Yolcu360 Blog
sevgililer-gunu-icin-romantik-tatil-1 (1)
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Sevgililer Günü İçin Romantik Tatil Rotaları

Sevgililer Günü İçin Romantik Tatil Rotaları

Sevgililer günü için romantik tatil rotaları arıyorsanız doğru yerdesiniz! Eşiniz, sevgiliniz ya da flörtünüzle Sevgililer gününde ne yapmak istersiniz? Sevgililer gününde ne yapsak diyenlere önerilecek çoook şey var. Baş başa güzel bir yemek, romantik bir film izlemek, tatil yapmak ya da seyahate çıkmak ise bunlardan sadece birkaçı. Sevgililer günü için romantik tatil arayanlara ise bazı ipuçları ve rota fikirleri vermek istedik. İşte 14 Şubat tatil rotaları…

Sevgililer Günü İçin Yurt İçi Tatil Rotaları

sevgililer-gunu-icin-romantik-tatil-.jpg

14 Şubat tatil planları için gerçekten yüzlerce seçenek var. Yurt dışı turları, yurt içi turları, kısa tatil rotaları, pansiyon konaklamalı şehir tatilleri gibi seçeneklerle ilerlemek mümkün. Burada 14 şubat tatili için ayıracağınız zaman, bütçe ve sizin çift olarak beklentiniz belirleyici olacaktır. Yine de size bası harika öneriler sunmak ve biraz fikir vermek isteriz.  En romantik 

Yurt içi tatil rotası denince tabi ki akla yüzlerce yer geliyor. Turizm acentalarının listelerine bakmakla bitmez. Ama konu romantik tatil rotası olunca liste daralıyor. Peki, Türkiye’de romantik bir tatil için seçenekler neler olabilir?

  • 14 Şubatta Kapadokya Tatili

Kapadokya’nın romantizmini kim tartışabilir ki. Baharda, yazın ve kışın ayrı ayrı romantik manzara sunan Kapadokya, peri bacalarının üstünde uçuşan balonlarla çok masalsıdır. Mağara otellerde konaklayarak, yöresel içecekleri tadarak, tarihi konaklara karşı sohpet etmek elbette çok romantik olacaktır. 14 Şubatta sevgiliye tatil sürprizi yapmayı düşünüyorsanız Kapadokya otelleri, Kapadokya turları için hemen bir online araştırma yapmalısınız.  

  • 14 Şubatta İzmir Tatili

Romantizm, modern yaşam, Akdeniz kültürü denilince akla kesinlikle İzmir geliyor. İzmir, tarihi zenginlikleri, harika plajları, etkileyici balıkçı köyleri, Alaçatı gibi popüler destinasyonları ile çok keyifli bir tatil rotası. Denize karşı deniz ürünleri tatmak, keyifli bir Ege akşamı yaşamak ya da gündüz Şirince, Selçuk, Foça, Seferihisar gibi destinasyonları gelmek gibi planlar yapılabilir. Üstelik İzmir’de Şubat ayı çok da soğuk sayılmaz. İzmir’de gezilecek yerler listesi de çok uzun zaten. 

  • 14 Şubatta İstanbul Tatili

İstanbul, bugün deli bir metropol. Onu bu delilik hali, çoğu insanda şehri sadece çalışılacak bir yer olarak görme eğilimi yaratıyor. Oysa karmaşada unuttuğumu inanılmaz şeyler var ve bunları unutabiliyor olmamız daha da inanılmaz:)) Mesela; içinden deniz geçen, erguvan ağaçları ile bezenen, binlerce yıllık tarihi olan ve kıtaları bağlayan kaç şehir var ki? 14 Şubatta tatil arayanlar için İstanbul’da özellikle Beyoğlu civarında bir şehir oteli konaklaması ile kenti yaşama deneyimini sunabiliriz. Üstelik dünyanın en iyi restoranları mesela Michelin yıldızlı restoranları bu şehirde 😉

  • 14 Şubatta Uludağ Tatili

14 Şubatta ne yapılır, sorusuna cevap olarak kış mevsiminin en havalı zamanlarında kayak da verilebilir tabi ki. 14 Şubatta sevgiliyle tatil planlarında Uludağ neden olmasın, dimi ama. Sevgilinizle beraber 14 Şubatta Uludağ’da unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Uludağ otelleri veya Bursa merkezdeki otellerde konaklayarak bu harika kış tatilini romantizmle ısıtabilirsiniz. 

Sevgililer Günü İçin Yurt Dışı Tatil Rotaları

sevgililer-gunu-icin-romantik-tatil-.jpg

Bütçesi olanlar, vize derdi olmayanlar ve tabi ki zamanı da olanlar için sevgililer gününde yurtdışı tatil seçenekleri gündemde. 14 Şubatta yurtdışı tatili için sınırsız seçenek var. Ama biz, en romantik olanlarına baktık. 

