Yolcu360 Blog
barselona1 (1)
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Barselona’da Görmeniz Gereken 5 Yer

Barselona’da Görmeniz Gereken 5 Yer

Barselona, İspanya’nın en canlı kentlerinden biri. Haliyle enerjisi de hiç bitmiyor. Mimarisi ile göz dolduran Barselona’da görmeniz gereken 5 yer neresi birlikte öğrenelim.

Barselona Gezisi

Kültürü, tarihi ve eşsiz sanat eserleri ile Barselona rüyaların şehri. İspanya şehirlerinin en renklisi ve en hareketlisi. Avrupa’nın cazibe turizm merkezleri arasında yer alan şehir her yıl binlerce turisti ağırlamaktan oldukça keyif alıyor. Mimarisi ile aklınızı başınızdan alırken leziz yemek kültürü ile Barselona gezisi unutulmazlarınız arasında yerini alacak. Barselona gezinizde ulaşımınızı kolaylaştırmak ister misiniz?  110 ülkede olduğu gibi İspanya’da da yanınızda olan Yolcu360 ile Barselona araç kiralama seçeneklerinde birçok farklı marka ve modeli inceleyebilir, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz!

Barselona Gezilecek Yerler

İspanyol mimarisinin eşsiz örnekleri, UNESCO tarafından koruma altına alınmış doğal güzellikleri ve birbirinden ilginç müzeleri ile Barselona gezilecek yerler listemiz epey uzuyor. En iyisi mi bir an önce anlatmaya başlayalım.😉

  • Sagrada Familia Bazilikası

barselona.jpg

Barselona’nın simgesi haline gelen Sagrada Familia Bazilikası Barselona’da görmeniz gereken 5 yer listesinde ilk sırada yer alıyor. Şehre imzasını atmış ünlü mimar Antoni Gaudi’ye ait bu harika son derece etkileyici. 

UNESCO tarafından 1984 yılında Dünya Mirası listesine eklenmesi ile de dünya çapında adından söz ettirmeyi başarıyor. Her ne kadar Gaudi’nin ölümü sonucu bazilikanın yapımı tamamlanamasa da görkemli duruşu tüm Barselona’ya hakim olmaya yetiyor. Bazilikayı ziyaretinizde öncelikle Büyük Çile Kapısı, İsa’nın Doğum Cephesi ve Çan Kulelerine öncelik vermenizi tavsiye ediyoruz. Bunun yanı sıra çok fazla turisti ağırlaması sebebi ile tatil sezonlarında oldukça kalabalık oluyor. Gezi planınızı yaparken bu detayı dikkate almanızı öneriyoruz. 

  • Park Güell

barselona-1.jpg

Barselona denince akla ilk gelen yerler arasında. Hatta Barselona görsellerinde karşımıza sıklıkla çıkan meşhur resim. Yine İspanyol mimar Antoni Gaudi’nin elinden çıkan bu büyüleyici eser gerçek olamayacak kadar güzel. Hikayesi de bir o kadar ilginç. Barselona’nın en zengin sanayicileri arasında sayılan Eusebi Güell, mimar Gaudi’den Katalan çizgilerini yansıtan büyük bir site yapmasını istemiş. Fakat yapımı tamamlanamayan proje yarım kalmış. İyi ki yarım kalmış desek abartmış olmayız. Yoksa bu canlı renklere, neşeli doğa günümüzde olmayabilirdi. 

Ünlü mimar sihirli elleri ile hangi esere imzasını atsa da dünya çapında tanınıyor. Park Güell de tıpkı diğer eserleri gibi UNESCO Dünya Mirası listesinde yerini almayı başarıyor. 1900 ile 1914 yılları arasında inşaatına başlanan park günümüzde keyif yapmanın vazgeçilmez adresi. Eğlenceli su parkları, köprüler, canlı seramik kaplamalar parka bambaşka bir hava katıyor. 

Barselona gezisini planlamadan önce sizleri birkaç konuda bilgilendirmekte fayda var. Turistlerin yoğun ilgisi ile karşılanan Park Güell’e girişinizde uzun kuyruklara maruz kalmamak için önceden bilet almanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca park ve çevresinde yeme-içme açısından sıkıntı yaşayabileceğiniz için hazırlıklı gelmenizi öneriyoruz. 

  • Rambla Caddesi

barselona-2.jpg

Barselona gibi kültürü ile sizi sarmalayan, doğası ile içinizi açan şehirde yürüyüş yapmanın keyfi de bir başkadır. Katalonya Meydanı’ndan limana doğru uzanan Rambla Caddesi tam da böyle bir rota. Peki caddenin ismine sizce neden Rambla denmiştir? Hemen paylaşalım. Barcino’nun çevresindeki surlar 1766 yılında yıkılmış. Arından kentin kaplayan dağlardan gelen tüm yağmur suları burada toplanır olmuş. Cadde adeta dere yatağı haline gelmiş. İşte bu sebeple caddenin ismi Rambla Caddesi olmuştur. Bir taraftan alışveriş yaparken diğer taraftan turist olmanın tadını çıkarabilirsiniz.

  • Picasso Müzesi

barselona-3.jpg

Barselona gezisine biraz da sanat katalım, ne dersiniz? O halde sizi ünlü İspanyol ressam Picasso Müzesi’ne davet ediyoruz. Sanatçıya ait 3.500’den fazla eserin sergilendiği bu müze adeta dinlenme noktanız olacak. Henüz Picasso hayattayken oluşturulan müze 1963 yılı itibari ile halkın beğenisine sunuluyor. Aynı zaman ünlü ressamın hayatının bir kısmını da burada geçirdiğini biliyoruz. Hombre Con Boina, Menu de Els Quatro eserlerini incelemeden müzeden ayrılmayın deriz. 

  • Casa Batllo

barselona-4.jpg

“Kemikli Ev” adı tüylerimizi hafiften diken diken ediyor öyle değil mi? Bu ismi korkuluklarında kullanılan ince sütunların kemiğe benzemesi sebebi ile alıyor. Yine İspanyol mimar Gaudi’nin imzasını taşıyan bu eşsiz eser UNESCO Dünya Mirası listesinde yerini almayı başarıyor. Bambaşka bir dış görünüşe sahip olan Casa Batllo’da yeşil, mavi ve koyu sarı renklerin hakim olduğu seramikler ile kaplı. 

Kemikli Ev’in girişi de tıpkı mağara girişlerini andırıyor. Barselona’nın eşsiz eserlerini rahat bir şekilde gezebilmek için Barcelona Uluslararası Havalimanı araç kiralama fiyatlarına bakabilirsiniz.

 

 

 

Yorum ekle