Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > Dünyadan İlginç Gelenekler | Dünyadaki İlginç Örf Ve Adetler

Dünyadan İlginç Gelenekler | Dünyadaki İlginç Örf Ve Adetler

Dünya üzerinde tanınmayan ülkelerde dahil olmak üzere 236 devletin olduğunu biliyor muydunuz? Her devletin kendi eski ve yeni geleneklerini de dahil ederseniz sayamayacağınız kadar çok ilginç örf ve adetle karşılaşabilirsiniz. Çeşit çeşit bir sürü adet var. Hepsine aşina olmamız neredeyse imkansız. Bir ülkede bile birbirinden farklı çok sayıda gelenek varken biz hepsini nereden bilelim. 😊 Neyse bizde Yolcu360 ekibi olarak dünyadaki ilginç örf ve adetleri merak ettik ve sizler için dünyadan ilginç gelenekler yazısını hazırladık.

Dünyadan İlginç Gelenekler

Toplumdan topluma, kuşaktan kuşağa aktarılan çeşitli hareketlere veya inançlara gelenek deniyor. Bizde ülkelere ait birbirinden ilginç adetleri sizler için derledik. Bakalım sizde bizim kadar bu geleneklere şaşıracak mısınız? 🙂

  • Eğer Rusya’da size votka ikram edilirse, onu içmeniz gerekiyor. Hem de bardağın tamamını bitirmelisiniz. Aksi halde bu durum Ruslar tarafından kabalık olarak görülebilir.
  • Kuzey Kore’de ise çok daha garip bir yasakla karşılaşıyoruz. Kuzey Kore’de yaşayan kadınların 25, erkeklerin ise 27 yaşının altında evlenmeleri yasak. Bu yasak öyle sözlü bir kural da değil. Kanunen yasaklanmış. Bunun nedeni ise Kuzey Kore vatandaşlarının evlenmeden önce askerliklerini ve devlete karşı görevlerini tamamlamalarının istenmesi.
  • Tayland Kraliyet Ailesi’nin ise kendine özgü farklı bir dili var Öyle ki bu dili bir tek onlar biliyor ve konuşuyor. Onlar dışında Tayland halkı da bu dile yabancı.  Çok eskiden beri var olan bu adet günümüzde halen devam ediyor.
  • Çocukken yuva ve anaokullarında öğlen uykusuna yatardık hatırlıyor musunuz? İspanya’da bu bir gelenek. La siesta olarak bilinen bu şekerleme zamanı, günümüzde İspanya’da önemini koruyan bir adet.
  • Budizm inanışında neden saçlar sıfır kesiliyor biliyor muydunuz? Biz bilmiyorduk, yeni öğrendik ve açıkçası çok şaşırdık. Çünkü bu inançta saçın sıfır kesilmesi, Buda’nın otoriter saray hayatını yok sayarak saçını kesmesi ile başlamış. Budizm’de saçların tamamen kesilmesi dünyevi isteklerden arınmak anlamına geliyormuş.

Dünyadaki İlginç Örf Ve Adetler

  • Japonya’da ayakkabınızı evin kapısının girişinde çıkarmalısınız. Aslında bu bir bakımdan bizim ev düzenimize de uyuyor. İster kendi evimiz olsun, isterse de misafirliğe gidelim ayakkabılarımızı genelde kapının önünde çıkarırız. Ama biz bunu biraz hijyenik açıdan yapıyoruz. Onlara göre ise ayakkabılarınızı çıkarmazsanız ev sahibine saygı duymadığınızı göstermiş oluyorsunuz. Bir de bu davranışla ev sahibinin onurunu kırıyormuşsunuz. Ayrıca sakın çorapsız ayakkabı giymeyin ya da çoraplarınızı misafirliğe gideceğiniz zaman yanınıza alın çünkü Japonya’da evde çıplak ayakla durmanızda saygısızlık belirtisi.
  • Moritanya’da yaşayan insanların geleneklerine göre ise eğer bir kadın evlenmeye karar verdiyse en 60 ve 100 kilo arasında olmalı. Bir nevi obez olmalı diyebiliriz. Gerçekten oldukça ilginç bir adet bu. Eğer kadınlar yemek yemeyip kilo almazlarsa da aileleri tarafından cezalandırılıyorlarmış.
  • Dünyanın ilginç gelenekleri arasında en garipsediklerimizden birisi bu. Brezilya’nın Amazon bölgesindeki Satere-Mawe kabilesinin garip ve biraz vahşi diyebileceğimiz bir adeti var. Bu kabilede erkek çocukları, yetişkin bir erkek olmaya uygun olduklarını o bölgedeki tehlikeli bir karınca türünden oluşan eldiveni giymek zorundalar ve bunu belirli dönemlerde tekrar ediyorlar.
  • Afrika’nın 700 yıllık savaşçı kabilesi Masai, aslan eti ile beslenmesinin yanı sıra değişik selamlaşma yöntemi ile de garip adetler listesinde ön plana çıkıyor. Sizce nasıl selamlaşıyor olabilirler? Bizim böyle selamlaşılabileceği aklımıza bile gelmezdi. 🙂 Birbirlerine doğru tükürerek, selam veriyorlar. Bunun nedeni ise kötü şansı ve laneti uzak tutmakmış.
  • Hindistan’da birinin evine yemeğe davet edilirseniz, yemek yedikten sonra geğirmezseniz yemeğin tadını sevmediğinizi göstermiş oluyorsunuz. Bu durumda ev sahibi için hakaret niteliğinde. Aman dikkat! 🙂
  • Dünyanın ilginç geleneklerinden biri daha Hindistan’a ait. Ülkenin Solapur bölgesinde her sene anne babalar garip bir tören yapıyorlar. Bu aileler bebeklerini 150 santimetrelik bir kuleden aşağıya doğru bırakıyorlarmış. Kulenin aşağı tarafında da insanlar örtü açarak bebekleri tutuyorlarmış. Bu adetin mantığına göre bebekler bu sayede uzun ve sağlıklı bir yaşama sahip oluyorlarmış.

Yorum ekle