  • 14 Şubatta Paris Tatili

Fransızca, Fransız kültürünün kendisi, Fransızca şarkılar, Fransız kızları ve erkekleri, Fransa’nın sahilleri ve Paris; eşittir romantizm gibidir. Kendini romantizmle bu kader eşitlemiş başka bir millet yok. Eee hal böyle olunca 14 Şubatta tatil planı yapıp da Paris turlarına bakmamak olmaz tabi. 14 Şubat Paris turları ile sevgilinizle gerçekten hayatınız boyunca unutamayacağınız bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Pariste Edith Piaf dinleyerek Fransız lezzetlerini tatmak ve simge yapıları gezmek inanılmaz olacaktır.   

  • 14 Şubatta Barselona Tatili

14 Şubatta Barselona da romantik bir tatil seçeneği sunuyor. İspanyolların tutkulu aşkları meşhurdur. Tarih boyunca bunun örnekleri görülmüş. İspanyolcanın kendisi de tutkulu bir dil zaten. İspanyol ateşi de Katalanların bağrından kopan Seat markasına çok yakışır mesela. Orada da bir romantizm ve tutku karışımı görürüz. 14 Şubatta yurtdışı tatili için Barselona mutlaka tercih edilmeli. 

  • 14 Şubatta Roma Tatili

Roma’da tiramisu, spagetti, pizza, İtalyan şarabı ve kocaman bir ikonik tarih için Roma enfestir. 14 Şubatta Roma’da harika bir bir tatil deneyimleyebilirsiniz. Roma sokaklarında özgürce dolaşırken kış güneşi yüzünüze gülecek. 

  • 14 Şubat’ta Kıbrıs Tatili

Kıbrıs, denince aklınıza gelenleri unutun, ya da unutmayın 🙂 Kıbrıs, hem Şubat ayındaki ılıman iklimi hem de zengin eğlence seçenekleri ile beşki çok romantik değil ama çok eğlenceli bir tatil seçeneği sunabilir. Üstelik Kuzey Kıbrıs’a gitmek için vize almanıza da gerek yok. 

Sevgililer Günü Romantik Tatilinde Aklında Tutman Gerekenler

Tatil planlamak yetmez, tatilini tadını çıkarmayı da bilmek lazım. İşte tam da bugün için size özel birkaç öneri sunmak istedik. 

  • Detaylarda Boğulmayın!

Kıyafetler, makyaj, tatilin nasıl geçeceği, nerede ne yeneceği vs…Bunları planlamak güzel ama biraz akışa bırakın. Çok da takılmayın ki gerçek bir rahatlama yaşansın. 

  • Ne Konuda Konuşacağınıza Dikkat Edin!

Sevgili, nişanlı ya da eş söz konusu olunca sohbet konuları döner dolaşır gelecek planlarına gelir. Evet bunları konuşmak da güzel olabilir ama kırkyılın başında çıktığınız romantik tatilde konu sadece anda kalmak olsun 🙂 

  • Anda Kalın!

Anda kalmak demişken, bunu yapması alışkanlık ister. Ama küçük ipuçlarıyla başarılabilir. Mesela Roma’da yediğiniz o tiramisu var ya onun dilinizin her tat pigmentinde yarattığı tadı duyumsayın. Öylece yutup geçmeyin. Kapadokya’da o uçan balonlarının fonundan görünen gökyüzü varya; bi’ bakın uzun uzun. Gözleriniz güzelliğe doysun. Mesela Kıbrıs’ta o eğlenceli akşam var ya, müzikle dans edin saatlerce. Bedeniniz ritme kapılsın….

Sadece Sevgiliyle Değil Sevdiğinle Kutla!

Binlerce yıllık bir geleneğin bugüne romantizm tozuyla gelmiş hali olan Sevgi ya da Sevgililer Günü, mutlaka kutlanmalı. Çünkü sevgi için yılın bir gününü vurgulamak, o bir gün tamamen sevgiye odaklanmak adeta kalplere terapi gibi. Sevgililer gününde keyifli, sevgi dolu bir gün geçirmek ise romantik anlamda partneri olsun olmasın herkesin hakkı. Çünkü bu özel günün asıl adı Sevgi Günü ve her tür sevgiyi kapsıyor. Biz, milletçe “seni seviyorum” sözünü bile sadece romantik ilişkilerimizde söylediğimiz için karşı tarafa, Sevgililer günü de sadece romantik bir ilişkiyle ilişkilendiriliyor. Anne sevgisi, evlat sevgisi, vatan sevgisi, baba sevgisi, arkadaş sevgisi, hayvan sevgisi de 14 Şubat’ı özel kılar efendim. 

Yorum ekle