Yolcu360 Blog

Ülkelerin En Meşhur Yemekleri

Bir ülkeyi sadece gezerek tanıyamazsınız. Gezmenin yanı sıra orada yaşayan insanlarla konuşmalı ve o kültüre ait geleneksel yemekleri ya da faaliyetleri yakından deneyimlemelisiniz. Böylece o kültürün bir parçası haline gelebilirsiniz. Aslında bize bir ülkenin kültürünü en güzel yansıtan şey yemekler. Örneğin, bir ülkede balık veya deniz ürünleri ağırlıktaysa orası hakkında az çok kafamızda bir ipucu oluşur. Mesela, daha önce gitmediğimiz bir ülkeye gitmeye karar verdiğimizi varsayalım. O ülkede araç kiralama olanaklarından yararlanarak bir şehirden diğerine, bir kasabadan diğer kasabaya gezsek ve yöresel yemekleri keşfetsek. Dünya’nın birçok yerinden enteresan yemekler ile tanışarak, dünya kültürünün bir parçası olmak ne güzel olur! Dünya kültürünü yakından tanımak için Yolcu360 ekibi olarak ülkelerin en meşhur yemekleri yazısını hazırladık ve sizlere sunduk.

Dünya mutfağı yemekleri

  • Lübnan Künefesi

Ülkelerin en meşhur yemekleri arasında olan Lübnan künefesi, Arap künefesi olarak da bilinmekte.

Yapılış tarzının ve yenme şeklinin farklı olması ile ön plana çıkmakta. Ekmek arası künefe mi? Evet, yanlış okumadınız. Lübnan künefesi, ekmek arasına koyup yeniliyor.

  • Aligot

Karadeniz yaylalarında tatmanız gereken 3 lezzetten biri olan Mıhlama’ya olan benzerliği ile bizi şaşırtan Aligot, Ülkelerin en meşhur yemekleri arasında yer alan Fransız mutfağına ait. Aligot için en kaba tabir ile bol peynirli bir patates püresi diyebiliriz. Ana yemek olarak değil, yemeğin yancısı olarak tercih edilen bir lezzet. Fransa’ya gidiyorsanız Fransa turu için görmeniz gereken şehirler yazımıza göz atabilir ve bu güzel ülkeyi Colombier-Saugnieu – Lyon–Saint-Exupéry Havaalanı üzerinden araç kiralayarak gezebilirsiniz.

Ülkelerin en meşhur yemekleri

  • Sauerbraten

Ülkelerin en meşhur yemekleri listesinde Alman mutfağına ait Sauerbraten yer almakta. Sauerbraten aslında bildiğimiz sığır yahnisi. Bir kaç günlük süre zarfında sirke ve baharat karışımı içinde et bekletilerek, marine edilir. Daha sonra bölgeden bölgeye değişmek üzere bazı garnitürler ile servis edilir. Almanya’ya gidiyorsanız, Almanya turu için mutlaka görmeniz gereken yerler arasında iki şehri özellikle öneriyoruz: Berlin ve Hamburg. Berlin gezi rehberi kapsamında Müzeler Adasını, Bergama Müzesi ve Charlottenburg Sarayı’nı gezebilirsiniz. Hamburg gezi rehberi kapsamında ise Hamburg Museum, Miniatur Wunderland ve Museum für Kunst und Gewerbe’i gezebilirsiniz. Tegel Havalimanı araç kiralama ve  Berlin Schönefeld Havalimanı araç kiralama fırsatlarından yararlanarak kolayca bu şehirleri gezebilirsiniz.

  • Paella

Ülkelerin en meşhur yemekleri listesinde yer alan bir diğer tat olan Paella, İspanyol mutfağına özgü bir lezzet. Paella yemeği içerisinde deniz ürünleri, tavuk, av hayvanları, sucuk ya da sosis gibi ürünler yer alabilir. Ama istenirse sade hali olan çeşnili bir pilav şeklinde de tüketilebilir. İspanya‘ya Barcelona turu yapmak için gidiyorsanız, mutlaka bu yemeği denemenizi öneririz. Barcelona’yı keşfederken Barcelona Uluslararası Havalimanı araç kiralama tercihlerini inceleyerek, gezinize renk katmaya ne dersiniz?

Dünya Mutfağı

  • Burrito

Meksika mutfağına ait olan Burrito; tavuklu, hindili, kıymalı veya sebzeli yapılabilir. Bizim dürümlerimize benzemekle beraber için de bizimkinden farklı olarak soslar ve Meksika fasulyesi bulunmakta. Hem midenizi hem de gözünü doyuracağına eminiz. Çünkü kendisi bir nevi şişko dürüm. 🙂

  • Tempura

Ülkelerin en meşhur yemekleri arasında yer alan Tempura, Japon mutfağına ait. Yemek, sebze ve deniz ürünlerinin kızartılarak hazırlanmakta. Tempura’nın dışı çıtır gibi görünse de içi yumuşak. Her ne kadar kızartma diyince aklımıza ağır yemekler gelse de, Tempura gayet lezzetli ve hafif.

Yorum ekle