Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Avrupa’da çok para harcamadan gezebileceğiniz 5 ülke

Avrupa’da çok para harcamadan gezebileceğiniz 5 ülke

Yurtdışı gezileri döviz kurunun yüksek olması sebebiyle her ne kadar ekonomik görünmese de, tatil için biriktirdiklerinizi en ekonomik şekilde harcayabileceğiniz ülkeler hakkında bilgi sahibi olmak isteyebileceğinizi düşündük. Sizler için gezgin çiftimiz Merve ve Furkan çok özel bir rehber hazırladı ve Avrupa’da çok para harcamadan gezebileceğiniz 5 ülke listeledi!

Avrupa’da çok para harcamadan gezebileceğiniz 5 ülke

Bizim gibi fellik fellik gezmeyi sevenlerin genelde en çok zevk aldığı şeylerden biri yurt dışına seyahat etmektir. Farklı kültürler keşfetmek, kendi ülkemizde edinemeyeceğimiz deneyimleri yabancısı olduğumuz bir yerde kazanmak çok özel bir duygu. Fakat gelin görün ki ülkemizdeki döviz kurları bunu ha deyince yapmamızın önünde büyük bir engel.

Para birimi TL karşısında değerli olan ülkelere seyahat ederseniz eğer edineceğiniz o deneyimler oldukça pahalıya patlayabiliyor. Bir suya 7 TL verince işler tatsız bir hal almaya başlıyor ve ister istemez seyahatinizin önemli bir bölümünü kur farkı hesaplamayla geçiriyorsunuz. 🙂

Fakat her zaman olduğu gibi bunun da bir çözümü var. O da çok para harcamadan, hayat pahalılığı düşük olan, hem güzel yerler keşfedeceğiniz hem de farklı kültürler göreceğiniz Avrupa ülkelerini gezmek. Bizde oturduk sizler için bu konseptte 5 Avrupa ülkesini kaleme aldık.

Bu arada unutmadan, aşağıda sıraladığımız ülkelerden Sırbistan hariç hepsinde Yolcu360 ayrıcalıkları ile araç kiralayabilir, gezinize hem konfor hem de ekstra keyif katabilirsiniz! Yurtdışında araç kiralama için en ekonomik teklifleri sunan Yolcu360’ın tekliflerini mutlaka değerlendirin!

Hırvatistan

Dubrovnik’in güzel sokaklarında turlamak, Dalmaçya Kıyıları’nın tadını çıkarmak ve cennetten düşmüşçesine güzel olan Plitvice Lakes National Park’ı görmek için Hırvatistan’a gitmeniz şart. İnsan böyle güzellikleri görmeden ölmemeli bizce. Üstelik bu deneyimleri yaşamak için ekstra paralar harcamaya da gerek yok. Dubrovnik araç kiralama seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

Çünkü Hırvatistan, Avrupa’da gezilebilecek en ucuz ülkelerden biri. Bizim paramız hemen hemen Hırvatistan Kunası ile aynı değerde. Dolayısı ile ülkemizle aynı şartlarda harcama yaparak tatilinizi geçirmeniz mümkün.

Ancak şunu da eklemeden geçmeyelim. Ülke çok yakında Euro kullanmaya başlamayı düşünüyor. Eğer bir Hırvatistan tatili düşünüyorsanız, onlar Euro kullanmaya başlamadan önce bir tatil planlayın deriz.

Romanya (Transilvanya)

Şatolar ülkesi Romanya… Avrupa’da hem bu kadar güzel hem de bu kadar ucuz bir ülke daha bulmak çok zor, hatta belki de imkânsız. Seyahat severlere Birbirinden farklı deneyimler ile birlikte bambaşka bir kültür de sunan Romanya, her ne kadar girişi vizeli olsa da bu masrafı yapmaya fazlasıyla değecek bir ülke.

Ayrıca Romanya da Avrupa Birliği üyesi olmasına rağmen henüz Euro kullanmaya başlamamış ülkelerden. Bununla birlikte hayat pahalılığı da oldukça makul seviyelerde. Kısaca özetlemek gerekirse; iki kişi seyahat ettiğinizi düşünürsek konaklama için günlük olarak ortalama 150 TL, yeme içme için ise 60-70 TL civarında bir harcama yapmanız gerekiyor.

Bu kadar uygun fiyatların yanında ülkenin her köşesinde göreceğiniz güzellikler de cabası. Romanya için en az bir hafta ayırmanızı ve gezerken mutlaka bir araba kiralamanızı öneririz.

Sırbistan

Birbirinden güzel yapıları, zengin tarihi geçmişi ve elbette ki Türk vatandaşlarına sunulan vizesiz giriş imkânı, Sırbistan’ın popüler bir seyahat destinasyon olmasının sebeplerinden bazıları. Tabi ki bu ülkede paramızın değerli olmasının büyük payını da es geçmemek lazım.

Hem ülkeye giriş vizesiz hem de paramız değerli olunca yurt dışı seyahati pahalıya patlamıyor, moraller bozulmuyor ve tatil ayrıca bir keyif veriyor insana. 🙂 Ayrıca, Sırbistan da hayatın pahalı olmadığı ülkeler arasında yerini almış durumda. Özellikle başkent Belgrad, her noktası gezilerek keşfetmeye değecek güzellikte bir şehir.

İspanya

Avrupa’nın kıyısında köşesinde dolanıyorduk, göbeğine girmek nereden çıktı şimdi demeyin hemen. Elinizi korkak alıştırmayın. 🙂 Başkent Madrid’i ve Barcelona’yı saf dışı bırakacak olursak İspanya, bütçeleri çok da zorlamayan, hesaplı diyebileceğimiz tatil destinasyonlardan biri.

Tamam kabul ediyoruz. İspanya’nın para birimi, ne yazık ki cebimizi yakanlardan biri olan Euro. Ancak ülkede hayat pahalı en dip seviyelerde. Bu sayede turistler maddi olarak çok fazla zorlanmıyorlar. Dolayısı ile İspanya’da bir servet harcamadan yeni yerler keşfetmek mümkün oluyor.

Kaba bir hesapla; iki kişi için ortalama 70 – 80 TL’ye yemek yemeniz ve 100 TL ile 300 TL arasında konaklama seçenekleri bulmanız mümkün. Özellikle Sevilla ve Granada ekonomik anlamda sizi hiç üzmeyen şehirler olacak.

Yunanistan

Hepimizin malumu komşumuz Yunanistan, özellikle adalarıyla, hemen hemen herkesin yaz tatili hayallerini süslüyor. Turkuaz rengindeki berrak denizi, Yunan adalarının insanın gönlünü ferahlatan güzelliği bir yandan bizi büyülerken, bir yandan da içimizden bir ses bize çok pahalıdır gidilmez oralar diyor.

Şimdi o içinizdeki sese bir dur deyin. Çünkü ülkemizde yapacağımız bir haftalık yaz tatili ile eş değerde para harcayarak Yunanistan’da tatil yapmamız mümkün. Burası Avrupa’da gezilebilecek en ucuz ülkelerden biri.

Bize ekstra masraf olacak tek şey vize oluyor ne yazık ki. Bunun dışında Yunanistan para birimi olarak Euro kullanmasına rağmen fiyatlar gönül rahatlığı ile tatil yapabileceğimiz seviyelerde.

Avrupa'da keşfedebileceğiniz diğer rotalar

Yorum ekle