Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Marsilya’ya Gelmişken Uğrayabileceğiniz 5 Harika Gezi Rotası

Marsilya’ya Gelmişken Uğrayabileceğiniz 5 Harika Gezi Rotası

Fransa denince aklımıza nedense ilk olarak Paris gelir, ancak güneye indiğimizde Akdeniz’in en güzel şehirlerinden biri olan Marsilya sürprizlerle dolu bir keşif rotası olarak çıkar karşımıza. Bölgeyi hakkıyla gezebilmek için en az bir hafta ayırmanızı öneririm, buraya gelmişken gezinizi sadece Marsilya ile sınırlı bırakmayın. Marsilya çevresinde hem doğası hem tarihi ile muhteşem köy ve kasabalar var, gelin birlikte keşfedelim!

Marsilya’ya Gelmişken Uğrayabileceğiniz 5 Harika Gezi Rotası

  • Calanques

Akdeniz’in hayranlık uyandıran doğasına tanıklık etmek için Marsilya ile Cassis arasında yer alan Calanques iyi bir başlangıç noktası. Kireçtaşından oluşmuş Fransa’nın güneyindeki kıyı şekillerine Calanque adı veriliyor, burası aynı zamanda 25 kilometrelik uzunluğu ile Akdeniz’in fiyortları olarak da biliniyor. Turkuaz rengi denizi ile görenleri büyüleyen Calanques’te tekne turuna çıkabilir, nabzınızı yükseltmek isterseniz tüplü dalış ile Akdeniz’in sualtı zenginliğine yakından şahit olabilirsiniz. Kaya tırmanışı, doğa yürüyüşü ve bisiklet turları bölgenin popüler aktiviteleri arasında. Araba ile Marsilya’dan yaklaşık 30 dakika uzaklıktaki Calanques’e dilerseniz deniz yolu ile de ulaşabilirsiniz.

  • Aix en Provence

Marsilya’ya gelmişken günübirlik uğrayabileceğiniz gezi duraklarından bir diğeri tarihi binaları ve çeşmeleriyle ünlü Aix en Provence. Antik Roma mirası olan çeşmelerin sayısı 200’ü geçiyor. Aix en Provence’a geldiğinizde ilk olarak şehrin ana meydanı La Rotonde’de kurulan semt pazarına uğramalısınız. Giyimden aksesuara, yöresel yiyeceklerden bölgenin mis kokulu lavantalarına kadar her şeyi burada bulmanız mümkün. Albertas Meydanı ve Cours Mirabeau birbirinden güzel tarihi evlerle çevrili şehrin en güzel meydanları. Sanata merakınız varsa Cezanne’ın resim çalışmalarını yaptığı atölyesini de ziyaret edebilirsiniz.

  • Cassis

Marsilya’ya 20 kilometre uzaklıkta şirin bir balıkçı kasabası Cassis. Yarım gününüzü ayırarak rahatlıkla gezebileceğiniz Cassis 14. yüzyıldan kalma renkli evleri, deniz kıyısındaki salaş restoranları ve huzurlu atmosferiyle tipik bir Fransız sahil kasabasında olduğunuzu sonuna kadar hissettiriyor. Marsilya’dan ister karadan ister denizden ulaşabileceğiniz Cassis kasabasında en taze deniz ürünlerini tatma fırsatı bulabilirsiniz.

Marsilya Rota Önerileri

  • Arles

Van Gogh’un eserlerine ilham olmuş sanatın ve ışığın şehri Arles Marsilya’ya sadece bir saat uzaklıkta. Arkeolojik araştırmalara göre şehrin tarihi M.Ö 1. yüzyılda dek uzanıyor. Bu tarihi atmosfer şehri gezdikçe sizi daha fazla içine çekiyor, Roma dönemi kalıntıları arasında yürürken adeta zaman makinesinde gibi hissetmek mümkün. Van Gogh Müzesi ve Arkeoloji Müzesi Arles’te ziyaret edebileceğiniz gezi noktaları arasında. Farklı bir deneyim yaşamak isterseniz Van Gogh yürüyüş turuna katılarak ünlü ressamın çizimlerinde Arles’tan ilham aldığı noktaları tek tek görme şansı bulabilirsiniz.

  • Gordes

Fransa’nın en güzel köylerinden birini keşfetmeye hazır mısınız? Deniz seviyesinden 350 metre yüksekte yer alan Gordes Provence bölgesinin en iyi korunmuş tarihi köyleri arasında. Gordes’e gelmek için en ideal dönem lavantaların yoğun olarak kendini gösterdiği Haziran-Temmuz ayları elbette. Özellikle köye bir kilometre uzaklıktaki Senanque Manastırı’nı lavanta tarlaları arasında fotoğraf çekmek isteyenler listelerine eklesin.

Marsilya Gezi Rehberi için tıklayınız.

Yorum ekle