Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > İzmir Kemeraltı Kızlarağası Hanında Kahve Keyfi

İzmir Kemeraltı Kızlarağası Hanında Kahve Keyfi

İzmir Kemeraltı Kızlarağası Hanında kahve içmeye ne dersiniz? Kızlarağası Hanı nerede? Peki, Kızlarağası Hanı’nda neler yapılabilir? İzmir’de kahve içmek için en güzel yer neresi?

İzmir Kemeraltı Kızlarağası Hanında Kahve Keyfi

İzmir Kemeraltı Kızlarağası Hanında kahve keyfi, İzmirlilerin çok sevdiği bir aktivitedir. Otantik bir kahve keyfi sunan bu han, tarihle iç içe bir konsepte sahip. Vaktiyle ülkenin farklı yerlerinden gelen tüccarların soluklandığı ve konakladığı, İzmir’e gelen ürünlerin esnafa sunulduğu yerdi burası. Şimdi, tarihi bir çarşı gibi kullanılıyor. Han odalarında küçük özel ürünler, antikalar satan dükkanlar var. Han avlusunda da kahve ve çay içeceğiniz bir alan. Gelelim detaylara….

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı Hakkında

Tarih boyu, doğu ve batı pazarlarının İstanbul’dan sonra en önemli bağlantısı olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı, dünyanın en büyük açık hava alışveriş merkezidir. İzmir’in kalbi, Türkiye’nin en eski çarşılarından olan Kemeraltı, Konak’tan Mezarlıkbaşı’na kadar olan yaklaşık 5 km2 genişliğindeki ve yaklaşık 15.000 iş yerini kapsayan bir alan olup İzmir’de görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

İzmir Kemeraltı Kızlarağası Hanında fincanda pişen kahve

Antik Dönem’den beri var olduğu bilinen Tarihi Kemeraltı Çarşısı, kendi gibi birçok tarihi yapıyı da barındırmaktadır. Tarihi 16. ve 17.yüzyıla kadar uzanan çeşmeler, hanlar, hamamlar, camiler, şadırvanlar ve mescitler, iç içe girmiş olan dükkanlar arasında yer almaktadır. Çarşıda gezinirken müthiş bir kalabalık dar sokaktan adeta sel gibi akar. Siz de bu kalabalıkla birlikte sürüklenirsiniz. Her yer minik dükkanlar, dükkanların içinden başka dükkanlara geçişler, zemin katlar ve şaşırtıcı detaylarla doludur. Çarşıda gezinirken o kalabalığın, tabela kirliliğinin ve gürültünün içinde gözünüz parça parça tarihi detaylara takılır. Özel bir deneyimdir özetle…

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısında Bir Gezinti

Konak Meydanı’nda Saat Kulesi’ni arkaya olarak Anafartalar Caddesi’nden çarşıya doğru ilerlediğinizde bir zaman yolculuğuna çıkmış gibi olursunuz. Milli Kütüphane Caddesi’ne dönmeden dümdüz ilerlerseniz, şekercilerden İzmir’e özgü akide şekeri alıp ağzınızı tatlandırabilirsiniz. Kış mevsiminde ise çevredeki kafelerde bol tarçınlı bir salep içip içinizi ısıtabilirsiniz.

İzmir Kemeraltı Kızlarağası Hanında fincanda pişen kahve

Karnınız aç ise Kemeraltı’nda yüzlerce seçenek sizi bekler. Birçoğu babadan oğula geçen, en az iki kuşaktır bu tarihi alanda hizmet veren dönerciler, pideciler, kebapçılar ve börekçilerde karnınızı doyurabilirsiniz. Çarşının iç kısımlarında ise daracık sokaklarında ayakta kalmayı başarmış benzersiz lezzetler sunan esnaf lokantaları yer almaktadır.

Kemeraltı aynı zamanda özgün tasarımlar sunan kuyumların, kokularıyla baş döndüren baharatçıların, vitrininde renkli şekerler sergileyen şekercilerin ve kına, düğün, sünnet gibi özel günlerde ihtiyaç duyulacak her türlü şeyi satanların da çarşısıdır.

Kemeraltı’nda, Osmanlı Dönemi’nden kalma çok sayıda camiyi, tarihi çesmeyi ve sebili de ziyaret edebilirsiniz. Çok sayıda hediyelik eşya mağazasının bulunduğu tarihi çarşıdan ayrılırken kendiniz ve yakınlarınız için size İzmir’i anımsatacak armağanlar alabilirsiniz.

Kızlarağası Hanı Hakkında Genel Bilgiler

İzmir’deki hanların en büyüğü ve en görkemlisidir. Anıtsal bir özelliğe sahip olduğu gibi, mimari özelliği bakımından tek örnek olması Osmanlı hanları arasında ona özgünlük kazandırmaktadır. Yakup Bey tarafından, 1598 yılında yaptırılan ve günümüzde İzmir’in en büyük camisi ola Hisar Camisi’nin batı yanının birkaç metre yakınına inşa edilmiştir. Bu kesim hanın doğu tarafını oluşturmaktadır. Batı cephesi, Halim Ağa çarşısının karşısına, eski Keresteciler, bugünün 871.sokak üzerindedir. Vaktiyle deniz kenarına inşa edilen han zamanla denizin dolması ile sahilden 200 metre kadar uzak kalmıştır. Kızlarağası Hacı Beşir Ağa’nın yaptırdığı hanın inşa kitabesindeki tarihe göre 1744’te bine edildiği kesin olarak anlaşılmıştır.

İzmir Kemeraltı Kızlarağası Hanında fincanda pişen kahve

Kızlarağası Hanında Kahve Keyfi

Kahvenin hayatımızda önemli bir yeri bulunmaktadır. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İzmir’de de özel kahveler bilhassa dibek kahvesi işleyen müstesna yerler var. Söz konusu dibek kahvesi olunca, bol köpüklü kahvelerinde tadı damağımızda kalıyor. Sadece İzmirliler için değil kruvaziyer gemileriyle dünyanın dört bir yanından gelen turistlerinde uğradığı, dünyanın en büyük açık hava pazarı niteliğindeki Tarihi Kemeraltı çarşısında her türlü eşyanın yanında kahve türünün de sunulduğu bir mekan olma niteliği taşımaktadır.

Kızlarağası Hanının kenarında kümelenen kahvecilerin olduğu yerde ziyaretçilerin gezilerinden sonra soluğu alabileceği, lezzetli kahvelerini yudumlayacağı bir alan halini almıştır. Buradaki kahve yerlerinin diğerlerinden ayıran en önemli özelliği bilindik kahvelerden farklı olarak sunulmasıdır. Kahveler herkesin bildiği usulde cezvede değil fincanıyla birlikte pişirilmektedir. Fincanda pişen bu dibek kahvelerinin lezzeti hiç kuşkusuz kahve severlere harika bir tat bırakıyor.

İzmir Araç Kiralama Fiyatları için Tıklayın!

Yorum ekle