Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Hamburg gezi rehberi / Müzeler ve gezilecek yerler / Almanya

Hamburg gezi rehberi / Müzeler ve gezilecek yerler / Almanya

Hamburg yolu Almanya’dan geçen ve orta Avrupa turuna çıkanlar için ideal bir gezi rotası.

Almanya’nın önde gelen liman ve sanayi şehri Hamburg yemyeşil parkları, müzeleri ve tarihi dokusu ile gezginler için de fazlasıyla davetkar! Berlin’den sonra Almanya’nın en büyük ikinci şehri olan Hamburg’u daha yakından tanımaya ne dersiniz?

Hamburg nerede?

Almanya’nın kuzeyinde yer alan Hamburg Elbe Nehri kıyısındaki en güzel şehirlerden biri. Başkent Berlin’e mesafesi ise yaklaşık 300 kilometre.

Hamburg ’a nasıl gidilir?

İstanbul’dan haftanın her günü Hamburg’a aktarmasız olarak uçuş bulabilirsiniz. İstanbul-Hamburg arası uçak yolculuğu ortalama 3 saat sürüyor. Şehir merkezine 10 kilometre mesafede yer alan Hamburg Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra şehri daha rahat keşfedebilmek için en mantıklı seçenek araç kiralama olarak öne çıkıyor. Dilerseniz Hamburg’a sadece 1.5 saatlik mesafedeki Bremen şehrini de gezi listenize ekleyebilirsiniz. Yolcu360‘tan Hamburg Havalimanı araç kiralama ya da Hamburg araç kiralama tekliflerine bakmadan yola çıkmayın.

 

Hamburg gezilecek yerler

Şehre adımınızı atar atmaz kendinizi tarihi bir atmosferin içerisinde buluyorsunuz. Ülkenin en büyük, Avrupa’nın ise en işlek limanına sahip olan Hamburg iki milyona yakın nüfusu ile Almanya’nın dünyaya açılan kapısı unvanı ile öne çıkıyor. Gezinize şehir merkezinden başlamak isterseniz barok mimarisi ile hayranlık uyandıran St. Michael Kilisesi’ni ziyaret etmenizi öneririm. İkinci Dünya Savaşı sırasında kilise yerle bir olmuş, aynı yerde tekrar inşa edilmiş. St. Michael Kilisesi’nin en önemli özelliği kulesinden seyrine doyulmaz Hamburg manzarasını izleme şansı sunması. Dini yapılara meraklıysanız 1800’lü yılların sonuna kadar dünyanın en yüksek yapısı unvanını elinde bulunduran St. Nikolai Kilisesi’ni de ziyaret edebilirsiniz.

Şehir merkezinde görülmeye değer tarihi yapılardan bir diğeri Belediye Binası olarak bilinen Rathaus. Alışveriş merkezleri, restoran ve kafelerin yer aldığı Rathausmarkt’ta yer alan tarihi Belediye Binası 112 metrelik kulesi ile ihtişamlı bir görünüme sahip. Binanın içerisini gezme şansınız da bulunuyor. Giriş ücreti ise kişi başı 4 euro.

Seyahatiniz Pazar gününe denk geliyorsa tarihi Balık Pazarı’nı gezerek Hamburglularla iç içe vakit geçirmeye ne dersiniz? Liman şehri olan Hamburg’da deniz ürünleri fazlasıyla tüketiliyor. Taptaze balıkların yanı sıra meyve ve sebzeleri ile de iştah kabartan Balık Pazarı sabahın erken saatlerinde ziyaretçilerini ağırlamaya başlıyor.

Şehri keşfetmeye kısa bir mola vermek isterseniz Alster Gölü bunun için en ideal adreslerden biri. Göl çevresinde yürüyüş yapabileceğiniz gibi sakinliğin tadını çıkarabilir, bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Hamburg’un en büyük yeşil alanlarından biri olan Planten un Blomen Park’ı da gezi listenize dahil etmeyi sakın unutmayın.

Özellikle bahar ve yaz aylarında bir hayli keyifli olan parkta piknik yapabilir, bisiklet sürebilir, doğa ile iç içe keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Hamburg’da gezip görülecek yerler buralarla sınırlı değil elbette. Siz de şehre en az 3-4 gününüzü ayırarak Almanya’nın en fazla ziyaret edilen şehirleri arasında yer alan Hamburg’u baştan sona gezebilirsiniz.

Hamburg müzeler rehberi

Hamburg gezip görülecek yerleri tamamladıktan sonra keyifli bir kültür-sanat turuna çıkmaya ne dersiniz? Sahip olduğu müzelerle sanat dostu Avrupa şehirlerinden biri olan Hamburg’da müzeleri indirimli gezmek isterseniz Hamburg Card almanızı tavsiye ederim. Hamburg Card ücretsiz ulaşım sağlamasının yanı sıra pek çok müze girişinde de indirim sağlıyor. Hamburg Card’ın günlük ücreti 10.5 euro’dan başlıyor.

  • Hamburg Museum

Hamburg şehrinin tarihe yakından tanıklık edebileceğiniz en iyi müzelerden biri olan Hamburg Museum 1922 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlıyor. Kentin 1200 yıllık tarihine ışık tutan Hamburg Museum ortaçağdan günümüze kadar şehrin değişimini gözler önüne seriyor. Salı günleri kapalı olan müzeyi Pazartes, Çarşamba-Perşembe-Cuma günleri 10.00-17.00, Cumartesi, Pazar günleri 10.00-18.00 saatleri arası ziyaret edebilirsiniz. Müzeye giriş ücreti kişi başı 9.5 euro.

  • Miniatur Wunderland

Hamburg’ta en fazla ziyaretçi ağırlayan müzelerden biri hiç şüphesiz Miniatur Wunderland. Dünyanın en büyük demiryolu minyatürünün yer aldığı müze 2000 yılında Frederik ve Gerrit Braun tarafından hayata geçirilmiş. Tamamı el yapımı olması ile hayranlık uyandıran minyatür 1000 metrekarelik bir alan kaplıyor. Miniatur Wunderland’a giriş ücreti yetişkinler için 15 euro. 16 yaşın altındaki çocuklar içinse 7.5 euro.

  • Kunsthalle

Ortaçağ’dan günümüze kadar birbirinden değerli başyapıtların sergilendiği Kunsthalle Almanya’daki en önemli koleksiyonlardan birine ev sahipliği yapıyor. Empresyonizm ve klasik modernizmin yanı sıra çağdaş sanat eserleriyle de beğeni toplayan Kunsthalle’de her yıl 20’ye yakın süreli sergi yapılıyor. 3 farklı bölümde 700’ün üzerinde eserin yer aldığı Kunsthalle’ye giriş ücreti yetişkinler için 14 euro. 18 yaşın altındakiler müzeyi 8 euro’ya ziyaret edebilirler.

  • Museum für Kunst und Gewerbe

Antik dünyadan başlayarak günümüze uzanan Avrupa, İslam ve Asya sanatlarının en güzel örneklerinin sergilendiği Museum für Kunst und Gewerbe 18. yüzyıldan kalma bir sarayın içerisinde yer alıyor. Orijinal çatısı ve tavan işlemeleri ile görülmeye değer müzede porselenler, gümüşler ve mobilyaların yanı sıra müzik enstrümanları ve grafik sanat eserleri de sergileniyor. Giriş ücretinin 12 euro olduğu müzeyi Perşembe günleri saat 17.00’den sonra 8 euro’ya gezebileceğinizi hatırlatmak isterim.

 

Yorum ekle