Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Doğa Tutkunlarına Özel Trekking Rotaları

Doğa Tutkunlarına Özel Trekking Rotaları

Doğa yürüyüşü yapmak için en ideal mevsimdeyiz. Siz de şehir hayatının stresinden arınmak ve muhteşem manzaralar eşliğinde temiz havanın tadını çıkarmak isterseniz bu trekking rotalarından birini seçin ve yola koyulun! İşte doğa ile bütünleşebileceğiniz en güzel 5 yürüyüş rotası.

Trekking Tutkunlarına Özel Rotalar

  • Likya Yolu

Yeşil ve mavinin eşsiz uyumuyla dünyanın en güzel manzaralı trekking rotaları listesinde ilk sıralarda yer alan Likya Yolu yabancı turistlerin de her daim ilgi odağı. Fethiye’den başlayıp Antalya’ya uzanan 550 kilometrelik Likya Yolu’nda yirmiden fazla parkur bulunuyor. Yürüyüşü en keyifli hale getirense şahit olacağınız nefes kesici manzaralar elbette. Kaş, Myra, Finike, Adrasan, Çıralı, Tekirova, Göynük rotanın en güzel parkurları arasında. Antik kentlere meraklı olanlar için rotada Simena, Myra, Olimpos, Xanthos, Phaselis başta olmak üzere yirmiyi aşkın ören yeri de bulunuyor. Likya Yolu yürüyüşüne çıkmak için en ideal dönem ise elbette ilkbahar ve sonbahar ayları.

  • Karia Yolu

800 kilometrelik parkuru ile Türkiye’nin en uzun trekking rotasında yürüyüş yapmaya ne dersiniz? Bozburun ve Datça yarımadaları, Gökova Körfezi ve İç Karia ile birlikte dört ana bölümden oluşan Karia Yolu Muğla çevresini de kapsıyor. Farklı zorluk derecelerine sahip etapların yer aldığı Karia Yolu boyunca muhteşem manzaralar sizleri bekliyor. Yaz aylarında aşırı sıcaklar nedeniyle yürüyüş yapmak oldukça zor. Havanın daha serin olduğu mart, nisan, ekim ve kasım ayları Karia Yolu’nda yürüyüşe çıkmayı planlayanlar için en uygun zaman aralığı.

Doğa Tutkunlarına Özel Trekking Rotaları

  • Aladağlar

Doğa yürüyüşü tutkunlarının en fazla tercih ettiği rotalardan bir diğeri ise Kayseri-Niğde-Adana illeri arasında yer alan Aladağlar. 1995 yılında tamamı Milli Park ilan edilen Aladağlar’da Yedigöller, Kapızbaşı Şelalesi, Maden Boğazı ve Sokulupınar tercih edebileceğiniz yürüyüş güzergahlarından birkaçı. Bölge aynı zamanda dağcılık için de fazlasıyla elverişli. Kamp yapmak isteyenler Sokulupınar bölgesini tercih edebilir. Sahip olduğu iklim koşulları sebebiyle Aladağlar’ı ziyaret etmek için en uygun dönem yaz ve sonbahar ayları.

Niğde Gezilecek Yerler için tıklayınız.

  • Frig Yolu

 Ankara-Afyonkarahisar-Eskişehir ve Kütahya illerinin arasında kalan ve asırlar önce Friglerin yaşamlarını sürdürdüğü bölge yaklaşık 506 kilometre uzunluğunda. Üç farklı noktadan başlayarak Yazılıkaya’da birleşen rotada antik çağlardan kalma eserleri görme şansı bulabilirsiniz. Zahran Vadisi, Gordion ve Yazılıkaya Frig Yolu’nun önemli gezi durakları arasında yer alırken trekkinge alternatif olarak bölgede bisiklet turları da düzenleniyor.

  • Erikli Yaylası

 Listemizin son sırasında İstanbul’a sadece birkaç saat uzaklıkta yer alan hafta sonları doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenlerin tercih edebileceği bir yürüyüş rotası var: Erikli Yaylası. Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye Köyü’nde yer alan Erikli Yaylası’nda şelaleler, göller, orman ve temiz hava ile şehir yaşamının tüm stresini geride bırakmaya hazır olun. Bölgeye yaz aylarında gelirseniz yanınıza mayonuzu da mutlaka getirin, yorgunluğunuzu buz gibi sularda atmanız mümkün. Her mevsim farklı güzellikler sunan Erikli Yaylası’nda dilerseniz kamp yapabilir, doğa ile baş başa birkaç gün geçirebilirsiniz.

Yalova araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yorum ekle