Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Karataş Gölü / Akdeniz’in Kuş Cenneti / Burdur

Karataş Gölü / Akdeniz’in Kuş Cenneti / Burdur

Akdeniz’in Göller bölgesinde yer alan Burdur, Isparta, Afyon ve Denizli ile  komşu. Akdeniz iklimi ve kültürünün egemenliğindeki Burdur, hem tarihi olarak hem de turistik yerler açısından oldukça ilgi çekici bir şehir. Araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak bu güzel şehri keşfetmeye ne dersiniz? Burdur gezi rehberi içerisinde yer alan ve Akdeniz’in kuş cenneti olan Karataş Gölü için gezi yazısını Yolcu360 ekibi sizler için yazdı.

Karataş Gölü

Akdeniz’in kuş cenneti olan Karataş Gölü özellikleri açısından oldukça ilginç bir yer. Çamurçulluğu, Boz Sakarca Kazı, Gri Balıkçıl, Elmabaş Patka, Çamurcun, Boz Ördek, Büyük ve Küçük Ak Balıkçıl gibi çeşitli kuş türlerine ev sahipliği yaptığı için kuş cenneti adlandırılan göl, Göller bölgesinin en çok ön plan çıkan yeri. Karataş Gölü bir tatlı su gölü. Aynı zamanda Karataş Gölü, yayın ve sazan gibi bazı balıkları içerisinde barındırmakta.

Karataş Gölü hakkında bilgi almak istiyorsanız burayı mutlaka ziyaret ederek kendiniz deneyimleyin diyoruz. Çünkü sandal kiralayarak göldeki kuşları gözlemleyebilir ve su yüzeyinde gezen balıkları görebilirsiniz. Kuş cıvıltıları eşliğinde Karataş tepesinin manzarasına bakarken, düşüncelere dalabilirsiniz.

Karataş Gölü nerede?

Karataş Gölü Burdur Karamanlı yolu üzerinde Karataş Tepesi ve Kağılcık Dağları önündedir. Karacaören Köyü Yolu üzerinden Kozluca’ya doğru yol alın. Burdur Fethiye Yolu/D330 üzerinden Mürseller’ doğru ilerledikten sonra hemen sola döndüğünüzde Karataş Gölü’nü göreceksiniz. Burdur araç kiralama imkanlarından faydalanarak kolay ve konforlu bir şekilde Karataş Gölü’ne ulaşım sağlayabilirsiniz.

Burdur Gezi Rehberi

Burdur turistik yerler açısından oldukça zengin. Burdur turizm haritası hem sahip olduğu doğal güzellikler açısından hem de tarihi yerler açısından çeşitlilik göstermekte.

  • Kibyra Antik Şehri

Likya, Pisidia, Frigya ve Karia bölgelerinin kesişme noktasında aynı zamanda ticaret yollarının tam merkezinde kurulu olan Kibyra, kahraman savaşçılarının yetiştiği ve hızlı atların şehri olarak biliniyormuş. Kibyra Antik KentiUnesco Dünya Mirasi Geçici Listesi içerisinde.

  • Sagalassos

Sagalassos Antik Kenti, Helen, Roma ve Bizans dönemi mimari özelliklerini taşımakta. Dünyanın en yüksek olma özelliğini taşıyan tiyatro ve 2 bin yıldır aktığı söylenen Antoninler Çeşmesi, Burdur mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

  • Salda Gölü

Turkuaz rengi suyu ve beyaz kumuyla yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih edilen Salda Gölü, büyüleyici denizi ile sizi kendisine hayran bırakıyor. Burdur’a geldiğinizde mutlaka Salda turu yapmanızı öneriyoruz. Çünkü Salda Gölü, Maldivler‘e benzerliği ile ön plana çıkmakta. Salda Gölü hakkında bilgi almak isterseniz, göl 184 metre derinliğe sahip tektonik bir çukurun üzerinde ve kapalı bir havzada yer almakta. Salda Gölü kamp alanları da yakınlarda mevcut. Kampınızı kurup, güne bu eşsiz manzara ile başlamak insana derin bir huzur veriyor. Salda Gölü Burdur‘un belki de en huzur dolu yerlerinden biri. Salda Gölü nerede diye düşünüyorsanız, Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunmakta.

Burdur’a nasıl gidilir?

Burdur’a karayolu ve havayolu ile ulaşım mümkün. Burdur’a en yakın havalimanı olan Isparta Süleyman Demirel Havalimanı araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak Burdur’a ulaşım sağlayabilirsiniz. Denizli üzerinden Burdur’a ulaşım sağlayacak olan seyahat severler Yolcu360‘ın Denizli araç kiralama fırsatlarına göz atarak konforlu bir ulaşımla Burdur’a ulaşım sağlayabilir.

Yorum ekle