Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Muş Gezilecek Yerler / Muş Gezi Rehberi

Muş Gezilecek Yerler / Muş Gezi Rehberi

Doğu Anadolu Bölgesi içerisinde yer alan Muş; tarihi yerleri, turizm faaliyetleri ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkmakta. 2 katlı ve avlulu evleri ile tipik Türk mimarisi özelliklerine sahip sokaklarda yürürken, nostaljik anılar zihninizde canlanabilir. Hazırsanız bu güzel şehri keşfetmek için yola çıkmaya ne dersiniz? Tarihi camiler, köprüler ve evleri ile Muş ilini, araç kiralama ile konforlu ve rahat bir şekilde keşfedebilirsiniz. Muş gezilecek yerler için Muş gezi rehberi yazısı Yolcu360 ekibi tarafından sizler için hazırlandı.

Muş Gezilecek Yerler

  • Kutsal Havariler Manastırı

Arak Manastırı olarak da bilinen Kutsal Havariler Manastırı, 4. yüzyılda Aziz Aydınlatıcı Grigor tarafından inşa edilmiş. Ermeni mimarisine göre inşa edilen manastır, Kepenek köyü içerisinde bulunmakta. Muş araç kiralama olanaklarından yararlanarak, Muş’u konforlu bir şekilde keşfedebilirsiniz.

  • Haspet Kalesi

Haspet kalesi hakkında bilgi olarak söyleyebileceğimiz maalesef pek bir bilgi günümüze ulaşamamış. Soğucak Köyü içerisinde bulunan kale, Muş gezilecek yerler arasında. Erzurum araç kiralama seçeneklerini tercih ederek, Erzurum üzerinden Muş’a rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

  • Tarihi Murat Köprüsü

Muş Murat Köprüsü tarihi kesin olarak bilinmemekte. Muş Murat Köprüsü hikayesi ise oldukça ilginç. Hikayeye göre, köprüyü zamanında Ermeni zengin bir kız yaptırmış ve yapım aşamasında köprüde çalışan bir ustanın sürekli kibrit yaktığını görünce kızmış. Usta kıza çok cimrisin demiş ve Ermeni kız da cimri olmadığımı kanıtlamak için köprünün ayağına bir küp altın gömeceğim demiş. Muş gezilecek yerler arasında bulunan köprü, Muş merkezine 12 kilometre uzaklıkta yer almakta.

  • Malazgirt Kalesi

Malazgirt merkez de bulunan kale, görkemli yapısı ile ilgi çekmekte. Kesin yapılış tarihi bilinmemekle beraber 7. yüzyıldan önce yapıldığı tahmin edilmekte. Günümüzde hala gezilebilecek durumda olan kale, Muş gezi rehberinizde yer almalı. Bingöl araç kiralama fırsatlarından yararlanarak, Muş turu için rahat bir ulaşım seçeneğini tercih edebilirsiniz.

Muş’ta Gezilecek Tarihi Yerler

  • Muş Ulu Cami

Muş Ulu Camii hakkında bilgi olarak günümüze kalan kesin bir bilgi yok. Ancak avlu tarafında mezarı bulunan Şeyh Muhammedi Mağribi tarafından 979 yılında yaptırıldığı düşünülmekte. Cami, Muş gezilecek yerler için inanç turizmi kapsamında gezilebilir.

Muş Ulu Cami nerede:  Muş Merkez’in Kale Mahallesinde bulunmakta.

  • Alaaddin Bey Hamamı

Alaaddin Bey Cami ile birlikte Alaaddin Bey hamamı tarihi, 18. yüzyıla dayanmakta olup, Muş gezilecek yerler listenizde mutlaka yer almalı. Birçok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen hamam, Osmanlı dönemine ait son eserlerden biri.

Alaaddin Bey hamamı nerede:  Minare mahallesi içerisinde yer almakta.

  • Varto Kayalıdere Ören Yeri / Kale Şehri

1965 yılında yapılan kazılar da kale, tapınak, şarap mahzeni, mezar ve bazı eserler bulunmuş. Muş merkeze 40 kilometre uzaklıkta bulunan Kayalıkaya Köyü içerisinde yer almakta.

Muş Yemekleri

Muş gezilecek yerleri keşfederken, Muş yöresel yemeklerini keşfetmeye ne dersiniz? Muş mutfağı içerisinde bulunan yerel yemekler: Keşkek, Muş Böreği, Domatesli Lahana DolmasıMuş Köftesi, Cavbelek, HerseÇorti, Pırvaz ve Helimaşi. Muş en iyi yemek yenecek yerler:

  • Elit Restaurant / Eyvan
  • Muş Murat Köprüsü Restaurant / Şark Kebap Salonu
  • Divan Restaurant / Hancı
  • Muş İnci Restaurant / Ofis Ocakbaşı
  • Park Lokantası
Muş Otelleri

 Muş şehir merkezi ve çevre ilçeleri içerisinde her bütçeye uygun bir konaklama opsiyonu bulabilirsiniz. Konaklama için Muş ilçelerini tercih etcekseniz, Hasköy, Varto, Malazgirt, Bulanık ve Korkut için otel veya pansiyon imkanlarını inceleyebilirsiniz.

Muş konaklama için en iyi yerler:

  • Muş Öğretmenevi  
  • Mir Saray Hotel
  • Yücesoy Otel
  • Muş Global Otel
  • Muş Grand Otel
  • Hotel Diyar Paris
Muş’a Nasıl Gidilir?

İstanbul Muş kaç km? İki şehir arası mesafe 1251 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak 16 saat 23 dakika içerisinde Muş gezilecek yerler listenizi gerçekleştirmek için Muş gezinize başlayabilirsiniz.

Ankara Muş kaç km? Ankara ve Muş arası 1003 kilometre olup, Ankara araç kiralama olanaklarını inceleyerek Muş turu için konforlu bir ulaşım sağlayabilirsiniz.

1 yorum

  • Muş benim çoçukluğumum gectiği o güzel gunler hiç aklimdan çikmiyor bahçeli evlerde otururduk bostablarin için de botsnçi mehmet amça sağir birikrtci müştak dayi adem usta demirçi mehmet amça keresteçi gülhanlar bakkal aslanbey siietli amça ahcanlilar hurriyet ilk okulu imam hatip okulu hepsi bizim mahlesinde nahira dere mahlesine giderdim köpruden geçmeye çok korkardin çok kabarik su akardi gumbur gunbur ustunde trabzonlu amcanin değirmen vardi yoküştan yukari alatin bey çamisinden meşhur cafer dondurmacinda bol dondurma yerdik kütüpanemiz çiçekleri çok olan zengin kitaplari olan çok güzel mekandi hele kişin o soğükta isinscağimiz yerdi karne cayinda çok yüzdük arkadaşlarla istasiyon mahlesi hastane zirai donatim bir aradaydi o arada pasaş vardi orda dan baklava yerdik hale giderik şehzade başi çamisine giderdik hep yayan kaleyi anmasak olmaz dadece iki belediye otubusu vardi biri burunluydu renk sari ben o guzelim muşu hiç unutmam ben trabzonluyum şu anda istanbulda ikamet ediyorum butun muşlu kardeşlerime selam edrim bayramlarini tebrik ederim rabbim en kisa zamanda o guzeli muşa gelmeyi nasip etsin fiemanillah