Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Ölmeden Önce Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer

Ölmeden Önce Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer

Ölmeden önce mutlaka yapılması gerekenler neler? Ölmeden önce mutlaka yapılması gereken şeyler arasında neler var? Ölmeden önce mutlaka gezilmesi gereken yerler hangileri? Küçük bir dünya turu için en ideal yerler listesinde nereler var? İşte tüm bu soruların cevaplarını ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken 10 yer başlığı altında Yolcu360 ekibi sizler için derledi.

Ölmeden Önce Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer

Hepimizin hayatında ya ölmeden önce şuralara da gitsek görsek dediğimiz birkaç seyahat rotası olmuştur. Hatta buralara gitmek için liste yapmış ve bunu gerçekleştirebileceğimiz günleri bekliyor dahi olabiliriz. Peki seyahat listenizi daha da zenginleştirmek veya gezi listenize birkaç ekleme daha yapmak ister misiniz? O zaman bu yazı tam sizlik. 🙂

Tac Mahal’e Gidin

Bu inanılmaz yüksek yapı, tüm zamanların en büyük aşk hikayelerinden birinin simgesi. İmparator Shan Jahan, 17. yüzyılda ölümünden sonra en sevdiği karısının mezarı olarak burayı inşa ettirmiş. Yapı, mükemmel simetrik olmasının yanı sıra dünyanın her yerinden getirilen beyaz mermerlerden yapılmış ve değerli taşlarla detaylandırılmış. Simetri takıntısı nedeniyle Tac Mahal’in her iki yanında iki özdeş cami bulunuyor. Camiler ise yemyeşil bahçelerle çevrili.

Tac Mahal Gezisi için tıklayınız.

Raja Ampat’ta Piaynemo’nun Tepesine Doğru Bir Yürüyüş Yapın

Endonezya güzel manzaralarla dolu ama en güzel yeri Raja Ampat’taki Piaynemo Adası’nın tepesi. Adadaki küçük rıhtımdan biraz ileride ormanın içine doğru çıkan bir dizi merdiven var.

Merdiven yaklaşık 318 basamak. Ancak tepedeki manzara bu merdivenleri çıkmaya kesinlikle değer. Zirveden ikonik bir karstik ada deniz manzarası, bir düzine parlak turkuaz tonuyla çevrili küçük adalar görebilirsiniz.

Endonezya Jakarta Gezilecek Yerler için tıklayınız.

Geceyi Ürdün’ün Wadi Rum Çölü’nde Geçirmeye Ne Dersiniz?

Wadi Rum, vadi tabanından dik kenarlı kumtaşı ve granit monolitlerden oluşan bir labirentin yükseldiği, yürekleri durduran 720 kilometrekarelik bir çöl. Bu UNESCO çölü içerisinde develere binebilir, yumuşak kum tepelerinde koşabilir ve kumtaşı kayalarla çevrili küçük bir Bedevi kampında bir çadırın içinde uyuyabilirsiniz.

Ürdün Petra Gezilecek Yerler için tıklayınız.

Çin’deki Tianmen Dağı’nda İnanç Yürüyüşüne Çıkın

Zhangjiajie Ulusal Orman Parkı’nda, deniz seviyesinden 4.000 fit yükseklikte duran 196 fit uzunluğunda şeffaf bir cam yol bulunuyor. Bu adrenalin üreten yürüyüş yolu Tianmen Dağı’nın hemen kenarına tutunur. Bu yolda bir gezinti demek titreyen ayaklarının altındaki manzarayı keşfetmek demek.

Giza’daki Büyük Piramitlerini Mutlaka Görün

Giza’daki Büyük Piramitler, kuşaklar boyunca Batı’nın hayal gücünü süsledi ve zorladı. Bu piramitler gerçek birer yapıt. Piramitler, öbür dünyaya geçişi sağlamak için çeşitli firavunlar ve onların eşleri için mezarlar olarak yaptırılmış. Eski Mısırlıların mezarlarına bıraktıkları çok sayıda eser sayesinde, destansı Mısır tarihine dair inanılmaz bir bilgi sunuyor.

Palau’da Jellyfish Gölünde Yüzmek…

Palau’daki Denizanası Gölü, iğneleri çok hafif olduğu için nispeten zararsız sayılan milyonlarca denizanasına ev sahipliği yapıyor. Denizanasıyla çevrili olmak ilk beş dakika korkutucu olsa da panik dağıldıktan sonra eşsiz bir deneyime dönüşüyor.

Guyana’daki Kaieteur Şelalelerine Uğrayın

Dünyanın en geniş tek damla şelalesi olan Guyana’daki Kaieteur Şelalelerini görmek için Amazon yağmur ormanına gitmeye ne dersiniz? Kaieteur Şelalesi, Potaro nehrinden gelen ve Kaieteur Ulusal Parkı’ndaki 700 metreden daha yüksek bir tepeden aşağıya inen muazzam hacimdeki su ile dünyanın en güçlü şelalelerinden biri. Guyana’nın Potaro-Siparuni bölgesinde bulunan, Amazon yağmur ormanlarında yer alan şelale, diğer tanınmış şelalelere kıyasla saf doğaya en yakın olanı.

Endonezya’nın Tegalalang Pirinç Teraslarında Yürüyün

Bali’nin en popüler noktalarından biri bu pirinç adaları. Geleneksel Tegalalang Pirinç Terasları, Tegalalang Köyü’ndeki Ubud’un yaklaşık yarım saat uzaklığında.

Yunanistan’daki Meteora Manastırlarını Keşfedin

Yunancada “havada asılı” anlamına gelen Meteora, stratejik olarak doğal kumtaşı sütunlar üzerine inşa edilmiş, bazıları havada on üç yüz fit yüksekliğe kadar yükselen altı aktif manastırdan oluşan büyülü bir kompleks.

Yunan Adaları Turu için tıklayınız.

Vietnam’ın Ha Long Körfezi’ni Keşfedin

Hanoi şehrinden sadece üç buçuk saatlik sürüş mesafesinde, Halong Körfezi’nde 1.600 ada ve adacıktan oluşan huzurlu bir set bulunuyor. Burası aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Alanı içerisinde de yer alıyor. Hatta Oscar ödüllü Indochine de dahil olmak üzere birçok filmin arka planını oluşturmuş. Antik tarzda bir hurda teknede yeşil tepeli kireçtaşı adalarında ve zümrüt sularda gezinmekse mutlaka deneyimlenmesi gereken bir seyahat.

Dünyanın En İlgi Çekici Yerleri yazısı için tıklayınız.

Kaynak: https://bucketlistjourney.net/ultimate-travel-bucket-list/

Yorum ekle