (deniz otobüsü) binebilirsiniz. Bence Venedik’i gezmenin en keyifli yolu sokaklarda kaybolmak. Çünkü her bir sokak küçük köprülerle birbirine bağlanıyor ve bambaşka manzaralar karşınıza çıkabiliyor. Yanınıza şehir haritasını alın ve kendinizi Venedik sokaklarına bırakın.

Venedik’e gelmişken en az yarım gününüzü Burano ve Murano adalarına ayırmanızı tavsiye ederim. Rengarenk evleriyle ünlü Burano Adası ile cam işçiliğinin zirve yaptığı Murano Adası’na hem harika fotoğraflar çekebilir hem de hediyelik eşya alışverişi yapabilirsiniz.

İtalya Vizesi

Turla vize almak

Türk vatandaşlarının Venedik turu kapsamında İtalya’ya gidebilmeleri için vize almaları gerekmekte. İtalya için alınan vize ise Schengen vizesi. İtalya vizesi başvuruları için Türkiye’de İstanbul İtalyan Başkonsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezi olan iDATA’ya gidilmeli.

Schengen vizesi için gerekli evraklar nelerdir sorusunun cevabı için yazımıza tıklayabilirsiniz.

iDATA ofisleri nerede diye merak ediyorsanız, İstanbul Avrupa yakasında Gayrettepe’de bir ofisleri bulunmakta. iDATA Gayrettepe ofisi adres: Esentepe Mh. Büyükdere Cd. No: 127 Astoria Kuleleri Astoria AVM B2 Katı, Esentepe / Şişli. İstanbul araç kiralama olanaklarını inceleyerek buraya kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Venedik turu ve İtalya gezilecek yerler için vize başvurusu için iDATA’nın İstanbul VIP Harbiye şubesi de mevcut. İDATA İstanbul VIP Harbiye adres: Cumhuriyet Cad. Dörtler Apt. No: 133 K: 1 D: 1 Harbiye/Şişli – İstanbul. İstanbul Kadıköy araç kiralama imkanlarından yararlanarak, Venedik turu ve İtalya gezilecek yerler kapsamında vize başvurusu için rahat bir şekilde buraya gidebilirsiniz.

İstanbul’un Asya yakasında Altunizade tarafında da şubeleri var. iData Altunizade adres: Altunizade Mah. Kısıklı Cad. Shibuya Sok. Sarkuysan – AK İş Merkezi A Blok No: 4/2 1. Bodrum 1 No’lu Ofis Üsküdar/İstanbul. Venedik turu ve İtalya gezisi için vize başvurusu yapmaya giderken İstanbul Taksim araç kiralama opsiyonları ile buraya hızlıca ulaşım sağlayabilirsiniz.

İtalya turu için öneriler nelerdir? Tıklayınız.

İtalya’ya nasıl gidilir? İtalya ulaşım

İtalya’ya Türkiye’den uçuş seferleri mevcut. Venedik turu ve İtalya gezisi için Venedik Marco Polo Havalimanı üzerinden şehre ulaşım sağlayabilirsiniz.

Venedik turu için gezi listesi bittikten sonra İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Venedik turu için detaylı bir şekilde gezdikten sonra Ankara‘ya havayolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler. Venedik turu için listesini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle